20 responses to “Mikrobangės diena: lazanija”

  1. Šilas

    Sėdžiu ir galvoju, ko negalėčiau padaryti dėl štai tokios Lazanijos. Nesugalvoju…

    Lango sumuštiniai dabar mano biržoje kotiruojasi dar žemiau :)
    Kas negali nedžiuginti skrandžio lengvai apsiverkusio po šio įrašo.

  2. Dovilė

    Zinant tavo birzos subtilybes, lazanijai labiau lygis butu buti lyginamai su makdonaldo maistu ;)

  3. captain karton

    viskas atrodo skaniai. as zinoma, mikrobanges truputi neigiu (matyt uzsilikes senovinis neprielankumas), bet darbe naudoju issijuoses.
    taciau dalykas, kuris mane stebina, tai kulinarijoje naudojamas vistienos sultinys kubeliais. kazkaip atrodo nuodeme ir nepadoru – receptas su kubeliais. o kur is anksto pasiruostas sultinys, uzsaldytas ateiciai? :) zodziu, kubeliams tvirtas ne.

  4. Dovilė

    Aš pripažįstu, kad tikras sultinys yra geriau, bet kadangi 1) jo paruošimui reikia daug laiko ir 2) gaminu mažam skaičiui valgytojų, tai verdu jį labai retai, paprastai tik sriuboms.
    Dar ir tikro bei kubelinio sultinio naudojimas kartais kiek skiriasi. Pavyzdžiui, šiuo atveju, man nereikėjo papildomo skysčio.
    O konkretus šio atvejo apgynimas būtų – receptas gi mikrobangei, o ne viryklei ;)

  5. pa_radize

    skaitydama vis pradedu galvot, kad namie turi stebuklą ir net man tokios reiktų. kada nors. gal net gamint pradėčiau :D

  6. Šilas

    Lygint su MCdonaldu negaliu, nes neragavau :)

  7. Laura

    As tai lazanijos makaronu niekada neberdu o 10min pamirkau grietineleje.. i garnyra dar dedu mazus konservuotus svogunelius(jie labai tinka). o ant susluoksniuotos lazanijos supilu grietinele ta kurioje buvo mirkomi lakstai. siaip visada l gerai gaunasi..

  8. Dovilė

    Bešamelio padažas irgi kartais daromas su grietinėle. Čia pateiktas paprastesnis jo variantas.
    Iš visokių priedų dar būčiau linkusi dėti pievagrybius. Bet šįkart faktą, kad jie savo eilės laukė šaldytuve, prisiminiau tik baigusi kepti ;)

  9. captain karton

    i pati mesos idara salia pomidoru nepakenktu ideti ir smulkiai kapotu juodu aluvuogiu, baziliko, trinto cesnako – more graikiskas feel!
    beje, naudojant malta jautiena be kiaulienos, gausis geresnio kvapo lazanija, “lieknesne”. pageidautina, kad tai butu butent malta mesa, o ne farsas is parduotuvinio lovio ;)

  10. manoakys

    ne, nu, man mikrobange vistiek tik vakarykįščiam maistui pašildyti skirta :)
    Orkaitėj skaniau, o apie pečių išvis tyliu ;)

    O kartais tuose sultinio kubeliuose Natrio Gliutamato neprikišta iki viršaus?

    Gal ir nieko mikrobangės dienos, bet spėju, kad su paprasta mikrobange to nepadarytum. Be grilio funkcijų etc. ;)

  11. captain karton

    Natrio gliutamato? hahaha :) tie kubeliai turetu vadintis “natrio gliutamato kubeliai” :)
    o jei rimtai, tai ju baze yra paprastoji druska. aisku, minetas skonio stipriklis, o likusia vieta uzima sintetinis vistienos kvapas ir iki negalejimo issunkti kazkada buve prieskoniai.
    nieko panasaus i tikro sultinio koncentrata. beje, kas nenori per daug skyscio savo patiekale, tegu naudoja “reduction” metoda, kai tas skystis paprasciausiai isgarinamas. tegyvuoja naturalumas!

  12. manoakys

    captain karton, phew, tai gerai, kad tų kubelių nebevartoju :)

  13. captain karton

    as kubeliu jau nebevartoju labai senai. tik karta buvau sedes ant kazkokio miltu pavidalo vegetos stiliaus all-spice paketo, skonio ekvalaizerio kitaip tariant. kai pasibaige indelis – kito nepirkau. sudie vegeta!

  14. svecias

    ko jus ant to natrio glutamato kimbat, nera jis jau toks blogas kaip jus cia varot. Natrio glutamato skonis priskiriamas prie tu kaip saldus, kartus rugstus ir surus, jis vadinasi umami. tikrai yra blogesniu i maista dedamu priedu nei tas jusu natrio glutamatas :P

  15. elt.lt » Blog Archive » Apžvalga 47 vasaros dienai…

    […] – neatsiejamas nuo mūsų ir mūsų gyvenimo. Ir taip malonu kartais pasilepinti sočiais pietumis, o vėliau dar ir gardžiu […]

  16. Jovita

    Na man vistiek skaniau atrodo orkaitinė versija :) o be to mėsos padaže dar turėtų būti balto vynelio :) Skonis puikus gaunasi :)

  17. POP

    Sveciui: prie ko čia blogumas ir kokiam skoniui priskiriamas? Koks aspartamas irgi priskiriamas prie saldžių tai jis nuo to geresnis?

  18. WD40

    Ačiū. Viską dariau kaip pas tave parašyta – gavosi super….
    Skanaus !

  19. manoakys

    Sveciui: Šiaip ne skoniu, Natrio Gliutamatas, yra blogas (rašoma, kad beskonis), o jo poveikyje.
    Nebent nori užstimuliuoti savo smegenis iki negaliu ir poto nebejausti tikrojo maisto skonio. T.y. be skonio stipriklių maistas atrodys beskonis. Jė, chemija to go ;)

  20. MG21

    Nesamone gaminti toki patiekala mikrobangei .
    ko tik lietuviai neprisigalvoja , tai dar cepelinus mikrobangei pradekit virti !

Leave a Reply