16 responses to “Moliūgo sriuba su kiauliena”

  1. Dina

    Aš tai manau, kad gaminti daugiau nei reikia yra tiesiog draugiškumo ir noro bendrauti su aplinkiniais ženklas :) Visad gali pakviesti ką nors, kas padės su maistu susidoroti :)

  2. Svecias

    Man vis idomu koks skonis maisto is tu moliugu :) niekad neteko isbandyti :) mama prisiaugino moliugu, bet seklas tik isskobia ir jas isdziovina, o visa kita geri ismeta, tai galvoju, kad reiktu isbandyti kazka, bet neisivaizduoju koks tas skonis :) :) tai taip ir nesiryztu ka pasigamint :) :)

  3. Dovilė

    Nepabandysi – nesužinosi.
    Man labiau keista, kad pasilieka tik sėklas, o kita išmeta.

  4. Krizė

    Ah, kaip gerai būtų pabuvoti svečiuose :)

  5. Kolege

    Ne nupasakota, o puse gaminio duota suvalgyti . Kas, pripazinkim, man nebudinga – tisti litrini sriubos i darba.
    p.s.kiauliena, pakepta svieste, nera kieta.

  6. garbane

    hahaha. Ir man pas tevus ne karta yra buve kad burokus bulvem palaikiau ir teko i parduotuve kulniuot. Skubiai.
    O moliugas buna zymiai skanesnis pries tai pakeptas orkaitej ;-)

  7. Dovilė

    to Kolege:
    Tą litrą kažkam kitam atidavei – man kliuvo tik mažas kavos puodelis ir tas jau be mėsos. Ir tik todėl man nepakankamai minkšta mėsa buvo gaminant pačiai.

  8. Miela Dovile,

    skani sriuba yra visuomet smagus uzsiemimas. Taip pat ja valgant. Taciau retai ji buna tokia soti, kad patenkntu sociai megstancio valgyt skrandi. Turiu pripazinti (zinoma, slapu, grietine), kad moliugas man asocijuojasi visu pirma su blynais. Galima ir miltiniais, taciau geriausia bulviniais. Moliugai gana vandeningi, todel is ju vienu blynu nepakepsi, taciau sumaisius perpus (su miltais ar bulvem) – blynai bus ir sotus, ir minksti. Valgomi su uogiene, sviestu, grietine, tuno, grybu arba mesos padazu.

  9. kazkaip

    priveliau klaidu. Mokytoja rytoj bars. Dar pamirsau surio ir anciuviu padazus. Be to dar pamirsau pasakyt, kad moliugai ilgai neissilaiko (ypac prapjauti), todel tai yra trumpalaikis, sezoninis maistas, kuri verta vartoti pora menesiu (kartais ir tiek netenka) per metus (skirtingai nuo ryziu ar bulviu). Ir neverta supermarketuose pirkti (pavyzdziui, pavasariop, arba siaip ukanota diena) atveztiniu is Ispanijos ar Moldovos, nes lietuviski, nors ir naudojami tik pora menesiu per metus, patys geriausi.

  10. POP

    Nepasigirsi publikacija spaudoje? ;)

  11. Svecias

    Skanumelis sita sriuba :) issiviriau pas tevus :) tai mama sake, kad vel reiks isvirti :) :) aciu Dovile uz receptuka ;)

  12. oi:)

    mmm, kaip sitas puslapis kvepia :))) as kazkada bandziau virti moliugu sriuba…svalvyte, pati mase buvo superine, bet kai paragavau…. :( nezmoniskai karti ji man buvo :( ir nezinau, ar tokia turi buti, ar kadariau kazka ne taip.

  13. Dovilė

    Karti ji tikrai neturėjo būti. Ir net neįtariu, nuo ko galėjo taip nutikti.

  14. oi:)

    as kazkaip galvojau, kad gal moliugas buvo ne pirmos jaunystes :0 na, as dariau velai rudeni, tai jis tikriausiai perauges buvo, todel ir gavosi kartu…as taip gavoju…bet daugiau man taip ir nekilo ranka jos vel pabandyt :)

  15. Koncesija

    Labai saunus straipsnis

  16. Sofi

    Aš irgi panašiai gaminu, tik be mėsos, skonis superinis.
    Jei kas dar nebandėte, tai būtinai pasisėkite geltonųjų moliūgų, nenusivilsite.

Leave a Reply