Kiauliena su džiovintais abrikosais

Šįkart naudojau kiaulės mentę. Puikiai tinka kiaulės kumpis ar karka. Gal rimti virtuvės šefai man ir nepritars, bet kaulą mėgstų išimti prieš gamindama.

Česnako, kaip ir paprastai, nepagailėjau. Jis sutrinamas, sumaišomas su universalių prieskonių mišiniu. Gaunama stipraus kvapo masė.

Mėsą ištryniau gauta prieskonių mase. Prikaišiojau džiovintų abrikosų. Pusę, esančių nuotraukoje, suvalgiau. Nereikia jų prikišti per daug – mėsa bus per saldi. Daug skaniau, kai saldumą suteikia pavieniai bevalgant patiekalą rasti abrokosai.

Mentę suvyniojau ir aprišau siūlu. Šitas suktinukas dedamas į šaldytuvą ir pamirštamas geram pusdieniui. Tai yra ilgiausiai trunkantis mėsos paruošimo etapas. Beje, laikykite ruošinį uždengtame inde – kiti šaldytuve esantys produktai gali būti jautrūs kvapams.

Marinuotą mentę viriau truputį daugiau, nei valandą. Vidutinio dydžio karką ar kumpį reikėtų virti bent porą valandų. O didesnį – ir dar ilgiau. Virta mėsa bus sultinga.

Nuo išvirusio suktinuko nuvyniojau siūlą. Tai daryti darėtų atsargiai, nes mėsa būna gana minkšta. Mėsa yra išvirusi ir iš esmės jau tinkama valgyti. Ją kepsiu praktiškai dėl paskrudimo.

Į skardą pripyliau skysčio, kuriame virė kiauliena. Bulves pabarsčiau specialiai joms skirtu prieskonių mišiniu. Jos dedamos aknsčiau, nei pati mėsa, nes kepa ilgiau.

Mėsą prie bulvių įkėliau po 20-30 minučių kepimo ant vidutinės-žemos ugnies. Kepimas baigiamas, kai 1) suktinukas gražiai paskrunda (beje, jį galima kokį kartą palaistyti tuo pačiu skysčiu arba apversti) IR 2) peiliu, šakute ar kitu speigiamuoju įrankiu įsitikinama, jog bulvės yra iškepusios.

Nežinau ar verta pasakoti kaip skanu buvo. Nenorėčiau, kad vėl kas nors alkanas grįžęs ir perskaitęs susierzintų ;)

Posted in

3 responses to “Kiauliena su džiovintais abrikosais”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Forelle/'>Forelle</a>

    Su abrikosais ir man patinka, tik kad vyras prieš visus vaisius mėsoje :( Kažkada Valentino dienai buvau padarius vištienos suktinukų su džiovintomis slyvomis, tik prapjovęs pareiškė, kad nevalgys.

    Reikės, kai dirbs naktį, man vienai pasiruošti kažką panašaus.

  2. Dovilė

    Tiesą sakant, aš ir pati tik neseniai pradėjau valgyti vaisius mėsoje. Ir tai apsiriboju abrikosais ir slyvomis. Na, vištienoje dar gali būti ananasų arba apelsinų. Bet visur ne per daug, kad pati mėsa netaptų saldi.

  3. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/BotanikasLauras/'>BotanikasLauras</a>

    na man irgi vaisiai ir mesa kazkaip nesiderina…. ir ant picos ananasu nemegstu :)

    <br>o va jau jei valentino dienai padaryta, tai jau suk jas devynios tas dziovintas slyvas, sueitu :)

Leave a Reply