Jau šiek tiek laiko atgal buvau pasižymėjusi home made bulvių traškučių receptą Plaktuvo užrašuose. Pagaliau prisiruošiau.
Bulvės nuskutamos ir supjaustomos. Jau berašydama tekstą supratau, kad kartais elgiuosi keistai – skutimui naudojau peilį, o pjaustymui – skustuvą. Užtat kokį skustuvą! Šitą džiaugsmą man Pilietė parvežė. Ji žinojo apie mane mažą paslaptį – be daržovių skustuvo apsieiti galiu, bet, jei tai Victorinox – negaliu. Na, tarkime, kiekvienas turi savo lovemark’us ir su jais susijusias istorijas.
Tuos permatomus bulvių griežinėlius sudėjau ant kepimo popieriaus ir apibarsčiau prieskoniais. Po pirmo kepimo supratau, kad man ant jų reikia nors trupučio druskos. Kepiau mikrobangų krosnelėje – maksimalus galingumas (Jet start), 5 arba mažiau minučių. Traškūs gaudavosi, kai jau pradėdavo rudai skrusti.
Negaliu pasakyti, kad skonis geresnis nei pirktinių. Bet tikrai žinau, kad suvalgius tokį patį kiekį Estrella traškučių man pasidarydavo bloga. Nuo riebalų kiekio. Todėl praktiškai nebevalgau jokių pirktinių čipsų.
Žaidimo užteko visam vakarui. Smagiausia buvo bandyti su kokiais prieskoniais, kas gausis. O ką? O jums kas nors sakė, kad negali būti bulvių traškučių su indišku kariu?
viso sio recepto geriausia puse – NATURALUS traskuciai, be jokiu “E”, akrilamidu ar kitu kancerogenu..
ziauru parduotuveje matyti 7-13 metu moksleivius per pietus ar po pamoku vietoj pietu perkancius “cipsu” pakeli.. o dar blogiau, kai “gerosios” mociutes savo anukelius lepina siuo blogiu..
pats pirktiniu traskuciu nevalgau jau kokie 5 metai, bet kartais uzsinori kazko panasaus – ir kaip as nesusigalvojau pats ju issikept? :)
o as biskutuka padauginau prieskoniu ant kai kuriu, tai ui pragarisku gavosi dalis, bet visiek skanu ;)
As traskucius darau labai panasiai, tik ne mikrobangu krosnelej, o verdu aliejuje. Bet manau reiks pabadyk krosnelej, maziau terliotis reikia ;) del prieskoniu tai, manau, griausiai tinka “vegeta” ;)
Hej, pastebejau nesusikalbejima del baranku. Man normalios barankos yra tos kietos, o mazas as isivaizduoju tas isvis miniatiurines, plonytes, dar zinau tos minkstos yra,didesnes, tai tikrai ne su sitom gamint, nemanau, kad kas gautusi ;]
Dabar jau aiskiau, nes kaip tik ir supratau is aprasymo jog apie tas dideles minkstas receptui kalbame ;)
Smagu, kad patiko :) Išties gėris, svarbu, kad be riebalų ;)
Oi, mokyklinio amžiaus prisiminimai, kai su broliuku kepdavomės bulvių traškučius. Kadangi niekas mūsų nelepindavo pirktiniais, tai mes patys pasilepindavom sau juos pasidarydami. :D
O šiaip, tai norisi bulvių su ikrų įdaru. Ten irgi su broliu linksmindavomės gręždami tas bulves, paskui į skyles mesdami ikrus su smulkiai pjaustytais svogūnais, kurie būdavo sumaišyti su kiaušiniu. Na, ir galiausiai virdavom puode su tiek vandens, kad nepatektų į išgręžtą skylę. Ech….. reiks matyt kurią tais dieną pasidarbuoti virtuvėje… tik ikrus pakeisti į mėsą ar kokius grybus. :)
daugtaskiui (…),
SIAUBAS, negalvojau, kad dar kas (ypac is panasiu receptu svetainiu) naudoja ta velnio išmisla “vegeta”!
tad siulau pasidomet, kas per brudas ta “vegeta” yra ir jos sudeti
O kiek tas įnagis plonom bulvėm daryt kainuoja maždaug ir ar kiekvienoj pardėj aptinkamas? :)
Esu mačiusi gal poroj vietų. Kainuoja kelis – keliolika litų. Tai yra paprastas daržovių skustukas. Jų geležtės būna skirtingai įdėtos būna – įstrižai kaip maniškio, skersai rankenai, lygiagrečiai rankenai.
Dar jis labai tinka plonai pjaustyti kietus sūrius salotoms.
Dovile, sakyk, o įmanoma pasidaryti tokių traškučių bacon flavor? Labai labai reikia :/
Nebandžiau, nežinau. Bet gal ir galima prieš kepant šalto rūkymo šonine pabraukyti :))
Gudriai :) Reikės pamėginti šiandien :)
Dievuleliau, kaip skaniai atrodo!… Niekada nesusigundydavau traskuciais parduotuveje, bet cia juk NAMINIAI!!! Niam… Bzzz… Reikes pabandyti ivairiu formu pripjaustyti ir kepti per koki vakareli – bus ir skanu, ir linksma valgyti :)
Neteko matyti kad kas namu salygomis darytu bulviu traskucius – nuostabu :)
Na visai netiketai suradau si bloga, pats esu sefas, taciau kepti cipsu mikrobangeje nebuciau niekad sugalvojes :) iskart perskaites labai susidomejau ir iskart isbandziau… na pirmas kepimas, kaip sakant, gavosi prisviles, kadangi kaimynas atejo parukyti kartu ir cipsai sudege (matyt mikrobange per stirpi :) ) antra karta gavosi geriau, bet toks labai stiprus isdziuvusios bulves skonis jautesi… treciakart sugalvojau skarda papurksti aliejumi (yra toks aliejaus flakonelis kur vienas papurskimas = 1 kcal) cipsai isejo idealus… kai seimyna paragavo, tai teko kepti geras 2 valandas, kad visiem uztektu :DDD Aciu uz labai gera ideja ;) pasirodo mikrobange nera blogis :D
oho, kas ten per aliejaus purkstukas? idomu idomu:)
Aha, džiovintos bulvės skonis stiprus.
Ir aliejaus purkštukas sudomino. Kažkodėl įsivaizduoju panašų į purkštuką gėlėms, tik preciziškesnį :))
Na as anglijoje gyvenu, tai cia pas mus pardavineja alyvuogiu alieju flakoneliuose, tokie panasus i plauku lako flakoneli. Vienas papurskimas buna tik viena kalorija (pats nustoja purksti), tai sitas dalykas labai gerai zuviai kepti, kai reikia tik trupucio aliejaus, as taip pat naudoju kai ka nors kepu ant griliaus, tai labai graziai apkempa :)
O žinai, orkaitėje jų padaryti neišeina :(