28 responses to “Mikrobangės dienos”

  1. Rytka

    Jes jes jes, pagaliau kazkas mikrobanges vartotojams :)))

  2. Darius

    Va cia jau sansas ir man kazka pasigamint gal papuls :)

  3. tingiu registruotis

    awww…

  4. tingiu registruotis

    Nu paskaiciau as aprasyma to stebuklo. Dhzyzus….

    Cituoju:
    “Priverstinė oro apytaka:
    Su priverstinės oro apytakos funkcija galima labai greitai įkaitinti vidų kepti tradiciškai ”

    Really, WTF? Ka cia norejo pasakyti? Kiek lietuviu kalbos mokytoju istiko apopleksija perskaicius tai? Ar zodis konvekcija yra isbrauktas is lietuviu kalbos ir jo nebegalima naudoti?

    Toliau cituoju:
    “Virimas garuose:
    “Steam” funkcija: švelniai ir rūpestingai garuose ruoštame maiste išlieka… blah blah blah”

    Svelniai ir rupestingai…. Taip ir isivaizduoju dvi kucharkas besikalbancias:
    – Mano mikrobange shvelni ir rupestinga!
    – O mano – nuozhmi! viska pagamina brutaliai ir zhostkai, krc….

    Tikiuosi, kad mikrobange tarnaus pagal paskirti! Lauksim eksperimentu aprasymu ir rezultatu.

    Sekmes!

  5. Tautvydas

    pagarba už paskutinę pastraipą :)

  6. nu nu

    Gal galima pasiūlyti išbandytų receptėlių bandymams? ;)

  7. Dovilė

    Pasiūlymai, žinoma, welcome :) Bet rinksiuosi jau gana atsargiai, nes patirtis gaminime mikrobange – minimali.

  8. justas

    tiek sudyti gaminimo pabaigoje, tiek palaikyti orkaiteje isjungus liepsna/ siluma yra universalios rekomendacijos, ne tik sios mikrobanges vartotojams :)

  9. Dovilė

    Čia turėjau omenyje sūdymą jau baigus kaitinti. Bet dabar man pačiai tai skamba šiek tiek keistai, tad grįžusi dar pasitikslinsiu, ar ne miegodama kažkur tai perskaičiau.
    Palaikyti orkaitėje baigus kaitinimą kai kuriuos patiekalus sutinku, bet toli gražu ne visus. Ir tikriausiai (tikriausiai, nes nesu tikra) tų gaminių temperatūra neužkyla juos išėmus labiau, nei buvo kepimo metu? O su mikrobangėje keptais taip būna. Skaičiau (nebandžiau), kad vanduo mikrobangėje gali atrodyti visai dar be burbuliukų, o tik išimtas gali užvirti.
    Dar skirtumas – rekomenduojama patiekalų gaminimui naudoti mažiau vandens, nei įprastai kepant. Ir nevirti aliejuje, nes jo temperatūra nekontroliuojama.

  10. POP

    “Jes jes jes, pagaliau kazkas mikrobanges vartotojams :)))” – na manau tai bus ne tai kad mikrobanges, bent būtent Whirpoolo mikrobangės vartotojams :) Žodžiu bus galima TIK pažiūrėti ;)

    Dovilei pagarba.

  11. PinkCity

    Nors Whirpool man nieko nedovanojo, visa mano rožinė virtuvė vien jų buitine technika apstatyta.

  12. Šilas

    Niekada, niekada nevirinkit vieno vandens mikrobangėje. Tam yra arbatinukas.

    Galima leistis į teorijas, kodėl vanduo mikrūškėje įkaista iki 120 C, bet neburbuliuoja (ką mes vadiname virimu), ir kodėl įdėjus kavos/cukraus ar pasiėmus indą į rankas, jis labai staigiai ir stipriai suburbuliuoja (ką mes jau vadiname sprogimu). Arba galime padaryti ekskursija į kokią ligoninę ir paklausyti gydytojų kurie papasakotu kaip dažnai vandens virintojai mikrobangų krosnelėje pas juos atvyksta su smulkiais antro laipsnio veido nudegimais…

  13. garbane

    Hm.. kazkaip.. manes asmeniskai maistas ruostas mikrobangej nesuviliotu.. netgi superinej mikroBANGEJ..

  14. Boruzele

    aš tai kažko prisiskaičius įgavau priešiškumą mikrobangėms ir dar fobiją :) na, sėkmės. ką manot dėl tikro/tariamo mikrobangių kenksmingumo?

  15. nu nu

    Morkų garnyras arba morkų užkandis (šiaip vadinu paprastai “morkos mikrobangėj” :)

    Reikės:
    morkų,
    česnakų (arba česnakų granulių),
    druskos,
    krapų (šviežių arba džiovintų),
    sviesto.

