Kotletai su bandele

Sako, kad į faršą kartais smagu įdėti batono – kotletai minkštesni gaunasi. Bandom.

Rekomendavo man padžiūvusį batoną. Bet tokio neturėjau ir pirkti neradau. Tai paėmiau šiaip prancūzišką bandelę. Dar ir su sezamais. Gal net geriau bus?

Dedame ją į dubenuką, užpilame pienu ir žiūrime, kas bus.

Po dvidešimties minučių žiūrėjimo suprantame, kad pieno buvo mažai, o bandelę vertėjo pasmulkinti.

Naudosime maltą kiaulieną. Šiuo atveju suvartota nepilni 0,6 kg.

Pasipjaustome svogūno.

Sudedame į mėsą tą nukankintą bandelę, pjaustytą susmulkintą svogūną, kiaušinį, prieskonių kiaulienai mišinio, druskos. Sąžiningai šmaišome.

Beje, prieskonių geriau neberkite tiesiai iš pakelio, laikydami jį virš puodo. Didelė tikimybė – artima 100 proc., – kad kitą kartą rasite savo prieskonius pakelyje tvarkingai sulipusius į vieną plytelę. Ir šiaip nėra labai gerai pilti tiesiai iš pokelio – karts nuo karto pasitaiko koks velniukas, tinkamu laiku stuktelintis į alkūnę.

Formuojame kotletus. Prisimename, kad kuo didesnis kotletas, tuo ilgiau jis kepa. Suprantame, kad čia ne ta vieta, kur verta demonstruoti savo polinkį į gigantomaniją.

Dedame juos į jau įkaitintą aliejų.

Esu linkusi bent dalį laiko kepti kotletus uždengusi. Čia kokis tai įsitikinimas, jog tokiu atveju jie viduje iškeps geriau.

Pavyko tikrai skaniai. Esu savimi susižavėjusi. Gal ir nėr čia ko pūstis, paprastų kotletų prikepus, bet vis tiek smagu buvo. Ir tikrai švelnesni, nei iš grynos mėsos. Ir tas virtų, keptų ir vis dar burokėlių garnyras prie jų suėjo gerai.

Posted in

9 responses to “Kotletai su bandele”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Verslininke/'>Verslininke</a>

    Kur rasti Forest Blend prieskoniu?

  2. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/LithuanianGirl/'>LithuanianGirl</a>

    Dar labai gerai tinka i kotletus dėti manų kruopų – gaunasi minkštesni bet kartu mėsa nebyra į mažus gabaliukus.

  3. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Sveikas/'>Sveikas</a>

    Mano mamulė kotletą apkepdavo, o po to dar patroškindavo su grietine, sviestu ir dar kažkuo. Paskambinsiu, paklausiu.

  4. Jokubas

    Visa gyvenima kepiausi tuos kotletus su batonu… Kaip merginai dedu tau minusa. Gal ir negrazu, bet tebunie ligybe.

  5. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/shiny/'>shiny</a>

    kotletai aisku yra gerai. bet

    1. man pvz skaniau vietoj svoguno ideti smulkiai smulkiai pjaustyto cesnako

    2. mane mama ismoke kad po to kai sudziuvusi batona ismirkai piene tai reik tik minkshtima isimt, o visas plutas palikt

    3. dar i kotleto viduri galima ideti dziovinta slyva nes a) dera su cesnaku b) mano naiviu isitikinimu kotletas greiciau iskepa c) siaip labai skanu

    4. dar kazkada bandziau i farsha deti smulkintu alyvuogiu, o i kotleto viduriuka isprausti biski Feta surio

    (taip, as labai megstu kotletus)

  6. Dovilė

    to shiny:

    2. Labai teisingai išmokė. Pavargau truputį kol tą plutą išminkiau. Gal ir pervargau – net parašyti apie tai pamiršau ;) Netgi siūlyčiau ją nupjaustyti dar prieš mirkant piene.

    3. b) Labai linksmas įsitikinimas. Gal ir galima išvedžioti, jog slyva iškepa greičiau, nei mėsa, o, kadangi dalį kotleto užima slyva vietoje mėsos, tai..

    c) Jei patinka slyvos, gal patiks ir persikai viduje. Nors, tiesą sakant, esu pratusi naudoti džiovintus vaisius nemaltos mėsos pateikaluose. Bet čia jau gal mano kokie nors naivūs įsitikinimai ;)

    4. Į kotleto viduriuką karts nuo karto sūrio kubelį irgi įdedu. Dar ir grybus ten talpinti mėgstu. O kotletai su kiaušiniu viduje dar ir savo pavadinimą turi – kregždžių lizdai.

  7. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/shiny/'>shiny</a>

    nu va kaip puikiai sutarem ((: grybus ar kiausinius det nepagalvojau, reiks pabandyt kada.. tegyvuoja kotletai!

  8. Dovilė

    Nežinau ar akivaizdu, tai dėl viso pikto padarysiu pastabą, kad kiaušinis, dedamas į kotleto vidų, turi būti prieš tai išvirtas.

  9. Dovilė

    to Verslininke: Forest Blend yra Santa Marios prieskonių mišinys malūnėlyje. Pirkau IKI, bet spėju, jog yra praktiškai visuose prekybos centruose. Kaina 10 Lt.

    to Jokubas: Tiek to tas minusas. Kad tik neišbalsuotum ;)

    Ir dar. Jei rinkčiau pliusus ar norėčiau padaryti iš blogo rimtą kulinarinį šaltinį, turbūt nedėčiau čia sudegusių keksų, iš vaflinės ištekėjusios tešlos nuotraukų ir panašių smagybių.

Leave a Reply