71 responses to “Naminiai bulvių traškučiai”

  1. shiny

    niam niam (: o skanus tik kepimo diena ar galima ir ilgesniam laikui atsargu prisiruost?

  2. Dovilė

    Kepiau vakar vakare. Šiandien jie dar nesuprastėjo.

  3. Laima

    O su kokiais prieskoniais skaniausia buvo?

  4. Dovilė

    Sunku vienareiškmiai atsakyti. Man patinka aitrūs. Tai su kajeno pipirais buvo gal nieko. Su čili pipirais.
    Su krapais priminė įprastą skonį. Svogūnų milteliai lyg ir nieko.
    Smulkintas česnakas nelabai – kepdamas kvepėjo geriau, nei iškepęs.
    Bazilikai, mišinys Forest blend, indiškas karis – vidutiniškai.
    Labai nuo kiekvieno pomėgių priklauso. Šitos pačios bulvės vieniems patiks, kitiems – ne.

  5. Jurga

    o iš kiek bulvių maždaug darei? atrodo super, bet trb labai daug darbo, ilgas procesas :)
    bet svarbiausia-jokių riebalų, todėl net sveikas produktas :))

  6. DoT

    Pažanga, Dovile! Du nauji postai per 2 dienas :D

  7. Dovilė

    Nežinau kiek bulvių yra paskutinėje nuotraukoje. Viso sunaudojau mažiau nei 10 vnt., bet kiek jų suvalgiau iki nuotraukos irgi neaišku.

  8. Mantoshke

    bleee….. mano skrandis dabar kaip numirelis karste vartosi :D einu valgyt gamintis :P

  9. Naitraideris

    Seniai seniai, cili kaime buvo toks patiekalas “Tik studentams”. Gal kiek stambiau supjaustyta, bet siaip ypac plonai, tik kad kepdavo gruzdintuvej su aliejum ir naudodavo slyksciuosius bulviu prieskonius, ant virsaus lasinuku ir kumpio gabaliukai apskrudinti. Papildomai stikline kefyro. Labai megau si patiekala, sis irasas primine, gaila, kad jo nebebra ;/ Siaip ar taip reiks isbandyt. Idomu butu su kokiais priedais, kaip pyragelius padaryt. Ar tai suriu, ar tai mesa… Reiks isbandyt.

    1. Dovilė

      Va tau ir kaip pyragėliai:
      Bulvių sumuštiniai
      Dėjau ant bulvių

  10. Naitraideris

    Super, labai aciu ;] Tikriausiai teks perskaityt visa tavo bloga ;]

  11. Naitraideris

    Del tu pyrageliu, nenoriu pasikartoti, galbut pati jau buvai juos aprasius, nespejau dar visko perzvelgt. Mes namie daznai megstam daryt(mes taip vadinam) laivelius. Nuskutes bulve, perpjauni ja perpus, ir iskaptuoji vidu, na kad farsa sudet kiaulienos. Pries tai supjauscius daug daug cesnako ir su majonezu sumaisius, bulves gerai isvoliot tame marmale, o sudejus farsa, amrmalo likuti ant virsaus uzdet ir i orkaite. va ten tai pyragelis. O mano mergina zino dar geresni pyrageli. Vien jau del to ja isimylejau. Zodziu, nusiperki paprastu “baranku”, jas pamirkai kokias 40 min piene. Tada imi farso (zinoma apdoroto su kiausiniais ir pipirais) ir dedi i skyle tvarkingai. Ant bleko, jokiu ten “folgu” ir kepi kol skaniai iskepa. Nu man cia skaniausias uzkandis. Tik va problema, kad kas pas mus valge, kaifavo, patys kepe – sake neskaniai gavos, cia gal kepejai nekokie buvo, nesvarbu ;] Jei nezinojot, pabandykit, skanaus ;]

  12. Dovilė

    Hm. O rimtai tos barankos padeda ką nors pakabinti?

  13. Naitraideris

    Jei vaikinas megsta gamint ir gamina nemazai, merginai net nenoriai uzleisdamas virtuve (dazniausiai sakau, gaminsim kartu ;), o ji paima ir pagamina toki paprasta ir na labai skanu uzkandi, supranti, kad ne vienas turi paslapciu, tai suintriguoja, o toliau kaip filme ;]

  14. Traleliushke

    Man tai kazkaip keistai skamba ta mintis kad barankos, mirkytos piene, gali buti skanu su farsu, kiausiniais, prieskoniukais, hmm… Na gal tikrai reiks pabandyt :) o barankos tikrai paprastos tos tarybines dideles tik tinka, mazytes kietos netiks? :)
    O del cipsu as irgi siaubingai ju uzsimaniau :) Tik mikrobangu krosnele nekokia turiu, reiks orkaitej bandyt kept, ar bandet kas, kazin kiek laiko ir kokiu papildomu dalyku kepant orkaitej reiktu?

  15. Jurga

    man atr, baronkytės kaip tik mažos turi būt. ir trb galima vandenuke pamirkyt, svarbu, jog suminkštėtų ir nebūtų akmeninės. o dar ant viršaus labai tiktų begalė sūrio :)

  16. Dovilė

    Keistai barankos skamba, bet kol nepabandėm, tol negalime nei patvirtinti, nei paneigti :) Mane tikrai sudomino.
    Ir dargi mane baisulingai sudomino bulvių laiveliai su faršu. Šitie tai jau daugmaž aišku, kad man patiks :)

    Bulvių traškučiai orkaitėje, manau, turėtų būti ruošiami analogiškai. O kada juos išimti – stebėk pro stiklą ir pati atrasi. Aš tas penkias minutes mikrobangėje būtent taip ir nusistačiau.

  17. Traleliushke

    Gerai, einu makliuot cipsu, uz valandos kitos cipsuotais pirstais parasysiu ar skanu :))

  18. Naitraideris

    Butinai piene, tada jos skoni igauna. Na mes su mazytem nebandem, visad perkam arbatines ligtais, na kad nesaldzios butu ir tiek. Jei su mazytem bandysit, praneskit kaip gausis, bet va jei didesnes, bent man jau dydis tas pats buna, erzintu mazytes krimst.

  19. Jurga

    kaip užkandis prie alaus,manau, pats tas ;)

  20. ksi

    Naitraideri, tos bulvės su šonine dar tebėra Čili kaimo meniu, šiandien kaip tik valgėm :) tik ir vadinasi taip paprastai, bulvės su šonine ar pan.

1 2 3 4

Leave a Reply