Jau kad užsikabinau už tos marcipaninės masės, tai paruošiau ir antrus iš eilės keksiukus. Man, kai perskaičiau jų receptą, pirmi išsprūdę žodžiai buvo – Mano Svajonių Keksiukai (lėtai ir raiškiai). Nes gi ir avietės, ir kokosas.. Žiauriai nerealiai. Kai juos iškepiau, įsitikinau, kad taip, tai tikrai yra MSK ir vieni geriausių kada mano paruoštų saldumynų.
Pradedame nuo įdaro pasiruošimo. Tas yra marcipaninų masės (200 g) rutuliukai su aviečių džemu viduje. 12 vienetų. Manau, gan aišku kaip tai padaryti. Vat tik tą marcipaninė masė prie rankų limpa. Tai aš ją bišk atvėsinau šaldytuve ir lipdžiau sudrėkintomis rankomis.
Dar bandžiau prieš lipdant išsitepti delnus sviestu, bet nepagelbėjo. Baigusi, padėjau juos šaltai.
Viename dubenyje sumaišiau sausus ingredientus: 2 puodelius miltų, 2/3 puodelio cukraus, 2 a. š. kepimo miltelių, 1/2 a. š. druskos, 2 a. š. vanilinio cukraus.
Kitame inde išmaišiau skystus ingredientus: 1 puodelį pieno, 1/2 puodelio lydyto (ir atvėsinto) sviesto, 1 kiaušinį (lengvai paplaktą), 1/4 a. š. migdolų ekstrakto.
Į skysčius suverčiau sausąją dalį ir 2 a. š. kokoso drožlių, išmaišiau. Tai yra tešla keksiukams.
Pusę tešlos išpilsčiau į formeles. 12 vienetų. Sudėjau į kiekvienos vidurį po vieną marcipaninį rutuliuką. Nuo lėkštės juos patogiau pakelti peiliu, nei pirštais.
Užliejau formelių turinį likusia tešla. Tik tik tilpo į tuos 12 vienetų.
Ir pabaigai pabarsčiau visus migdolų drožlėmis. Na, kur migdolai plokštelėmis supjaustyti būna.
Kepiau vidutinio aukščio ugnyje 17 minučių. Originalus receptas siūlo kepti 200 C temperatūroje 15-20 minučių.
Skonis dieviškas, fantastiškas, nepakartojamas. Taip juos puoliau, kad karštu džemu nusiplikiau liežuvį. Labai rekomenduoju išbandyti.
Originalus receptas, kurį tik minimaliai keičiau.
Mirtis, kaip skaniai atrodo. Jau žinau, kad ryt po darbo – tiesiai į DeLoną marcipaninės masės.
Tik klausimas. Pradžioj mini “ir avietės, ir kokosas”. Tai kur tas kokosas? Ar aš jau čia tokia neatidi pasidariau pamačius marcipaną?
Oi, tikrai, net pamiršau parašyti. Jis įmaišomas į skystą masę kartu su sausais ingredientais. Ačiū už pastabą, einu pildyti :) Nuotraukoje jį net atskirti galiu – prie plakimo geležčių pabertas :)
o taip. tikiu, kad čia – gėris. dievinu marcipaną.
Ar čia silikoninė… skarda? Net nežinau kaip pavadinti šitą daiktą keksiukams kepti… :) Beprotiškai norėčiau išsikepti, bet nežinau ar būtų galima tiesiog tą tešlą į tas popierines formeles suversti? Nes neturiu tokio daikto… Ir ar nežinot, kokia kaina maždaug marcipaninės masės? Ir kur Kaune galėčiau rasti tos masės gal netyčia žinot?
Mano naudojama keksiukų kepimo forma yra metalinė. Galima pilti tešlą tik į popierėlius ir kepti sudėjus juos į paprastą skardą, bet tuomet jie dažnai šiek tiek išsiskečia ar pasvyra į šoną. Jei naudojami popierėliai, keksiukų kepimo forma yra labiau estetikos reikalas.
