Šian Šilas užrodė vieną nerealią čeburėkinę. Pats ten buvo užklydęs gal porą metų atgal, bet per tą laiką esminis dalykas, šios čeburėkinės išskirtinumas, pranašumas prieš daugelį tarybiniais metais kvepiančio fast foodo prekybos vietų ir tiesiog labai nerealus dalykas nepasikeitė. Ir tai yra čeburėkų dydis.
Šalimais palyginimui padėtos klasikinės baltos servetėlės ir žiebtuvėlis. Tik tik neapsiverkiau pamačiusi. Iš džiaugsmo, kad atkalbėjo mane imti iš karto du vnt. Žiauriai nerealiai. O ir dar pakankamai skaniai suėjo. Juos kepa ten vietoje, kai užsakoma.
Tai šitas džiaugsmas kainavo 4,5 Lt. Jis buvo su mėsa. Meniu fragmente matoma daugiau kainų. Taip pat jie turi lietinių su įvairiais įdarais, čenachų ir dar velniai žino ko. Ir viskas va taip vat pigiai.
Šita nuostabi vieta yra Vilniuje, Kalvarijų gatvėje, kairėje pusėje važiuojant nuo centro. Jau netoli sankryžos su Kareivių gatve. Nuotraukoje – kioskas su mėlyna iškaba. Valgymui viduje yra pora staliukų ir plati palangė. Interjeras pobaisis, bet sąlyginai tvarkinga. Parkuotis aplink nelabai yra kur.
Ouje.. Panašius (gal net ta pati kontora) kepa ir Skroblų-Naugarduko g. kampe. :)
Šitų čeburekinių anksčiau buvo visas tinklas, nežinau kaip dabar, tik vadinos kitaip – “sovietiniai čeburekai” ar pan. Dar viena, kiek žinau, buvo netoli Naugarduko g. Bet buvo ir dar kažkur kitur.
Dar Savanoriuose yra, kaip tik prie Savanoriu st., ten ir atsisest kur yra (kas man nepatiko seniau Kalvariju g.- valgyt stovint:) Nors Kalvariju g. telika rodo- irgi privalumas:)) O skaniausi man budavo ir yra su grybais, mmm. Jau pries pora metu ta nuostabiaja vietele atradau dar studente budama ir pastoviai ten uzsukdavau – pvz pasiemus kokius 3 ir i termo maiseli (50 ct) isidejus man kelioms dienoms to dziaugsmo uztekdavo :)
cia pigiai? :) buvo laikai, kai tose paciose ceburekinese tokie patys ceburekai kainavo niekingus 2 ar 2.50 Lt :) cia gal pries du ar tris metus. Ir kepdavo juos normaliame aliejuje. Dabar tai tame paciame aliejuje visa diena, o gal net ir ilgiau kepa.. :(
čeburekai ne pats sveikiausias maistas, bet lietiniai ir koldūnai suintrigavo:)
o dėl aliejaus- tai manau, jį ir ilgiau naudoja..
alieju ilgai naudoja ir dar priedo turbut augalini su visokiais GMO (apsiskaiciau dabar apie tuos GMO lietuviskuose aliejuose tai paranoja)
bet mane labiausiai suintrigavo kad buna ceburekai ‘su mesa’ ir buna ‘su aviena’. tai idomu, kas ta ‘mesa’ :D
o dydis tikrai ispudingas
čeburekai yra vienas iš tų dalykų, kurių labai pasigendu. Ir atvažiuodama į LT visada einu į seną sovietinę čeburekinę :) mmm… nors močiutės čeburėkai irgi labai skanūs. blin Dovilė, vidurnaktis, o tu mane privertei užsinorėt pavalgyt…
haha, ir spurgos toj čeburėkinėj irgi pačios skaniausios.
Kad baisiai riebūs jie… Pamenu, seniai seniai, kai dar kainavo niekingus du su centais, pirkau porą sykių iš bado. Skanumo gal ir skanūs buvo, bet po to visą dieną negalėjau atsikratyt aliejaus skonio.
Tiesa, dydžio jie dideli, užtat mėsos – kot naplakal, kaip sakoma, už tešlą tik ir susimoki.
neeea nepritarciau- kaip tik juos nuvarvina ir visai neriebus, kaip tik sausoki isorej gaunas ir traskus, kas man patinka :) o su grybais imant man pats tas budavo, pilnai idaro uztekdavo ;)
Po paskutinio čeburėko Trakuose turėjau biuletenį imt. Tiesa, prieš tai išgėriau.
[…] King size extra grande super čeburėkai […]
Išbandžiau čeburėkų versiją su grybais. Irgi neblogai suėjo. Naudojami pievagrybiai.
Dar patikrinau kibinus. Tai bišk mažiau pagyrimų, nes gan storas ir sausas tešlos sluoksnis.
Teko ir man karta ta laime tuos supersize paragauti. Ir kaip parasei, tikrai skaniai suejo. Na pasiziurejus i ta traskia plutele, manau, kad teks gamintis namie, nes Vilnius siuo metu per toli.
Prieš gerus tris metus pavalgiau vietą iš ten, labai smirdėjo ir skonis nekoks, tai nuo to laiko ten ir nesilankiau.
Gal kaip madinga vakaruose padarė “under new managment” ir viskas pasikeitė ;]
išbandėme šiandien čeburėkus su mėsa ir grybais – labai nepatiko. aliejus nuo ju tekėjo kibirais, labai sūru, kolega keikėsi kad mėsos beveik nerado. tešla ganėtinai guminė. gausūs likučiai nukeliavo į šiukšlių kibirą…
Prieš kokį pusmetį ten kebabus valgiau – nekoks įspūdis liko, tai daugiau ten ir nebeužsuku… Dėkui už pastebėjimą – reiks kada įkišt ten nosį :)
xmm isbandziau. matyt atprates nuo tokio maisto, nes visa nakti i tualeta begiojau – apsinuodyjau…
Heh, uztai koks skanumas yra paciam pasigaminti. Viena karta paragavus niekur pirkti nebesinori. Mesos dedi kiek nori daug, dydis irgi koks nori (arba koks telpa i keptuve), zinai, kad aliejus naudojamas normalus. traskūs, viduj skanutelis sultinys nuo mesos, šilti. nepakartojama.
sugrizau ir as vakar i ceburelike po 4 metu pertraukos cebureka sukirst, ir ka jus manot – vos neapsiverkiau prakandus, fu. Tikrai skonis pasikeites visiskai- riebalais plaukia, grybai nebe tie, na tikrai nezinau ar jie cia taipo, ar ka, bet nebeskanu buvo prisiminus senus laikus.