Krekeriai su fantazija

Kas galėjo pamanyti, kad krekeriai (tokie traškūs nesaldūs sausainiai) gali būti valgomi ne vieni, sausi.. Na gerai, gal kas ne tik galėjo, bet ir pagalvojo. Užtat man tai buvo atradimas.

Prisiperkame krekerių. Gali būti paprasti, su krapais, sūrio, kumpio skonio ir pan.

Prisiperkame tepamų sūrelių. Tinka lydyti sūreliai, varškės sūrėliai ir pan. Gali būti sūrio, kumpio skonio, su raugintais agurkais ir kt. Tepame tuos sūrelius ant krekerių. Panašiai kaip kai kurie tepa šokoladinį kremą ant saldžių sausainių. Yyaak..

Dar prisiperkame riešutų. Geriau tinka stambūs. Man labiausiai patiko sūrio skonio krekeriai su kumpio skonio sūreliu bei graikiniais arba bertoletijų riešutais.

Gaunasi labai neblogas užkandis prie vyno ar net alaus. Tiesa, neruoškite jų iš anksto. Arba nesitikėkite ryte, po vakarėlio juos rasti vis dar skanius. Krekeriai gana greitai prisigeria drėgmės iš sūrelio, tampa nebe traškūs. O pats sūrelis sudžiūna. Apetito nekelia nei vaizdas, nei skonis. Valgykite iš karto ;)

Dar galima kiek paeksperimentuoti su kitais ingredientais. Bandžiau vietoje riešutų naudoti pomidorų ir agurkų griežinėlius. Nebuvo labai blogai, bet su riešutais skaniau.

Posted in

2 responses to “Krekeriai su fantazija”

  1. Anonymous

    Labai skanu su lasisa :)

  2. Naktigonė

    O iš krekerių dar ir neblogas tortas gaunasi :) Sonatinos aprašytas, mano išbandytas jau ne kartą :))

Leave a Reply