Medaus skystinimas

Šian susidūriau su įšalusiu medumi. O reikėjo tinkamo tepliojimui.

Kietas medus

Gal “įšalęs” ir ne pats tinkamiausias apibūdinimas. Tiesiog laikymas šaldytuve skatina šį reiškinį. Realiai medaus konsistencijos kitimas daugiau susijęs su kokių tai elementų jungimusi ar pan. ir tas reiškinys vadintinas kristalizacija. Ilguoju laikotarpiu didelius kiekius medaus verta kas kelias savaites pamaišyti. O trumpuoju – teko tą likutį tiesiog atšildyti.

Šildomas medus

Įmanoma tai padaryti kad ir mikrobangėje, tačiau tokiu atveju gerųjų medžiagų likimas nežinomas. Tikriausiai po to jų stilkainyje nebelieka.

Verta medų šildyti vandenyje. Ir ne karštesniame kaip 40 C. Tuomet nesunaikinamos sveikosios medaus savybės.

Atšildytas medus

Dabar nors ant agurkų tepk.

Posted in

4 responses to “Medaus skystinimas”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/aval/'>aval</a>

    Man įdomu, kodėl medų reikia dėti į šaldytuvą? Dėl tos pačios priežasties, dėl kurios retais atvejais ten laikoma duona..? Medaus gyvenime nesu ten mačiusi…

  2. Dovilė

    Turbūt panašiai kaip ir su duona :)
    Yra produktų grupė, kuriems šaldytuvas kaip ir nereikalingas, bet jie ten labai tinka. Patenka: medus, duona, aliejus, konservai, uogienės, kt.

  3. garbane

    Niekaip nesugalvociau medaus det i saldytuva..

  4. kkk

    as medu visalaika saldytuve laikau ir valgau dar neatitirpusi – kaip ir sviesta. o tai darau todel, kad treskantis tarp dantu medus man daug skanesnis nei siltas

Leave a Reply