Galvoju, kad dėkingiausia patiekalo forma yra troškinys. Atrodyti gali belekaip, o skonių galimybės – beribės. Primityvus iki negalėjimo, bet bais skaniai pavykęs gaminys.
Daržoves rinkausi iš to, ką radau namuose. Sunaudojau vieną morką, vieną bulvę, saują ankštinių pupelių. Pastarosios liaudyje dar vadinamos šparaginėmis pupelėmis. Tikiu, jog labai skaniai gali pavykti ir su kitokiu daržovių rinkiniu. Kol užvirė joms skirtas vanduo, visas supjausčiau nedideliais gabaliukais, kad išvirtų vienodai greitai.
Sudėjusi virti pirmąsias, pasirūpinau pora skiltelių česnako ir trupučiu poro.
Daržovės išvirė labai greitai. Nežinau, kiek tai užtruko – ragavau viską. Nupyliau vandenį.
Būčiau kepusi tai ant sviesto, bet pasitaikė vietoje jo nusipirkti kažkokį keistą gaminį. Kažkas lyg tarp sviesto ir taukų. Ech, tas kalbos nemokėjimas. Žodžiu, kepiau ant to kažko keisto. Pirmiausiai sumečiau česnaką ir beveik kartu maltą jautieną. Jos sunaudojau nedaug, gal iki 200 g. Tikiu, jog čia puikiai tiktų ir kiauliena. Taip pat ir ne malta, o smulkiai pjaustyta.
Vos jautiena parudavo, suverčiau daržoves. Trumpai dar pakepiau. Sudėjau porus ir įbėriau prieskonių – kokį tai daržovių mišinį, čiut aštrų, ir druskos truputį. Praktiškai gerai išmaišiau ir išjungiau, kad poras labai nesukeptų.
Bene pagrindinis troškinių minusas – jie nefotogeniški. Nors anoks čia troškinys. Kepinys.
valio!
vėl yra receptas. bet šiandien jau negaminsiu :)
Peliukas iš Ratatouille dėl troškinio nefotogeniškumo stipriai su tavimi pasiginčytų
Shame on me – nemačiau Ratatouille. Gal dėl to ir troškinio vizualikos įvertinti negebu.
Kad ir koks tas troškinys būtų, man jis vistiek neskanus. Maisto gadinimas.
pritariu Dot… neatrodo nei skaniai, nei graziai… o kur padaziukas, kur patroshkinimas, kad skoniai produktu “susimaisytu”…
Patiekalas išties nevertas aprašymo :/ Nykoka.
Sakykit ka norit, bet mane tai sudomino :) Butinai kuria nors diena meginsiu pasigaminti toki troskiniuka.