14 responses to “Mantingos Kibinai ir Naminės spurgos su mėsos įdaru”

  1. Šilas

    Prie šio dueto pridėčiau ir itališką sumuštinį (ar kokį tai brudą) ir gi mantingos tešla ant viršaus užmesta koks tai sūrio, daržovių, vištos (ingredientus žinau, nes skaičiau ant pakuotės, o ne iš skonio, vaizdo) mišinys. Iškart pašildžius kietas nebuvo, bet suvalgiau puse, nors tai ir buvo mano visi pietūs.

  2. ežiukai

    gal spurgelę reikėjo ir mažiau šildyti… šiaip gerai veikia ir prekybos centrų pagaminta produkcija (kibinai) pašildyti namie mikrobangėje.

  3. ksi

    Reikejo is pradziu atitirpinti. Isbandyta, paskui pasildzius valgoma.

  4. Dovilė

    Fast foodas yra ne tam, kad sėdėčiau galvą parėmusi ir žiūrėčiau į jį kol šis atitirps.

  5. POP

    mikrobangė turi atitirpinimo funkciją :)

  6. Dovilė

    Ji turi ir daugiau visokių funkcijų. Bet gi pusfabrikačiai iš principo yra tas gaminys, kuris turėtų būti neimlus laikui, kulinariniams bei protiniams gebėjimams ir dar niekam daugiau. Kodėl šaldytos picos visos atitirpsta ir iškepa, o šitas reikalas – ne?

  7. LoggedOFF

    Todėl, kad jie padaryti iš tikro šū**(atsiprašau už išsireiškimą) ir nemanau ar verta su jais vargti tikintis, kad juos bus galima valgyti.

  8. Blogorama #453 : nežinau.lt

    […] gamintojai baigia išnaikinti viengungius ir neatsparesnius studentus visiškai nebetinkamais vartojimui pusfabrikačiais. Tegu ir brangiau, geriau valgyti […]

  9. napalees

    Pritariu visiems, kas pasisako prieš “junk-food”. Nors pats per sesiją jo ir nemažai suvalgau…
    Visgi, nesu matęs nė vienos šaldytos picos, kuri tikrai gerai iškeptų neatšildyta, na bent šiek tiek nepatirpinta. Jei nėra atitirpinimo f-jos krosnelėj, tai bent taip reikia išėmus iš kameros palaukti, kad atšiltų, daug skanesnė netgi būna :) (jei išvis galima būtų pavadinti skania). O tai ką jau kalbėti apie didesnius (storesnius) gaminius už picą.
    Ir tai nėra taip jau sudėtinga suprasti.
    Tereikia pagalvoti, kaip veikia mikro bangų krosnelė ir pačios mikro bangos. Mikro bangos specialiai generuojamos tokio ilgio (dažnio), kad jų energiją sugertų tik H2O molekulės. Taip jau yra, kad būtent tas dažnis sutampa su H2O molekulės savuoju svyravimo dažniu (ar kaip ten jį fizikai vadina, aš nežinau, aš gydytojas būsiu :), žodžiu rezonuoja panašiai kaip makro pasaulyje. Kai nori kąnors išpurtyti iš medžio juk siūbuoji tam tikru dažniu (priklausomai aišku nuo medžio), o ne betkaip purtai,- taip pasiekiamas didesnis efektyvumas. Nu nuklydau jau… Žodžiu mikrobangės mikro bangos (išties tai tik siauras ruoželis toje elektromagnetinių bangu spektro dalyje, kuri vadinama mikro bangomis) yra specialiai parinktos tokios, kad gerai papurtytų H2O (beje tai vanduo) molekules. Bėda ta, kad šią energiją gali sugerti ir paversti dalelių kinetine energija (šiluma) tik tam tikros kristalinės būsenos molekulės, o būtent skysto vandens molekulės. Mikro bangos betko nešildo, o pro ledą jos skrodžia kiaurai nedarydamos jokio efekto. Tačiau atitirpinimas mikrobangomis visgi imanomas (tik jis užtrunka). Tai pasiekiama todėl kad net ir lede yra laisvu nuo ledo kristalo H2O molekulių, kurios geba sugerti energiją nešama MB. Tą energiją jos perduoda greta esančioms molekulėms (jau kaip šilumos energiją, ne banginę) ir taip jos atitirpsta, įgaudamos galios irgi sugerti MB energiją. Taip užsiveda eksponentiškai greitėjantis tirpimo procesas, bet labai lėtas pradžioje, kadangi tokių laisvų molekulių yra mažai. Beje, idomus faktas, kad netgi ledas garuoja, tik labai lėtai (priklausomai nuo temperatūros aišku). Plazmaferezei (kraujo plazmos “perpylimui”) plazma laikoma hermetiškuose maišeliuose ir netgi žemesnėje nei -50*C temperatūroje. Tokio šalčio viena iš paskirčių stabilizuoti vandenį ledo kristalinėje būsenoje, kad negalėtų vykti jokie cheminiai ir fizikiniai kitimai (na ir aišku, kadangi plazma yra ir koloidinis ir kristaloidinis tirpalas viename ji užšąla šiek tiek žemesnėje T, nei H2O grynas).
    Žodžiu esmė tame, kad tu niekaip nepasišildysi ledo gabalo kaip priklauso, jo prieštai nepavertusi šūdo gabalu :)
    O apskritai, tai patariu mesti tą savo MBK pro langą iškart, kai tik pasibaigs remontas ir nebepirkti naujos (aš tai neperku ir tikrai ne iš biednumo), žinau, kad ir kaip būtum užsiknisęs, imanoma rasti laiko bent šiokiam tokiam sveikesniam maistukui susilebedavoti, o jei jau visai nebeišeina, tai galima išsprukti greitai pas “išgelbėtoją” VP MaXimą :)
    Būkite sveiki ;)

  10. Justasimus

    napalees nu tu čia ir prirašei :) Kadangi esu studentas ir beje viryklė neveikia namie… Todėl dažnai valgau mikrobanginį maistą. Per kurį laiką netgi gali priprasti… Dažnai maximoje perkuosi keptą kažką. O visi tie tokie supakuoti tai nekaip valgosi. Niekada jų neperku. Šaldytos picos su Defrost atšyla, bet viduriukas lieka vistiek pavirtęs į ledą… Jei yra galimybė geriau palikti atšilti paprastai. Anyway pagal kažkokias normas toks maistas turi būti laikomas arba šaltai arba karštai.
    Geriausias variantas namuose šeimininkę įsigyti :D

  11. Šilas

    Butu įdomu, kaip Jūs įvertintumėte kitą IKI repertuaro puošmeną blynelius “Kasdieniniai blyneliai” ar tai “Pietų blyneliai”. Jie guli šalia kibinų ir spurgų su mėsa. Po keturis. Yra su mėsa ir su varške.

    p.s. Nes man tai baisu :)

  12. Dovilė

    Šiuo metu eksperimentiniam triušiui kažką pilve (Mūsų anatomijos žinios labai ribotos) raižo ir diegia, todėl Jūsų baimės objekto testavimas nukeliamas neribotam laikui (galite įvertinti Mūsų gebėjimą išsisukinėti).

  13. Ieva

    Zaviuos tavim, Napalees! Kad daugiau tokiu protingu zmoniu :)

  14. Ritatyli

    Idomu kur galima isigyti kibinu “stampavimo” iranga? Mastau apie galimybe gaminti juos uzsienyje.

Leave a Reply