Kalbant, apie desertus, esu šiek tiek užsiciklinusi ant vos kelių pyragų. Iš vienos pusės viskas gerai – aš juos mėgstu, iš kitos pusės – prikelta iš sapno, vargiai bepasakyčiau, kas dar be pyragų apskritai gali būti vadinama desertu.
Esu tikra, kad daugelis turite savo mėgstamus saldumynus, kurių dar nesu atradusi. O norėčiau išmėginti kuo daugiau. Siūlau šioje vietoje ir pasireikšti – skelbiu geriausio deserto recepto konkursą.
Man – daug dar neišbandytų saldumynų receptų. Jums – konkurso rėmėjo el. knygyno ManoKnyga.lt 100 Lt vertės dovanų čekis. Verta pasistengti.
Dalyvaujama taip: gaminate savo mėgstamiausius sausainius (pyragą, želė, kremą, ledus, kt.), fotografuojate, aprašote, siunčiate man. Svarbu, kad būtų aiškūs ingredientai, gaminimo procesas ir, žinoma, tikėtinas rezultatas. Aš tuos įrašus publikuoju Pragaro virtuvėje.
Jeigu turite savo blogą, bus įraše ir nuoroda į jį. Jei norite receptą publikuoti savame bloge, irgi labai welcome, tiesiog įsidėkite aktyvią nuorodą į šį konkurso įrašą, kad trackback’o pagalba atgalinė nuoroda atsirastų komentaruose ir jūsų receptą būtų įmanoma rasti interneto platybėse.
Receptą nugalėtoją rinks alkana Pragaro virtuvės ir el. knygyno ManoKnyga.lt atstovų komisija. Receptų laukiu iki liepos 6 d. imtinai. Liepos 9-ąją jau skelbsime nugalėtoją, jį apdovanosime ir mėginsime naujus saldumynus.
Kiekvienas dalyvis konkursui gali pateikti ne daugiau kaip tris receptus. Variantai “Gamino žmona, aš – fotografavau ir užrašinėjau” – irgi gali dalyvauti.
Jums prireiks:
1. Trys dideli šaukštai margarino.
2. Viena stiklinė cukraus (200g.)
3. Vienas keušinis.
4. Viena mažiuką šaukšciuką sodos užpilant actu.
5. Pusė dėžutės grietinės (500g.)
6. Miltų
Gaminimas:
1. Pirmiausia reikia trys dideliu šaukštus margarino įdėti į metalinį dubenį ir tirbdyti ant ugnies.
2. Ištirpus margarinui įpilkite stikline cukraus (200g.) ir išmaišykite.
3. Imuškite vieną kiaušinį ir išmaišykite.
4. Idėkite pusė dėžutės grietinės (500g.) ir išmaišykite.
5. Paimkite mažiuką šaukščiuką sodos ir užpilkite actu ir išmaišykite.
6. Tada ipilkite miltų ir maišykite tol kol tešla sutirštes.
7. Grybukų formą ištepkite aliejumi.
8. Ištepta formą padėkite ant ugnies kad išiltu vartykite kad išiltu abi pusės.
9. Išilus msžu šaukšciuku dėkite tešlą į grybukų formą.
10. Vartykite forma kol grybukai iškeps.
SkAnAuS!!!
[…] ir Tu ateitum, skelbiu laimės recepto konkursą, kurio nugalėtojui padovanosiu du pakvietimus (receptų konkursai mūsuose populiarūs)! Parašyk, nufotografuok, nufilmuok, nupiešk, numegzk, kaip nors […]
[…] http://pragarovirtuve.lt/konkursas-geriausio-deserto-receptas/903/ -> geriausio deserto receptas. […]
[…] ir aš sudalyvaut PragaroVirtuvės rengiamame konkurse. Atsižvelgus, kad Dovilė mėgsta paprastus, greit pagaminamus, įdomius ir […]