25 responses to “Makaronai a la Zyl”

  1. aš

    Gera Zyl kulinarė: mėsa – vištiena, prieskoniai geriausi, kirti kiaulienai :) o nuotraukoj mėsos išvis nė kvapo :)

    Sėkmės mergaitei mokantis gaminti ir tobulėti.

  2. Zivile

    O jums, tamsta, butina pakritikuoti jauna zmogu… dziaugtis tik reikia, kad zmogus savo makaronus valgo, o ne kebabus ar Mcd mesainius kaip dauguma jos bendraamziu.

  3. Vilius

    Ei kritike pasivadines “aš”, jei bent kiek nusimanytum apie prieskonius ta suprastum kad prieskonius kokiai maltai mėsai galima kuo puikiausiai panaudoti ir bulvėm paskaninti. Noriu pasakyti, nė velnio nesigaudai virtuvėje, persiskaityk pirma prieskonių mišinio kiaulienai sudėtį ir pasakyk kokių prieskonių ten esančių griežtai negalima naudoti vištienai. Taippat būtų malonu, kad nusipirktum akinius, nes aš matau vištienos gabaliukus, nors ir maži bei šviesūs, tačiau matomi (galiu ir apibraukt jei prireiks).
    To Živilė: Pats mėgstu ekspermentuoti virtuvėje ir tikrai patiko tavo idėja, tik aš nenaudočiau pieno, vietoje jo panaudočiau nuovirą nuo makaronų. Sėkmės ateityje!

  4. Tautvydas

    būtinai išbandysiu. iki šiol naudojau tik paprastai aliejuje skrudintą vištieną be jokių žalumynų (jei pasiilgdavau egzotikos imdavau paprastą saldžiarugštį padažą arba eksperimentuodavau su paprika+pomidorais+sūris[pelėsinis skaniausias;)]). reisk šibandyt ir šį variantą, nes skamba skaniai, foto atrodo irgi neblogai. dėkui

  5. Prieskonis

    Del prieskonių- mėsos prieskoniai vištienai tink, o štai vištienos mėsai, tai jau ne.

  6. Prieskonis

    o įspausta citrina ir tamp prieskoniu vištienai..

  7. maman

    Va prieskoniu misiniu tai tikrai nenaudociau… fui…

  8. Vilius

    Jei geri prieskonių mišiniai užsienietiški ir kokybiški naudoju bet aišku ne kokius santamaria ar sauduva

  9. maman

    Prieskoniu misiniuose svarbiausias ingredientas yra druska… salyginai moki uz prieskoniu misini daug daugiau, nei atskirai moketum uz druska ir prieskonius.
    vieninteliai prieskoniu misiniai, kuriu sudetyje yra vien skirtingos zoles.

  10. Ilona

    Maman, tikrai ne į visų mišinių sudėtį įeina druska. Ir ne vien žolelės gali sudaryti gerus bedruskius prieskonių mišinukus – būna mišiniai su įvairių rūšių pipirais, sėklytėmis, džiovintomis daržovėmis ar šaknimis ir t.t ir pan. Vienintelis žodis, netinkantis kalbant apie prieskonius yra “vienintelis” :) Nėra vienintelio geriausio, vienintelio tinkančio ar vienintelio netinkančio. Variantų begalė :)

    Zyl’ė šaunuolė, sėkmės eksperimentuojant ir atrandant naujus skonius virtuvėje!

  11. maman

    prieskoniai, skirti mesai, bulvems, kiausiniams ir t.t. visada turi sudetyje druskos. Mano zodyne, vieninteliai prieskoniai kuriuos as naudoju yra be druskiai, druska as naudoju askirai. Mano zodynas, nera tavo zodynas :)

    Siaip manau, kad makaronu patiekalas, nera eksperimentavimas. experimantavimas, tikrai nera sumesti visus ingredientus i puoda, ir laukti kas gausis. Sitam patiekale yra bene trys pieno produktai… Kodel?

    Vietoj pieno, grietines ir sviesto, galima pilti grietinele.
    Ir kai receptuose yra pieno produktai, atsargiau su citrina, gali viska sugadinti.
    Man smagu, kai zmones experimentuoja, bet manau, kad jei kazkas ruosiasi toliau ruosiasi studijuoti kulinarija, pirmiausia turetu ismokti bazinius receptus: kas su kuo derinasi, ir kas ne, o tik tada kurti kazka naujo. Cia jokiu budu ne kritika, tiesiog subjektyvus pastebejimas. Gerai zinau, kad atrodo kulinarijos/virejavimo studijos, ir darbas jas baigus. Visus keturis metus mokaisi bene vienintelio dalyko, atgaminti kitu receptus. Kai gerai zinai bazinius dalykus, gali galvoti apie naujus skonius….

    Siaip Zyle, sekmes, jei turi svajone jos siek, bet pirmiausia pradeciau nuo pastos carbonaros…:)

  12. Ilona

    “prieskoniai, skirti mesai, bulvems, kiausiniams ir t.t. visada turi sudetyje druskos” – tikrai ne :)

  13. Indre

    Man tai is variantu makaronai+ pieno produktai labiausiai patiko tokis variantas:

    makaronai su spinatais.
    1. makaronus isvirti (kaip visada)
    2. padazas daromas taip: ant sviesto pakepinami spinatai, ispaudziamas cesnakas (pagal skoni ir pomegi ir zinoma pagal kieki), kai spinatai “suskysteja” ipilama grietinele. Prieskoniai pagal skoni (as dedu prieskoniu rinkini “padazams ir sriuboms” tie kur kazkada buvo”Rasos Bandzienes prieskoniai”)
    3. padazas uzpilamas ant makaronu, itarkuojama surio ir truputeli pakepinama kol suris ishsilydys (galima netgi mikrobangeje).

    Man ziauriai skanu, nors niekada nemegau spinatu.

  14. be druskos

    oi, maman, tik nereikia.. mano mišinių sąrašas be druskos:
    omletui
    šašlykui
    kepsniams
    žuviai
    plovui
    tzatziki
    masalos mišinys
    ir čia tik tie, kuriuos prisiminiau neatsidaręs virtuvės spintelės

  15. maman

    Na, tai smagu, kad pas tave be druskos. kuo maziau druskos tuo geriau…:) O dabar nueik ir paskaityk savo prieskoniu sudeti dar karta…:)

  16. praktikuojantiskulinaras

    Paprasta, greita ir skanu :)
    Visai super rubrika, svecio receptas :) galetu buti koks prizas pvz vakariene su Dovile :) manau siuncianciu receptus atsirastu ir daugiau :)

  17. Julius Osokinas

    Makaronai bent jau paveikslėlyje atrodo labai jau nekokie… Ta prasme, patys makaronai, o ne patiekalas. Rekomenduočiau naudoti “Barilla” firmos itališkus makaronus, kurie gerai vertinami visoje Italijoje, o ir Lietuvoje keletą rūšių galima rasti. Beje, visada makaronus verdu 1-2 min. mažiau, nei kad nurodyta ant pakuotės – tada jie būna kietesni, tačiau daug geriau suvirškinami.

  18. be druskos

    maman, ar būtina rodyti savo neišprusimą? gal jau patylėk. man niekur eiti nereikia, aš prieskonius tyčia renkuosi be druskos, nes beveik jos nevartoju

  19. be druskos

    kokie juokingi tie “žinovai”. perskaitė tris santamarijos sudėties lapelius ir pirmyn viską pagal vieną kurpalių. neperku aš nei santamarijos, nei kotany, anei panašių prieskonių mišinių. ir be jų yra kas prieskonius gamina.

Leave a Reply