Jau šiek tiek laiko atgal buvau pasižymėjusi home made bulvių traškučių receptą Plaktuvo užrašuose. Pagaliau prisiruošiau.
Bulvės nuskutamos ir supjaustomos. Jau berašydama tekstą supratau, kad kartais elgiuosi keistai – skutimui naudojau peilį, o pjaustymui – skustuvą. Užtat kokį skustuvą! Šitą džiaugsmą man Pilietė parvežė. Ji žinojo apie mane mažą paslaptį – be daržovių skustuvo apsieiti galiu, bet, jei tai Victorinox – negaliu. Na, tarkime, kiekvienas turi savo lovemark’us ir su jais susijusias istorijas.
Tuos permatomus bulvių griežinėlius sudėjau ant kepimo popieriaus ir apibarsčiau prieskoniais. Po pirmo kepimo supratau, kad man ant jų reikia nors trupučio druskos. Kepiau mikrobangų krosnelėje – maksimalus galingumas (Jet start), 5 arba mažiau minučių. Traškūs gaudavosi, kai jau pradėdavo rudai skrusti.
Negaliu pasakyti, kad skonis geresnis nei pirktinių. Bet tikrai žinau, kad suvalgius tokį patį kiekį Estrella traškučių man pasidarydavo bloga. Nuo riebalų kiekio. Todėl praktiškai nebevalgau jokių pirktinių čipsų.
Žaidimo užteko visam vakarui. Smagiausia buvo bandyti su kokiais prieskoniais, kas gausis. O ką? O jums kas nors sakė, kad negali būti bulvių traškučių su indišku kariu?
niam niam (: o skanus tik kepimo diena ar galima ir ilgesniam laikui atsargu prisiruost?
Kepiau vakar vakare. Šiandien jie dar nesuprastėjo.
O su kokiais prieskoniais skaniausia buvo?
Sunku vienareiškmiai atsakyti. Man patinka aitrūs. Tai su kajeno pipirais buvo gal nieko. Su čili pipirais.
Su krapais priminė įprastą skonį. Svogūnų milteliai lyg ir nieko.
Smulkintas česnakas nelabai – kepdamas kvepėjo geriau, nei iškepęs.
Bazilikai, mišinys Forest blend, indiškas karis – vidutiniškai.
Labai nuo kiekvieno pomėgių priklauso. Šitos pačios bulvės vieniems patiks, kitiems – ne.
o iš kiek bulvių maždaug darei? atrodo super, bet trb labai daug darbo, ilgas procesas :)
bet svarbiausia-jokių riebalų, todėl net sveikas produktas :))
Pažanga, Dovile! Du nauji postai per 2 dienas :D
Nežinau kiek bulvių yra paskutinėje nuotraukoje. Viso sunaudojau mažiau nei 10 vnt., bet kiek jų suvalgiau iki nuotraukos irgi neaišku.
bleee….. mano skrandis dabar kaip numirelis karste vartosi :D einu valgyt gamintis :P
Seniai seniai, cili kaime buvo toks patiekalas “Tik studentams”. Gal kiek stambiau supjaustyta, bet siaip ypac plonai, tik kad kepdavo gruzdintuvej su aliejum ir naudodavo slyksciuosius bulviu prieskonius, ant virsaus lasinuku ir kumpio gabaliukai apskrudinti. Papildomai stikline kefyro. Labai megau si patiekala, sis irasas primine, gaila, kad jo nebebra ;/ Siaip ar taip reiks isbandyt. Idomu butu su kokiais priedais, kaip pyragelius padaryt. Ar tai suriu, ar tai mesa… Reiks isbandyt.
Va tau ir kaip pyragėliai:
Bulvių sumuštiniai
Dėjau ant bulvių
Super, labai aciu ;] Tikriausiai teks perskaityt visa tavo bloga ;]
Del tu pyrageliu, nenoriu pasikartoti, galbut pati jau buvai juos aprasius, nespejau dar visko perzvelgt. Mes namie daznai megstam daryt(mes taip vadinam) laivelius. Nuskutes bulve, perpjauni ja perpus, ir iskaptuoji vidu, na kad farsa sudet kiaulienos. Pries tai supjauscius daug daug cesnako ir su majonezu sumaisius, bulves gerai isvoliot tame marmale, o sudejus farsa, amrmalo likuti ant virsaus uzdet ir i orkaite. va ten tai pyragelis. O mano mergina zino dar geresni pyrageli. Vien jau del to ja isimylejau. Zodziu, nusiperki paprastu “baranku”, jas pamirkai kokias 40 min piene. Tada imi farso (zinoma apdoroto su kiausiniais ir pipirais) ir dedi i skyle tvarkingai. Ant bleko, jokiu ten “folgu” ir kepi kol skaniai iskepa. Nu man cia skaniausias uzkandis. Tik va problema, kad kas pas mus valge, kaifavo, patys kepe – sake neskaniai gavos, cia gal kepejai nekokie buvo, nesvarbu ;] Jei nezinojot, pabandykit, skanaus ;]
Hm. O rimtai tos barankos padeda ką nors pakabinti?
Jei vaikinas megsta gamint ir gamina nemazai, merginai net nenoriai uzleisdamas virtuve (dazniausiai sakau, gaminsim kartu ;), o ji paima ir pagamina toki paprasta ir na labai skanu uzkandi, supranti, kad ne vienas turi paslapciu, tai suintriguoja, o toliau kaip filme ;]
Man tai kazkaip keistai skamba ta mintis kad barankos, mirkytos piene, gali buti skanu su farsu, kiausiniais, prieskoniukais, hmm… Na gal tikrai reiks pabandyt :) o barankos tikrai paprastos tos tarybines dideles tik tinka, mazytes kietos netiks? :)
O del cipsu as irgi siaubingai ju uzsimaniau :) Tik mikrobangu krosnele nekokia turiu, reiks orkaitej bandyt kept, ar bandet kas, kazin kiek laiko ir kokiu papildomu dalyku kepant orkaitej reiktu?
man atr, baronkytės kaip tik mažos turi būt. ir trb galima vandenuke pamirkyt, svarbu, jog suminkštėtų ir nebūtų akmeninės. o dar ant viršaus labai tiktų begalė sūrio :)
Keistai barankos skamba, bet kol nepabandėm, tol negalime nei patvirtinti, nei paneigti :) Mane tikrai sudomino.
Ir dargi mane baisulingai sudomino bulvių laiveliai su faršu. Šitie tai jau daugmaž aišku, kad man patiks :)
Bulvių traškučiai orkaitėje, manau, turėtų būti ruošiami analogiškai. O kada juos išimti – stebėk pro stiklą ir pati atrasi. Aš tas penkias minutes mikrobangėje būtent taip ir nusistačiau.
Gerai, einu makliuot cipsu, uz valandos kitos cipsuotais pirstais parasysiu ar skanu :))
Butinai piene, tada jos skoni igauna. Na mes su mazytem nebandem, visad perkam arbatines ligtais, na kad nesaldzios butu ir tiek. Jei su mazytem bandysit, praneskit kaip gausis, bet va jei didesnes, bent man jau dydis tas pats buna, erzintu mazytes krimst.
kaip užkandis prie alaus,manau, pats tas ;)
Naitraideri, tos bulvės su šonine dar tebėra Čili kaimo meniu, šiandien kaip tik valgėm :) tik ir vadinasi taip paprastai, bulvės su šonine ar pan.