41 responses to “Morenginis citrinų pyragas”

  1. Indre

    Kaune “Pas Paolo” siūlo kažką tokio – tik nors ir vadinasi Limonete, citrinų net kvapo neradau, tik kažkokios ryškiai geltonai orandžinė masė…

  2. Viktorija

    Pyragą gaminti tikrai labai smagu. Tik kremas nesigavo. per daug skystas, gal krakmolo ideti reiketų, nes kai jau atsipjauni atrodo dalis kremo isbėks.

  3. Indre

    Niekas neišbėga. Įdaras pagal šį receptą puikiausiai gaunasi. Į kondensuotą įmaišyti pirma citrinas, o tik po to trynius. Gal pigų kondensuotą naudojat? Visad gaminu su tikruoju, ne kokiu optima linija ir viskas gaunasi…

  4. Rūta

    Na ką, pabandžiau ir aš. Atrodė puikiai bet nesigavo :( skystas labai , naudojau normalų tą kondensuotą pieną :(
    Labai liūdna.

  5. nesakysiu

    sveiki, man pyragas labai nepatiko, nes nei tai saldus, nei tai rugstus. daugiau taip neeksperimentuociau su citrinom :)

  6. Anzelika

    Superinis piragas, kepu daznai. Visiems, kurie ragavo labai patiko. Aciu uz recepta! :)

  7. as

    Labai norejau citrinu pyrago isiskept bet tokia nesamone gavosi su idaru ,kad zodziu labai nusivyliau :( netgi paklausiau patarimo ir maziau dejau kondencuoto pieno bei idejua krakmolo bet jis man vistiek isbego or morengai kaip zefyras gavos :( zodziu daugiau to pyrago nekepsiu kaskoks nevykes arba ne iki galo aprasyta eiga nes viska dariau kaip parasyta :(

  8. umedyte

    seniai jau ieskojau sio pyrago recepto.gavau ji is tokios ponios.tik ten skardinei gero sutirstinto kondensuoto pieno(“lietuvaite”)dedasi 6 kiausiniu tryniai.ir kepimo laikas idomus-pradziai kepasi 10-15min 150laipsn,o po to 1val dziovinama 50laipsn.skonis nerealus.taciau beveik niekam neiseina tas citrininis-vidurinis sluoksnis.visiems gaunasi skystas.ta ponia sako kad priklauso nuo orkaites.tad pries kepant ji ieskau visokios naudingos informacijos.tad norejau paklaust Indres-ar tuos kiausinius musti po viena tryni i ta kond mase?itariu, kad ta ponia nenori isduot kitiems kazkokios paslapties,nes niekam jis nesigauna…

    1. Izidorius

      As dariau taip ir man gavosi. Pirmiausiai sumaisiau kondencovke su sultimis c. ir zievelemis. Po to suplakiau trynius iki nevisisko gelsvojo baltumo. Ir tik tada pildamas po truputeli kondensovke, pastove silpna srovele vis i plakama tryniu mase daplakiau juos iki pilnos stabilios konsistencijos …

  9. Indre

    Jei čia man – na jokios paslapties nėra. Dariau viską pagal receptą. Kiaušiniai kaimiški, kondensuotas lietuviškas, kepta dujinėje orkaitėje ir elektrinėje. Na specialiai padarysiu trečią kartą, kai bus proga – pasistengsiu žingsniais surašyti ir tinklaraščio autorei leidus įdėsiu čia.

  10. Anzelika

    Kepiau si piraga jau virs 20 kartu. Idaras visada tirstas gaunasi kai naudoju gera kondensuota piena. Kelis kartus naudojau pigesni ir tuos kartus idaras buvo skistas.

  11. Rusne

    Sveikos, nelabai suprantu as kaip cia su tom pupom ir folija.:(

  12. Kepėjas

    Sveiki, pygaras išėjo tikrai neprastas. Man tik pasirodė, kad proporcijos šiek tiek per mažos – vidurinės, rūgščiosios – pagrindo atžvilgiu. maišant 1,5 karto daugiau ingridientų, būtų pats tas (ypač tiems, kurie nemėgsta rūgščiai). Be to, ir baltymo reiktų ne 3, o 4 kiaušinių.

