Moliūgų sriuba III

Dar vienas moliūgo sriubos receptas šiame bloge. Ir šitai yra geriausia, ką išmokau iš vegetarų. Buvusi sugyventinė užrodė, kaip gaminti.

Daržovės moliūgo sriubai

Naudojamos daržovės:

  • moliūgas (sudėjau pusę, kitąkart dėsiu visą),
  • pora morkų,
  • saldi bulvė,
  • pora skiltelių česnako,
  • truputis imbiero (trečdalis to nuotraukoje),
  • truputis raudonų lęšių.

Lęšius reikėtų užmerkti bent prieš pusvalandį.

Daržovės moliūgo sriubai

Į užvirusį vandenį dedu sauso sultinio. Ragavau ir su jautienos sultiniu, ir su daržovių – abu tinka. Jei verdate mėsą, jos sultinys irgi tiks.

Daržovės supjaustomos patogiais gabalais ir suverčiamos į verdantį sultinį. Būtinai aptaškant sieną prie viryklės. Lęšius galima dėti pabaigoje, nes jie, pasirodo, gana greitai išverda.

Daržovės moliūgo sriubai

Štai tokio tirštumo reikalas verda. Iš jo bišk per skysta sriuba gavosi. Kitąkart naudosiu mažiau vandens.

Riešutai ir sėklos moliūgo sriubai

Pagardinimui, visai ne mažiau svarbiam, turėtų būti naudojamos pirmiausiai moliūgo sėklos, o po to jau ką turite – sezamo sėklos, migdolai, saulėgrąžos, kedrinės pinijos ir pan. Migdolus reikėtų perskelti, nes bais dideli gaunasi palyginus su kitomis sėklomis.

Riešutai ir sėklos moliūgo sriubai

Šitą gerą reikia apkepti sausoje keptuvėje. Labai patogu tai padaryti, kol verta daržovės. Į keptuvę reikėtų pirmiausiai dėti stambiausias sėklas, nes smulkios, sudėjus jas irgi pradžioje, gali sudegti. Pabaigoje įberiama daržinės ciberžolės, a.k.a. kurkuma.

Ožkos sūris moliūgo sriubai

Dar pagardinimui naudojamas kietas ožkos sūris. Jis labai maloniai aptirpsta karštoje sriuboje. Ir, ne, kietas ožkos sūris nesmirda.

Moliūgo sriuba

Suminkštėjus daržovėms, pasitelkiamas blenderis ir galutinai apdergiama virtuvė.

Moliūgo sriuba

Sutrinta sriuba pilstoma į dubenėlius ir užbarstoma sėklomis bei sūriu. Skonis neišpasakytas. Tai yra mano naujas mėgstamiausias receptas. Tik čia ji tokia skysta gavosi. Kai man ją pagamino pirmąkart, šaukšte košė stovėjo. Vat tokia yra teisinga sriuba.

Posted in

7 responses to “Moliūgų sriuba III”

  1. Ieva

    super! bus pakartota mano virtuvej!

  2. Mindaugas

    Receptas man patiko, BET TIKRAI JOKIU BUDU NEDECIAU TO “MAGGI” “dalyko” ;/ Kodel nepasidarei normalaus darzoviu ar grybu sultinio?

    1. Dovilė

      Nes tingėjau? :)

  3. swd

    Taigi maggi jei su e621, tai galima televizoriaus kampą apibarstyt ir tas skanus bus… :/

  4. Chotabycius

    galetum konkreciau parasyt moliugo kieki, nes moliugu buna ir keliasdesimt kg. Pernai pas mane paaugo 22,2 kg. Reikes pabandyt is akies det, nes labai apetitnai atrodo sriuba :)

  5. šauktukas

    Koks gardumas! Тik saldžiosios bulvės, pasirodo, ne visur lengvai randamos, tai teko įmesti paprastųjų, kas galbūt kiek pagadino tą nuostabumą, jei jį dėl to galima vadinti pagadintu:) Ir ateičiai žinosiu- imbiero ne taip dosniai dėti ar bent jau gerai supjaustyti/sutarkuoti (kažko jis prasčiau smulkinasi, nei kitos daržovės, menkas smagumas buvo porąkart perkąsti nemenką gabalą). Viskas, sakysiu mamai, kad auginam namie moliūgus, gana tų cukinijų :)

  6. blondine

    nu galetum kieki moliugu kiek parasyt, idejau penekta tai per tirsta buvo

Leave a Reply