Čia mano naudota marcipaninė masė – http://www.delona.lt/304,marcipanine-mase-kepimui-ir-idarams-macaroon-100g.html
As tokia skarda pries kelis men pirkau Vilniaus Rimi (siaures miestely), kainavo apie 20 Lt. Tik ji ne gelezine, silikonine kazkokia berods, taciau isties naudingas ir reikalingas daiktas tokiems skanestams kaip keksiukai ;)
Beje, kur galima gauti tu popierieliu keksiukams? Kazkada neiskentus pirkau sausa misini keksiukams, ten iskart 12 vnt popiereliu buvo, taciau artskirai ju pirkt nerandu arba nezinau kur ieskoti :/
Pabandyk Gerduvos parduotuvėse http://www.gerduva.lt/lt/parduotuves/
Nomnom! Atrodo tikrai neparastai. Reikės ir man marcipaninės masės įsigyti ir kažką pagaminti su ja. Nes paskutinį kartą kai pirkau “Maximoje” dėžutę už 10Lt ir taupiau, nenaudojau, po kelių savaičių, pamačiau kad ta niekšė ėmė ir sukietėjo, nu ir ką – reikėjo išmesti. Va tau ir taupyk žmogau :) Todėl dabar nieko nebetaupau.
Aš formelių keksiukams radau IKI, buvo kelių rūšių: ir didesnių, ir mažylių, kaip ant dėžutės rašė “for party muffins” :) 100 vnt. didesniųjų kainavo gal 2 Lt, mažesnių 100 vnt. – kažkodėl jau apie 5 Lt :)
Tavieji atrodo dieviškai nepakartojamai fantastiškai. Tik vat avietės nėra mano favoritės, dėčiau geriau persikų džemo kokio :) Arba iš viso obuolių košės su cinamonu, parduotuvėse būna fantastiškos pirkt.. Ech, dalykas.. :)
allegra, o kurioj IKI, jei ne paslaptis, nes as kiek po IKI ieskau, tiek nerandu :)
Šeškinės :) Fabijoniškių IKI (priešais Senukus) tikrai nebuvo arba bent jau nemačiau :)
Ir aš jau viską nusipirkau. Forma metaline 12ai keksiukų pirkau Rimi Šiaurės miestely (29.90lt) , ten pat radau ir popieriukų keksiukams (spalvoti didesni ~3.90lt, o balti ~1.30lt) Bėgu kepti, vyras užsiprašė..Mmmmm
IKI Eglutėje bei IKI Jasinskio irgi neverta ieškoti.
Tai vat butent kad ieskojau Jasinskio IKI, Virsuliskiu Madoj esancioj IKI, Tuskulenu ziedo IKI – niekur neradau :/
O kurioj vietoj tiksliau Rimi popieriuku radai??? As prie visokiu keksu sausu misiniu, miltu, cukriuku ir t.t. ieskojau, nors tu ka nemaciau niekur :)
Hmm.. kaip cia paaiskinus :) Paciam desiniausiam kampe prie indu. Na kai yra visa indu erdve (puodeliai, formos, taures, irankiai ir kt.) tai desiniam kampe. Ten taip pat yra folija, kepimo popierius sudetas. Nezinau ar aisku :)
Oi tai dekui, aisku aisku, zinau kur sitie “pribumbasai”, bet visai ne ten tu popieriuku ieskojau ;)
Nu va kaip gerai, apsikeksinsim visi :)
As tai kai tingine totali, tai mano keksiukai buna simple way pagaminti – pasidarau keksiuku tesla visad tradicine, primetau pritarkavus sokolado, riesutu sviesto ar migdoku, viska ismaisau ir buna liuks, neturiu kantrybes terliotis, bet va situos marcipaninius knieti ismegint, tik dzemu visokiu nemegstu, tai vien marcipanas+migdolai kazka maisyt bandysiu ;)
Iškepiau, vieną jau sušveičiau vyro belaukdama. As drįstu teigti – labai skanu. Žinau savo klaida – man buvo sunku susukti tuos rutuliukus, todėl dėjau nelabai gausiai aviečių džemo, o labai trūksta man biski daugiau rūgštelės, įsivaizduoju, kad jei viskas būtų iškart išėję gerai lėkštė jau būtų tuščia…:) Super keksiukai – užkabliavo.