Čia atvejis – kaip vienu moliūgu nušauti du zuikius.
Moliūgo išskobimas – darbas ne iš lengviausių. Bandžiau peiliu – susipjausčiau pirštą. Bandžiau šaukštu – sulanksčiau šaukštą. Galiausiai atradau tinkamiausią šiam užsiėmimui įnagį. Nesijuokite. Tai šaukštas ledams.
Ant moliūgo sienelių palikite ir šiek tiek “mėsos”, nereikia jų padaryti permatomų.
Vidinės moliūgo sienelės sąžiningai ištrinamos druska. Jei skobdami jį irgi įsipjovėte pirštą, turėkite tai omenyje lįsdami į druską – malonumas menkas.
Po to vidinės sienelės yra ištepamos medumi. Čia tas pats, kurį porą įrašų atgal mokiausi suskystinti.
Kalakutienos krūtinėlės filė supjaustoma nedideliais gabalėliais. Sunaudota beveik 700 g.
Kalakutiena ištrinama prieskoniais paukštienai. Nepamirštame pažiūrėti ar mišinio sudėtyje yra druskos.
Pasiruošiame džiovintų abrikosų ir slyvų. Po nedidelę saujelę. Nuplikome jas verdančiu vandeniu.
Apkepame kalakutieną svieste.
Suverčiame į ją džiovintus vaisius ir dar truputį patroškiname.
Supjaustome porą obuolių. Derėtų naudoti rūgščius, tačiau rasti šiais laikais parduotuvėje rūgščių obuolių ne visuomet pavyksta.
Kepinį pramaišiui su šviežiais obuoliais sukrauti į moliūgą.
Uždengti to paties moliūgo “kepure”. Įpilti į skardą vandens. Įkaitinti orkaitę iki 190 C.
Kepiau 40 min. Primenu, kad moliūgas pradinėje būsenoje buvo 2 kg. Recepte kalbama apie 4-5 kg moliūgą ir rekomenduojama jį kepti ~2 valandas. Žodžiu, priklauso nuo dydžio šitas punktas.
Iš tokio kubiliuko gaunasi 4 didelės porcijos.
Patiekiant nepamirštame atpjauti ir gabalo moliūgo, kuriame kepė šitas gėris. Nuotraukoje jau matosi, kodėl nereikėjo labai nuploninti jo žievės – ten dar daug valgomo reikalo.
Taip pat nereikia išpilti visų skysčių – moliūgo sulčių, išskirtų pastovėjus su druska, sviesto po kalakutienos apkepimo ir pan. Visa tai iškepus moliūgui sudaro labai super padažą.
Atrodo skaniai. Ačiū. O garnyras koks nors reikalingas (kokie nors ryžiai)?
Manau, ryžiai reikalo nesugadintų, tačiau šiuo atveju mėsą labai šauniai pagyvina moliūgas ir vaisiai, taip, kad su papildomu garnyru terliotis kažin ar verta.
sveikinu, puikus patiekalas ir gerai atrodo, sekmės
Kaip skaniai atrodo… seile varva :D
Tikrai gardžiai atrodo, bet ir vargo nepermažai…
Kalbant apie laiko sąnaudas, jos tikrai didesnės nei verdant dešreles ar koldūnus, bet ne tokios didelės, kad nebūtų verta užsiimti.
Super receptas! Butinai pasigaminsiu. Dziovinti vaisiai labai dera su paukstiena. Mes gaminame viena toki arabiska patiekala, kur dedama razinu ir vadinamuju 'chick peas' – dideliu tokiu garbanotu zirniu. Fantastika.
Oi, turetų būti labai labai labai skanu. Būtinai pamėginsiu :)
pastoviai mano pilvą tavo blogas erzina.:\
nu ir kodel vos tik nusprendziau isbandyt sita recepta, is parduotuviu isnyko moliugai \: damn!
bet per sekanti moliugu sezona tai tikrai reiks shita stebukla padaryti (:
tik vienas klausimas – po to kai moliugo vidus ishtrinamas druska ir ishsiskiria skystis, tai ji reik pries kepant ispilt is moliugo ar palikt?
Labai labai rekomenduoju palikti. Visi tie natūralūs skysčiai, iškepus moliūgui, sudaro nstūralų padažą.
Nepraėjus nė metams nuo recepto publikavimo, pagaliau jau turiu cielą moliūgą! woo-hoo! lyg ir viską supratau bet noriu pasitikslint – moliūgo minkštimo, kurį išskobi tai atgal į troškinį nebededi, ane? (:
Moliūgo minkštimo į troškinį nededu. Sunaudojau jį sriubai.
7 komentarui- chick peas, tai avinzirniai, tiek konservuotu, tiek sausu parduotuvese be dideliu problemu galima rasti :)
Nuostabus receptas,tik reikia turėti moliūgą.
Būtinai,pabandysiu,visą kitą jau turiu.
tik pasigirsiu kad ir vel dariau ((: taip sakant, kiekvienais metais po viena moliuga.. beje naudojau Masala prieskonius ant vistienos, labai suderejo skaniai
Kiek maždaug reikia vandens pilti į skardą?
to Gita:
Centimetrą ar pan. Kad būtų kam garuoti, kol moliūgas keps :)