    Morkas supjaustyti 1×1 cm kubeliais, suberti į stiklinį indą, kelis šaukštus sviesto paslėpti po morkomis. Dedam į mikrobangę 3-4 min, kol morkos suminkštės. Tada pridedam susmulkintą česnaką arba česnakų granules, sumaišom, dar pakaitinam 2-3 min. Pabaigoj sudedam smulkintus krapus ir druską, vėl sumaišom ir dar patroškinam 1-2 min. Viskas!
    Galima valgyti atskirai, vietoj garnyro arba sumaišyti su virtais ryžiais – labai skanu, o svarbiausia paprasta ir greita :)

  16. Varnalesha

    Idomu, kiek vitaminų lieka tose morkose po pasikaitinimo mikrobanginėj, ir apskritai, ar iš viso ten lieka nors viena maistinga medžiaga? :)

    Kaip jau kažkas raše šiame blog’e: “nepašildysi maisto mikrobangų krosnelėj, prieš tai jo nepavertęs šudo gabalu” :))))

  17. Dautartė

    Dovilė, sveikinu su geru įrenginiu :)

    O ar galėčiau turėti vieną mažutėlį prašymą? ;-)

    Matau, kad mikrobanginė turi funkciją, kad galima joje gaminti be mikrobangų t.y. konvekciją. Tad man labai įdomu, ar labai galutinis rezultatas skiriasi nuo patiekalo gaminamo normalioje orkaitėje? Gal galima būtų eksperimento vardan patikrinti? ;) Būčiau baisiai dėkingą, nes pamažu komplektuoju techniką į virtuvę ir turiu apsispręsti, ar reikia man tokio žvėriuko naujoje virtuvėje, ar ne… Labai noriu turėti virtuvėje šalia normalios orkaitės dar mažą (mikrobangų man nereikia), bet paieškojus paaiškėjo, kad toks bajeris yra tik mikrobanginėse, tai ir svarstau, ar verta ar neverta… Kol kas radau du modelius – Samsungo ir Whirlpool…
    O gal dar kas naudoja ir gali papasakoti apie pliusus ir minusus?

  18. Dovilė

    Aš dar turiu TCM Mikrowelle mit Grill und Heißluft. Bet tikrai nežinau, kur tokią įsigyti – pirkau iš importuotojų itin geromis sąlygomis. Ir jau senokai. Ir ji yra vokišku meniu.
    Dėl palyginimo pagalvosiu, bet kiek sudėtinga tai, nes namuose stacionarią turiu dujinę orkaitę, o elektrine dabar naudojuosi tik pas tėvus. Gaminimas dujine ir elektrine kiek skiriasi. Labai mėgstu tokius palyginimus daryti su vienodomis šaldytomis picomis ;)
    Iš esmės gaminimas standartinėje elektrinėje orkaitėje ir mikrobanginėje su orkaitės funkcija (nenaudojant mikrobangų), kaip suprantu, lyg ir neturėtų labai skirtis. Man tik kiek keistas tavo noras turėti dvi orkaites. Dydis irgi dalykas labai sąlyginis. Abi šitos mano turimos yra padidintos talpos ir pačios užima vietos labai nekukliai – ant šaldytuvo pastatai – šaldytuvo nebesimato. Gal mažiau vietos užimtų į baldus įmontuojamas įrenginys.

  19. Mikrobangės diena: įdaryti pievagrybiai su olandišku padažu « pragaro virtuvė

    […] patiekalas mikrobanginiam bandymui pasirinktas nesudėtingas – įdaryti pievagrybiai su olandišku padažu. Sąlyginai nesudėtingas. […]

  20. Dautartė

    Mano noras turėti dvi orkaites yra labai, labai pagrįstas ;) Tiesiog dažnai gaminu kelis patiekalus vienu metu ir pvz. na niekaip neišeina vienu metu kepti vištą ir pyragą… Kita medalio pusė yra tokia, kad dažnai nesinori kaitinti didelės orkaitės dėl pvz. 2 keptų obuolių arba 2 kremo brulee indelių arba 18 cm skersmens formoje kepto pyrago. Kol kas turiu tik vieną problemą – negaliu rasti mažo įrenginio. Idealiai būtų, kad jis būtų maždaug normalios (+/- 20 litrų) mikrobanginės dydžio. Dėję, kiek ieškojau, nemačiau nei vienos tokios miniorkaitės, tik mikrobanginės su konvekcija, kurios yra gana didelės – pasirinktas Samsungas pvz. maždaug tik trečdalių yra mažesnis už normalią orkaitę. Dydis nėra problema nes virtuvė bus didelė, o įrenginys bus įmontuotas, bet kai pagal dydi jis jau tampa panašus į standartinę orkaitę, tai joks čia jau bus skirtumas… ;)
    Kas dėl skonio, tai teoriškai žinoma, kad neturėtų skirtis, bet praktiški rezultatai gali būti įdomūs.

Leave a Reply