Nusižiūrėjau salotų receptą iš Popo raciono. Tikrai labai paprastos ir tikrai labai gerai suėjo.
Pirmas ir sudėtingiausias darbas – išsivirti jautieną. Naudojau kumpį. Už prieskonius dalyvavo žalia poro uodega, penkių rūšių pipirai, keletas lauro lapų, skiltelė česnako, ketvirtis svogūno. Tinka ir kitokie – pagal sitauciją šaldytuve bei spintelėse.
Mėsą dėjau į jau verdantį vandenį. Viriau daugiau kaip valandą. Visą prieskonių velniavą vėliau nukošiau, tačiau sultinio neišpyliau – labai gerai suėjo laisvos interpretacijos sriubai su mėsos kukuliais.
Supjausčiau šiaudeliais jau atvėsusią virtą jautieną, porą didelių morkų bei porą trumpavaisių agurkų. Salotų padažui sumaišyta: daug sojos padažo, trys skiltelės sutrinto česnako, pusės citrinos (jau tingėjau trečiąkart eiti į parduotuvę visos citrinos) sultys, pora šaukštų aliejaus, kiniškų prieskonių mišinys, malta aitrioji paprika.
Mini atradimas – salotų ingredientus ir padažą labai patogu išmaišyti plakimo inde – jį uždarius ir gerai pakračius. Ir visokie agurkų šiaudeliai mažiau susilaužė, ir stalo neapdrabsčiau, ir šiaip labai smagu buvo.
Prieš valgydama pabarsčiau sezamo sėklomis.
Atrodo dieviškai… reiks kada pabandyt :)
Atrodo skaniai (paskutinė nuotrauka kaip iš maisto į namus užsakymų puslapio:)), bet tai kur pačios koks nors komentaras apie tai, ar skanu, ar pusėtina, ar… geriau nevargti tiek ilgai virti mėsą?
Realiai ne tiek to vargo su mėsos virimu – nereikia juk visą laiką prie jos stovėti.
Salotos skanios. Ypač skanios, turint omenyje, jų paruošimo sudėtingumą ;) Pasidariau pakankamai aštrias. Mėsa su daržovėmis yra teisingas derinys. Kiniško maisto pastaruoju metu valgau retai. Tai gerai buvo.
Nors, įtariu, karštas analogas man būtų patikęs dar labiau, nes mėgstu šiltą maistą. Ir troškintas daržoves gal net labiau, nei šviežias.
Oooi kaip man patiktų tokios saločikės! Dievimų kinišką maistą- minimum 1 kartą (dažniausiai 2 ar net 3 k.) per savaitę kiniškai pietauju. Ir neatsibosta vis :)
[…] virtos jautienos likusį sultinį sunaudojau sriubai, panašiai į jau kažkada aprašytąją. […]
scuzi, o RIMI valgiau tokias salotas, vadinasi kiniskos, ten agurkai morkos ir sezamas irTOOOBULAS padazas;DD kaip ji pasidaryt <3 :D
Šiandien šitokias salotas valgiau Žvėryno Bambuke. Labai trūko mėsos ir sezamų. Ir nesupratau, ką ten darė kelios krevetės. Ryt poryt pirksiu jautienos ir morkų – gaminsiu pati. Nes šiaip manau, šitos salotos yra visiškas gėris :)
Labai skanu, tik as mesa kepiau :)
Darau ir aš labai panašiai. Tik mėsą kepu ir dar sojos makaronų dedu :)
atrodo skaniai ir viska susipirkau tik niekur nerandu kinisku prieskniu misinio…kur ji galima nusipirkti? arba gal zinot kas ji pakeistu? isieskojau keliose parduotuvese ir nepasiseke :(
Labai dekui uzh shi recepta,jos nerealios.Dievinam kinu virtuve,ypach paaugle dukra.Ash vietoj paprasto aliejaus naudoju chili alieju,kuri perku chili kinijoj-super,super.Jei kas norit kinietishkos sriubytes,ar kt.patiekalu,rashykit.Ikiukas
Astukas, uij norim norim, as vis nerandu saldziarugstes skanios sriubos recepto (su kalmarais buna, su lasisa). Buciau labai dekinga :)
Kalmarus isverdam(pora min.,ne ilgiau)I puoda smulkinam nuluptus pomidorus,geriausia be odos,dedam smulkintus kalmarus,sultinio(dedu maggi kub.),nemazai maltu baltuju pipiru+juoduju,pilam kiausinius isplaktus 3-4vnt,cukraus….Viskas!l.skanu:)(buna dar dedu baltu kinisku grybu)
Biski paveluotas receptukas,Karolina,bet manau perskaitysi ir isbandysi:)
aciu, butinai isbandysiu!!! :)
Salotos tikrai labai skanios. Dariau jau daug kartu tiek su jautiena, tiek su kiauliena, tiek su vistiena. Padaza truputi supaprastinau iki aliejaus, sojos, cesnako, citrinos ir vandenuko. SUPER!!!
tikrai atrodo skaniai ir sveikai :)
man patinka kad be majonezo, tik ar morkos nekietos valgant,lyginant su virta mėsa ir agurkais. Gal kas bandėt jas patroškinti minutę kitą,a?