Dar išbandžiau gaminimą mikrobangų krosnelėje užkandžių iš sluoksniuotos tešlos. Ragavę bendradarbiai įvertino teigiamai, o viena, iškvotusi gaminimo procesą, dar tą pačią dieną nubėgo pirkti produktų.
Naudojau Mantingos sluoksniuotą bemielę tešlą. Trečdalis lakšto tos, kur būna fasuota po 1 kg. Labai šaunu yra šone viso to vyniotinio padaryti vieną pjūvį ir nusiimti trečdalį atšildymui, o visą kitą sukišti atgal į šaldiklį.
Kočėlas nuotraukoje – tik tešlos išlyginimui, bet ne ploninimui.
Ant tešlos krašto sudėjau šalto rūkymo sprandinę. Galima naudoti ir kitokius įdarus – žuvį, daržoves.
Susukau vieną ilgą vyniotinį ir jį lengvai suplojau.
Supjausčiau įstrižai, trikampiais ir pan.
Dar bandžiau tešlos gaminių dekoravimą žirklėmis. Deja, mano naudota tešla iškepus taip išsipūtė, kad to bandymo dekoruoti nebesimatė. Galima bus išbandyti kitą kartą su kitais kepiniais.
Sudėjau užkandžius į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Suplakiau kiaušinį su pienu.
Aptepiau tuo plakiniu užkandžius.
Kai kuriuos pabarsčiau kmynais arba sezamo sėklomis.
Naudojau mikrobangų krosnelės skrudinimo (crisp) funkciją.
9 minutės.
Gražiai išsipūtė ir pageltonavo.
Tokie lengvi. Ir pagaminami lengvai. Ir dar su erdve fantazijai.
Papildymas
Patarimai ir receptai gaminantiems mikrobangų krosnele (PDF).
o tai skanūs?
O sprandinės tik tos vienos eilės užtenka? nereikia viso lakšto apdėt? Itin paprasta :)
Aš dėjau tik vieną eilę. Dvi, manau, irgi būtų neblogai, bet daugiau tikriausiai nedėčiau.
Irgi geras receptas – kaip tik vakarelis arteja, puikiai tiks :)
Prisiminiau, kad darom paprastesni varianta – tesla supjaustyti juostelemis, daktariska desra juostelemis. Apsukti ir kepti orkaiteje – patogiau valgyti, kai pailgos formos :) dazniausiai su Vilniaus mesos padazu valgom…
Jau kuri laika gyvenau be orkaites,o dabar nusipirkau Vhirlpool JT366. Namie pabandziau gaminti kiausiniene su bekonu,pica.
O kai radau siuos straipsnius internete-apsidziaugiau,maziau reiks eksperimentuoti. Esu isitikinusi,kad isigyjau gera pirkini!!!
pabandziau nepaprastai skanu tik ant sprandines barsciau dar fermentinio surio skanumelis:)
Man asmeniskai atrodo neskaniai, gal ju ir nedarysiu….bijau rizikuot, kaip manot verta gamint?
Jeigu dar net nepabande nusiviliate(Genovaite) tai kam tusciai klaust ar verta bandyti???:)
zinau begale tokiu gretu receptuku juos galima idaryti bet kuo kepimo budas tas pats ,tikrai SUPER skanu ir greita ir dar daug daug pliusu:) aciu autorei su sonine dar nedariau pabandysiu:) tiesa dabarstyti suriuko irgi manau savotisko pikantiskumo priduoda:) skanaus visiems:) o pesimistams cia nera ka veikti,cia reikia bandyti gaminti ir skanauti,paskui vertinti,o ne atvirksciai iskart nuvertinam o paskui gal but bandysiu jei man patars:)))) juokinga buvo skaityt komentara:)
Sveiki, greitas valgis ir skaniai atrodo, nors mesos nevalgau. Bet as norejau paklaust apie peili – kur pirkote, firmos, jei zinot… ar gal cia meistro darbas, dar geleztes lydinio sudeties? viska, ka zinot :) … sorry, kad ne i tema komentaras.
Apie peilį žinau nedaug: metalinis, rankena tamsiai mėlyna, jam daug metų, atėmiau iš mamos..
Nedaug tesuzinojau :P, bet jei daug metu, tj tikrai, kad nerasiu, kur …. siaip lb grazi gelezte, dar pagalvojau, kad nemaciau tokios formos pardese ar turguj.
Mikrobangeje gaminamas maistas?! Tai atgyvena jau, nes nesveika. O pats receptukas superinis tik reiks orkaitej pabandyt.