6 responses to “Makaronai su jūros gėrybėmis”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/KaVeikti/'>KaVeikti</a>

    Nesu makaronų gerbėja, nors Italijoje pusę užsisakytos porcijos makaronų su jūros gerybėmis sukirtau…

    O su ryžiais nebandei? Gal kažkas pan. kaip paelija gautusi, ne?

    Redagavo KaVeikti 2008-01-06 21:53

  2. Vv

    Kelios elementarios pastabos: makaronai dedami į verdantį didelį kiekį – vienai talgiatelle dėžei kokie 6-8 ltr vandens – kuris stipriai pasūdytas. Virti tiksliai kaip nurodyta ant dėžutės arba viena minute trumpiau – makaronai turi nelipti ir dar truputį jaustis miltų skonis (al dente). Šiam padažui nepakenktų pora valgomųjų šaukštų balto vyno. Česnaką geriau ne spausti, bet smulkiai sukapoti, geriau ne keletas skiltelių, bet visa galvutė pagal principą česnako niekad nebūna per daug. Jau gatavi prieskoniai jūros gėrybėms – kaip ir bet kurie kiti bendri prieskoniai (vištienai, silkei ir tt) yra blogai, nes neaišku kas juose yra reikalingo, bet beveik visada būna tokių bjaurasčių kaip natrio gliutamatas ir kitų konservantų. Visada geriau prieskonius dėt pačiam – šiam receptui labiausiai tinka daug rozmarino ir pabaigoje užmalti juodųjų pipirų. Troškinti padažą geriau užpylus šlakelį vandens, o grietinėlę užpilti pačioj pabaigoj ir nebeužvirti – tik beveik privesti prie virimo. Grietinėlė turi būti 10-12 proc. riebumo, su 30 proc. išeina labai lietuviškai, labai prie cepelinų.

  3. Dovilė

    Kelios pastabos – maždaug dešimt ;) Ir pusę jų man derėtų dar kartą perskaityti gaminant ką tai panašaus.

  4. <em>Anonimas</em>

    Kuo puikiausiai gali ryzius naudoti.Tik reikia geru ryziu,patarciau italiskus "Scotti" vartoti.Ir prie juros gerybiu ne itin rozmarinas tinka,reikia petrazoliu.

  5. vienastoks

    Vaje! :) Ar jau būsi persikrausčiusi čia? :)

  6. Anonymous

    Skanu, vakar išbandžiau :) Su ryžiais irgi neblogai gaunasi, pažystamas prancūzas darydavo su laukiniais ryžiais, tik niekad neparodė kaip tas “gėrybes” paruošti

Leave a Reply