Dar vieną receptą Geriausio deserto recepto konkursui su Mano knyga atsiuntė Indrė. Prisipažįstu, kadangi receptą gavau vėlai vakare, kai namuose neturėjau absoliučiai jokių saldumynų, o aplinkinės parduotuvės jau nebedirbo, mane ištiko lengvas isterijos priepuolis. Bet aš susitvarkysiu. Viskas gerai. Jūs ir toliau siųskite gardžiausius receptus.
.
Mikseriu išplakti po 100 gr. nesūdyto sviesto ir rudojo cukraus. Įdėti 3 kiaušinio trynius ir vieną baltymą, dar kartą gerai išplakti. Įlašinti kelis lašus vanilės esencijos, įberti 225 gr. miltų, 2 šaukštelius kepimo miltelių, žiupsnelį druskos ir įpilti 3 šaukštus pieno. Išmaišyti, pilti į riebalais pateptą skardą. Užberti 1,5 stiklinės mėgiamų riešutų (ar riešutų mišinio). Iki standumo išplakti 2 likusius kiaušinio baltymus, įberti 2 šaukštus cukraus pudros ir dar kartą gerai išplakti. Plakinį užpilti ant riešutų.
Kepti 35 min. 180 laipsnių orkaitėje. iškepus atvėsinti ir supjaustyti kvadratėliais.
O jėėėrgau, kaip aš jų noriu =]
Jau ragavau, labai teisingas pyragas !
mmmm…. noriu !!!! :) apsalau, net neparagavusi!
Manęs kažkaip nelabai traukia įvairūs pyragai ir pyragėliai su riešutais, tai aš sakau – nieko įpatingo.
Nuotraukoj skaniai atrodo :)
o kuo jie kiniski..?
[…] Kiniški riešutų pyragėliai – Indrė […]
Išbandžiau. Skanūs. Ne per saldūs. Tiesa, dėjau daugiau riešutų, bet tai reikalo tikrai nesugadino.
kada ragaujam? :)
Vėlu. Tas buvo prieš savaitę. Aš tik dabar atsiliepimą parašyti prisiruošiau..
Specialiai taip…
Tikrai taip. Dabar visuomet apie visus kepinius rašysiu praėjus bent savaitei, nuo jų suvalgymo.