18 responses to “Naminė duona pomidorinė”

  1. Jurga

    mmm :) o gal galima būtų naudot patį paprasčiausią pomidorų padažą vietoj to koncentrato??

  2. Dovilė

    Tikrai taip :) Čia, man rodos, beveik tas pats ir yra. Jo sudėtyje yra pomidorai ir druska. Tiesiog šitą dalyką ne Lietuvoje pirkau ir ant jo nėra lietuviško pavadinimo, tai nurašiau tiesioginį vertimą nuo skardinės.

  3. Svecias

    Esu kepus duona, univere per laborus kepem. Gavos tikrai labai skani duona, nes turejom labai tikslia receptura ir gaminom pagal tikslias taisykles su visais kildinimais ir pan. mes i duona dejom dar ir margarino

  4. Dovilė

    O ką tu studijavai, kad per laborus duona kepėt?

  5. Svecias

    Maisto technologija, mes ir alu per laborus darem ir dar sausainius kepem :) zmones kurie pasirinko viesaji maitinima kiekviena savaite turi tokius laborus ir labai daug visko gamino :) :)

  6. Dovilė

    Jėga. Kažin, į alaus gaminimą laisvus klausytojus priimtų?..

  7. Svecias

    Na mums visa technologija isdeste teoriskai, po to bandem laboratorijoj pasigamint :) dar ir gamyboj teko but tiek Lietuvoj, tiek siuo metu Austrijoj. Visai idomu, tik tiek, kad visai alaus gamybai labai temperatura tinkama palaikyti :) :)

  8. Blogorama #546 : nežinau.lt

    [...] kino“ nematė, nors aš irgi tokį turėjau. • Nors lietuviška duona dažniausiai giriama, kartais norisi ko nors visiškai naujo. Su pomidorais. • Tegu CeBIT ir nebuvo nieko įstabaus, bet kitur tiek technologijų vienoje [...]

  9. estetas

    Manau, kad ten pomidorų pasta, o ne koncentratas ;) O krakmolu pildytais kečupais ir padažais nesiūlyčiau duonos gadint. Geriau įmesti susmulkint saulėj džiovintų pomidorų…

  10. Svecias

    Estetas, o tu manai miltai is ko daugiausiai sudaryti? :D o gi is krakmolo :) tad keciupe esantis krakmolas tikrai nepakenks ;)

  11. estetas

    Miltai is krakmolo???? Na kur jau čia logika. Krakmolas – iš bulvių arba kokių kukurūzų, o miltai tai ir yra miltai.

  12. Svecias

    O tu kada nors susimastei kas ieina i tuos miltus??? :D miltai daugiau nei 50% yra krakmolas, apie 15% glitimas (baltymai) is jo susidaro teslos “karkasas” o tame karkase pasiskirsto krakmolo grudeliai, taip pat i miltus ieina skaidulines medziagos, siek tiek riebalu, mineraliniu medziagu… pagooglink…

  13. Svecias

    Nesusilaikiau :D radau konspektuose tikslia miltu sudeti :D
    Miltų komponentai
    Baltymai – 12 %
    Krakmolas – 57%
    Pažeistas krakmolas – 8%
    Pentozanai – 2%

    Stai tau ir logika :D

  14. Dovilė

    Aš čia kurį laiką nesikišau į jūsų diskusiją, nes, prisipažįstu, esu kosmonautė krakmolo srityje, bet gi galiausiai smalsumas paėmė viršų – kas tas pažeistas krakmolas? Ir pentozanai? Kurie skamba kaip viena iš dinozaurų rūšių..

  15. Svecias

    Daugiausiai pazeisto krakmolo gaunama, kai malami grudai taip pat veikiant fermentams krakmola. Zinai, kad krakmolas tai mazi grudeliai (isoreje yra amiloze, o viduje amilopektinas) pazeidus isorini sluoksni (amiloze) lengviau sugeriamas vanduo, greiciau veikiamas krakmolas fermentu ir pan. (hmmm tikiuosi suprasit apie ka as cia) :D

    gal zinot, o gal ne krakmolas tai angliavandenis, o pentozanai taip pat angliavandeniai, bet ne krakmoliniai (bandziau ieskoti paprasto atsakymo i si klausima, bet nelabai radau) kvietiniuose miltuose ju yra nedaug, bet ruginiuose miltuose ju daug ir jie itakoja ruginiu kepiniu reologines savybes (ty kepiniu sugrizima i buvusia forma, po suspaudimo)

    Sudetinga paaiskinti man viska be cheminiu terminu ir pan :) :)

  16. DonataLT

    Beskaitant pono Svecio komentarus vis labiau gailiuosi, kad neišdrįsau mokytis to, kas man iki šiol labiausiai įdomu.

  17. Svecias

    Ne pono, o paneles :D tai sudetingas mokslas. chemines technologijos fakultete, tai sudetingiausios studijos lyginant su kitom chemijos sritim, bet tuo paciu labai idomu.

  18. Daniel Stevens. Naminė duona

    [...] trečdalio knygos praktiškai pasijutau galinti iškepti duoną be jokio recepto. Kadangi iki šiol duoną kepiau vos kartą, tai man toks pojūtis – didelis [...]

Leave a Reply