Suneštiniam naujametiniam vakarėliui dariau mišrainės su krevetėmis krepšelius. Nesudėtinga, bet šiek tiek užtrunka.
Išsiverdate pakelį ryžių (100 arba 125 g.) pagal instrukciją ant dėžutės.
Supjaustote 3 virtas morkas ir 1 šviežią agurką.
Nukošiate, ištgraibote iš sūrimo, atšildote ar dar kaip paruošiate krevetes. Šįkart naudojau rūkytas krevetes, bet puikiai tiktų ir virtos. Šiek tiek krevečių pasilikite krepšelių papuošimui.
Verčiate viską į didelį dubenį, įberiate druskos, prieskonių mišrainėms (nesivarginkite derindami prieskonius ir naudokite specialius mišinius), įdedate majonezo (nepagailėkite), gerai išmaišote.
Užpildote krepšelius mišraine. Jų gatavų galima nusipirkti parduotuvėse. Kepti pačiam – turėtų būti ilgas ir užknisantis darbas.
Papuošimui tinka krapai ir tos pačios krevetės.
Bepildydama krepšelius sugalvojau dar ir paišsidirbinėti truputį. Tai kai kurie krepšeliai gavosi gana linksmi. Tie geltoni – konservuoti kukurūzai.
Jei krepšeliai visai mažuliukai, tai tokio kiekio mišrainės užtektų ~40 krepšelių. Juos perkant svarbu atkreipti dėmesį ar jie ne saldūs. Būna desertiniai, pikantiški ir pan. Tai šitam reikalui desertinių nepirkite.
Kaip tik ieskojau recepto kur panaudot krevetes surime… Super, reiks gamint ;)
tai eiline krabu misraine,truputeli pabodus.as y krepselius siulyciau taip ruostas krevetes.smulkiai pjaustytas pomidoras,olandiskas bet kok suris,krapiukai,cesnako sklitele kas megsta,svogunelis ir majonezas.labiau atsiskleidzia kreveciu skonis,tinka ir ivarus prieskoniai,kaip pvz.apelsininiai pipirai,galima improvizuoti su prieskoniais,kas ka megsta labiau.