Moliūge troškinta kalakutiena

Čia atvejis – kaip vienu moliūgu nušauti du zuikius.

Moliūgas išskobiamas

Moliūgo išskobimas – darbas ne iš lengviausių. Bandžiau peiliu – susipjausčiau pirštą. Bandžiau šaukštu – sulanksčiau šaukštą. Galiausiai atradau tinkamiausią šiam užsiėmimui įnagį. Nesijuokite. Tai šaukštas ledams.

Ant moliūgo sienelių palikite ir šiek tiek “mėsos”, nereikia jų padaryti permatomų.

Druska

Vidinės moliūgo sienelės sąžiningai ištrinamos druska. Jei skobdami jį irgi įsipjovėte pirštą, turėkite tai omenyje lįsdami į druską – malonumas menkas.

Tepliojame medumi

Po to vidinės sienelės yra ištepamos medumi. Čia tas pats, kurį porą įrašų atgal mokiausi suskystinti.

Kalakutiena

Kalakutienos krūtinėlės filė supjaustoma nedideliais gabalėliais. Sunaudota beveik 700 g.

Kalakutiena su prieskoniais

Kalakutiena ištrinama prieskoniais paukštienai. Nepamirštame pažiūrėti ar mišinio sudėtyje yra druskos.

Džiovinti vaisiai

Pasiruošiame džiovintų abrikosų ir slyvų. Po nedidelę saujelę. Nuplikome jas verdančiu vandeniu.

Apkepame

Apkepame kalakutieną svieste.

Apkepame

Suverčiame į ją džiovintus vaisius ir dar truputį patroškiname.

Obuoliai

Supjaustome porą obuolių. Derėtų naudoti rūgščius, tačiau rasti šiais laikais parduotuvėje rūgščių obuolių ne visuomet pavyksta.

Prikimštas moliūgas

Kepinį pramaišiui su šviežiais obuoliais sukrauti į moliūgą.

Moliūgas paruoštas kepimui

Uždengti to paties moliūgo “kepure”. Įpilti į skardą vandens. Įkaitinti orkaitę iki 190 C.

Nešvarus orkaitės stiklas

Kepiau 40 min. Primenu, kad moliūgas pradinėje būsenoje buvo 2 kg. Recepte kalbama apie 4-5 kg moliūgą ir rekomenduojama jį kepti ~2 valandas. Žodžiu, priklauso nuo dydžio šitas punktas.

Iškepęs moliūgas

Iš tokio kubiliuko gaunasi 4 didelės porcijos.

Gatavas

Patiekiant nepamirštame atpjauti ir gabalo moliūgo, kuriame kepė šitas gėris. Nuotraukoje jau matosi, kodėl nereikėjo labai nuploninti jo žievės – ten dar daug valgomo reikalo.

Taip pat nereikia išpilti visų skysčių – moliūgo sulčių, išskirtų pastovėjus su druska, sviesto po kalakutienos apkepimo ir pan. Visa tai iškepus moliūgui sudaro labai super padažą.

Posted in

18 responses to “Moliūge troškinta kalakutiena”

  1. Anonymous

    Atrodo skaniai. Ačiū. O garnyras koks nors reikalingas (kokie nors ryžiai)?

  2. Dovilė

    Manau, ryžiai reikalo nesugadintų, tačiau šiuo atveju mėsą labai šauniai pagyvina moliūgas ir vaisiai, taip, kad su papildomu garnyru terliotis kažin ar verta.

  3. Anonymous

    sveikinu, puikus patiekalas ir gerai atrodo, sekmės

  4. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/nonsensea/'>nonsensea</a>

    Kaip skaniai atrodo… seile varva :D

  5. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/santiago/'>santiago</a>

    Tikrai gardžiai atrodo, bet ir vargo nepermažai…

  6. Dovilė

    Kalbant apie laiko sąnaudas, jos tikrai didesnės nei verdant dešreles ar koldūnus, bet ne tokios didelės, kad nebūtų verta užsiimti.

  7. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/LithuanianGirl/'>LithuanianGirl</a>

    Super receptas! Butinai pasigaminsiu. Dziovinti vaisiai labai dera su paukstiena. Mes gaminame viena toki arabiska patiekala, kur dedama razinu ir vadinamuju 'chick peas' – dideliu tokiu garbanotu zirniu. Fantastika.

  8. Mamyte

    Oi, turetų būti labai labai labai skanu. Būtinai pamėginsiu :)

  9. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/ponaitis/'>ponaitis</a>

    pastoviai mano pilvą tavo blogas erzina.:\

  10. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/shiny/'>shiny</a>

    nu ir kodel vos tik nusprendziau isbandyt sita recepta, is parduotuviu isnyko moliugai \: damn!
    bet per sekanti moliugu sezona tai tikrai reiks shita stebukla padaryti (:

    tik vienas klausimas – po to kai moliugo vidus ishtrinamas druska ir ishsiskiria skystis, tai ji reik pries kepant ispilt is moliugo ar palikt?

  11. Dovilė

    Labai labai rekomenduoju palikti. Visi tie natūralūs skysčiai, iškepus moliūgui, sudaro nstūralų padažą.

  12. shiny

    Nepraėjus nė metams nuo recepto publikavimo, pagaliau jau turiu cielą moliūgą! woo-hoo! lyg ir viską supratau bet noriu pasitikslint – moliūgo minkštimo, kurį išskobi tai atgal į troškinį nebededi, ane? (:

  13. Dovilė

    Moliūgo minkštimo į troškinį nededu. Sunaudojau jį sriubai.

  14. ruta

    7 komentarui- chick peas, tai avinzirniai, tiek konservuotu, tiek sausu parduotuvese be dideliu problemu galima rasti :)

  15. time

    Nuostabus receptas,tik reikia turėti moliūgą.
    Būtinai,pabandysiu,visą kitą jau turiu.

  16. shiny

    tik pasigirsiu kad ir vel dariau ((: taip sakant, kiekvienais metais po viena moliuga.. beje naudojau Masala prieskonius ant vistienos, labai suderejo skaniai

  17. Gita

    Kiek maždaug reikia vandens pilti į skardą?

  18. Dovilė

    to Gita:
    Centimetrą ar pan. Kad būtų kam garuoti, kol moliūgas keps :)

Leave a Reply