Pirmasis, Ingos atsiųstas, receptas Daržovių stebuklo konkursui su Whirlpool yra visiškai vegetariškas. Jei kieno namuose irgi gausiai užderėjo cukinijų bei pomidorų, turite puikų būdą su jais susidoroti.
Reikės:
- 4 pomidorai (kieti, vidutinio dydžio, apvalūs),
- 200 g cukinijos (jei peraugusi ir didelė – nulupti).
Marinatui:
- 100 g sojų padažo,
- 1 svogūno galvutė, supjaustyta kubeliais,
- 1 šaukštas cukraus,
- 1 šaukštas acto.
Įdarui:
- 100 g kuskuso,
- 1/2 arbatinio šaukštelio kurkumos,
- šlakelis aliejaus,
- 100 g fetos sūrio,
- 1 arbatinis šaukštelis krakmolo.
Cukinijas supjaustyti žiedais arba pusžiedžiais 1 cm storio ir sumesti į marinatą. Palikti kelioms valandoms arba per naktį.
Pirmiausia užpilti kuskusą verdačia stikline vandens, suberti kurkumą, žiubsnelį druskos ir šaukštelį aliejaus. Išmaišyti ir palikti uždengus, kol išbrinks.
Pomidorams nupjauti viršutinę dalį, išskobti minkštimą, palaikyti apvertus kad išbėgtų sultys.
Marinuotas cukinijas ir paruoštus pomidorus apkepti grilinėje keptuvėje. Geriausiai, aišku, būtų ant tikro grilio.
Fetą supjaustyti kubeliais. Iškeptas cukinijas irgi supjaustyti kubeliais.
Kuskusą perplauti šaltu vandeniu, jei butu sulipęs, sumaišyti su cukinijom, feta ir pridėti provanso prieskonių, šaukštą aliejaus. Pomidorus prikrėsti kuskuso, uždengti nupjautomis dalimis.
Patiekti su padažu, paruoštu iš marinato, jį pašildant ir užtirštinant krakmolu. Patiekiant pomidorus pašildyti mikrobangėje. Tinka prie mėsos. Papuošimui naudojau susmulkintus svogūnų laiškus.
Sėkmės!
Atsigavo pragaro virtuvė. Vėl kvepia visokiais skanėstais :)))
O tipo užtenka kad mikrobanginė naudojama tik paskutiniame žingsnyje, prieš patiekiant pašildymui? aš taip įsivaizdavau kad šitam konkursui reik kad vos ne viskas mikrobangėje būtų paruošta (:
Visą gaminimą atlikti mikrobangėje vargu, ar kam pavyks. Dar nepamirštame, kad galima naudoti ir mikrobangų krosneles, ir orkaites.
O kodel nenurodytas recepto autorius???
Siaip jau kad kuskusa perplauti vandeniu tai pirma karta skaitau.. Uztenka su sakute gerai pamaisyti ir nereikes jokio vandens.
Dabar autorius jau nurodytas. Taip nutiko todėl, kad laiškas buvo nepasirašytas, o aš pirmiau išpublikavau receptą, tik vėliau pasitikslinau dalyvės vardą.
as visada kuskusa perplaunu,kad butu birus. cia taip dirbant virtuvej ismokau-dabar viska plaunu-makaronus,ryzius…:))
“as visada kuskusa perplaunu,kad butu birus. cia taip dirbant virtuvej ismokau-dabar viska plaunu-makaronus,ryzius…:))”
Apie makaronus čia įdomiai, reiks pabandyt. Paprastai, šaltu vandeniu, kaip kad ryžius?
tai zinoma saltu. po to dar palaistyti aliejum ir makaronai gali stovet kelias dienas saldytuve,nesusiplodami,nesusokdami i viena dideli gniuzula.
Ryzius – taip. Pasta – taip. Bet kuskusa.. tikrai ne..
makaronu tikrai nieks neplauna jai jie kokybiski.o kuskusa maciau kad su vandenuku perpalauna.makaronai neturi niekada sulipti,jai taip atsitinka vadinasi tai ner geri makaronai.
[…] storas pomidoras – viena mano mėgiamiausių daržovių, dar vadinama meilės obuoliu ir, sakoma, afrodiziakas, […]
[…] paprikojeMalonūs prisiminimaiĮdaryta cukinijaSpagečiai su pomidorais ir krevetėmisMarinuotomis cukinijomis įdaryti pomidorai“Mafinai” ARBA Greitukas su džiovintais […]