  13. Izidorius

    Sveiki,
    As dariau is receptu knygos nuskaites. Identiskas pyragas sitam tik keletas produktu pakeista del variavimo galimybes. Pagrindas (pirmas sluoksnis) gali buti gaminamas gal is 7 rusiu teslos, aisku visi turi buti saldus, bet ir neutralus, kad visos pyrago koncepcijos nesugadintu. Nu bet tai paprasta, kiek supratau niekam problemu su juo neiskilo.
    Vidurinysis sluoksnis, kur diziausia nusivylima daugeliui atnese. Cia labai svarbu proporcijos ir del triju dalyku: a. skonio-turi gautis saldrukstis putesis su citrinos zieveles lengvu kastelejimu. b. konsistencijos-kad neisbegtu, technologiskai kondensovke+citrinos sultys(bet neperdaug, priklausomai nuo tryniu skaiciaus)+tryniai ir ilgas plakimas. c. vaizdelis – prapjovus niekada negali isbegti (tai nesekme) sis sluoksnis yra viso pyrago vinis jis pupso vidui kaip kiausinio trynis turedamas savo subtile paslapti. Nesigavo bandyk dar karta ir uzsirasinek ka keiti, kad nesikartotum savo kulinariniuose ekspermentuose.
    Virsutinis sluoksnis, vizualine kulminacija (man su ja ir sunkiausia). Pagal sita receptura gausis tik minkstas zefyrinis baltymu putesis. O man norisi morenginio putesio, lyg pirmas ledukas ant balos pradejus salti. Plutele sukietejusi lyg stiklas, bet struktura labai trapi vos palietus subyranti i smulkius kristalelius ir taip atidarydama pradejusio kristalizuotis , bet dar nepraradusio minkstumo putesinio morengo gelmes. Ir zino bangu keteros kuo gilesnes ir israiskingesnes, su rusvom garbanotom sruogom, bet butinai ant israiskingos baltos pyrago galvos.
    Man sis pyragas labai panasus i pati kiausini: 1. lukstas-kietas teslus padas kuri galima net lauzyti, pradauzti. 2.baltymas-morenginis putesis subtiliai gaubentis vidurio paslapti. 3.trynys- geltonasis saldrugstis kartelis, visako esme.
    Man dar vis nesigauna morenginis sluoksnis, bet gaminsiu tol kol gausis nes visuma skonio nuostabi. Receptas puikus.
    Sekmes

    1. ruta

      tai kaip padaryti ta morenga???

  14. ruta

    Man gavosi skystas ydaras ir baltymai minksti….kaip juos sukietint?

  15. Citrinų pyragas

    […] paviešinti tai, kaip aš gaminau citrinų pyragą. Pilni internetai jo recepto (o tiksliau “Pragaro virtuvė“), bet vis tiek parašysiu kaip jį […]

  16. Gintar

    O tai kiek gi iš tikro yra ta 1/4 stiklinės cukraus gramais?

  17. Judita

    pagrindui kai panasu darjau naudojau sumaltus sausainius sumaisytus su margarinu berods.:) skanumelis:)

  18. Lumi

    Aciu uz nuostabu recepta. Viskas pavyko is pirmo karto, vidurinis sluoksnis purus ir nebega. Is pradziu maisiau citrinu sultis su kondensuotu pienu, o tik po to dejau trynius (kiausiniai kaimiski). Plakiau mikseriu, mase gavosi puri. Kita karta daryciau storesne tesla pagrindui, nes labai trapus gavosi. Morengu isdziovinti nepavyko, galbut reiketu deti plonesni sluoksni ir labiau pakelti bangu “keteras”, nes iskepus uzsideda plutele, todel, mano manymu, dviovinti visa geri po ja nera prasmes. Visumoje – super!

  19. Skirmantas

    Tai yra nerealus receptas. Štai kaip man gaunasi:
    http://www.skirmantas-tumelis.lt/2011/05/17/citrinu-pyragas/

Leave a Reply