Jau šiek tiek laiko atgal buvau pasižymėjusi home made bulvių traškučių receptą Plaktuvo užrašuose. Pagaliau prisiruošiau.
Bulvės nuskutamos ir supjaustomos. Jau berašydama tekstą supratau, kad kartais elgiuosi keistai – skutimui naudojau peilį, o pjaustymui – skustuvą. Užtat kokį skustuvą! Šitą džiaugsmą man Pilietė parvežė. Ji žinojo apie mane mažą paslaptį – be daržovių skustuvo apsieiti galiu, bet, jei tai Victorinox – negaliu. Na, tarkime, kiekvienas turi savo lovemark’us ir su jais susijusias istorijas.
Tuos permatomus bulvių griežinėlius sudėjau ant kepimo popieriaus ir apibarsčiau prieskoniais. Po pirmo kepimo supratau, kad man ant jų reikia nors trupučio druskos. Kepiau mikrobangų krosnelėje – maksimalus galingumas (Jet start), 5 arba mažiau minučių. Traškūs gaudavosi, kai jau pradėdavo rudai skrusti.
Negaliu pasakyti, kad skonis geresnis nei pirktinių. Bet tikrai žinau, kad suvalgius tokį patį kiekį Estrella traškučių man pasidarydavo bloga. Nuo riebalų kiekio. Todėl praktiškai nebevalgau jokių pirktinių čipsų.
Žaidimo užteko visam vakarui. Smagiausia buvo bandyti su kokiais prieskoniais, kas gausis. O ką? O jums kas nors sakė, kad negali būti bulvių traškučių su indišku kariu?
Hmm, keista. Maniau, įmanoma ir orkaitėje.
O jeigu šiuos traškučius išvirus aliejuje, puode?
Dovile, mažas pastebėjimas, kad į google įrašius “traskuciai” išmeta tavo puslapį pirmoj vietoj :]
labai geras receptukas svarbiausia paprastas tik turiu keleta klausimu
kaip tolygiai ir po mazai pabarstyt prieskponiu?
kur galima nusipirkt ta skustuva?
Butinai isbandysiu ir vaikams leisiu pazaisti :) Bus atrakcija.
O skustuva toki as turiu firmos Tuperware. Nerealus dalykelis. Jau keli metai tarnauja ir kaip naujas :) Jei ka domina, rasykit, pasakysiu, kur isigyti (na, kad nebutu viesa reklama:))
labas visi man pradiniai trys kartai nepavyko bet kiti puikus…. noriu paklaust ka daryt kan nepajuoduotu bet nebutu zali
to Julius:
Pirma mintis (nežinau, ar teisinga) – ploniau pjaustyti.
as anksciau pjausciau su skutuku bet vis tiek budavo parude ……… aliejaus truputi uzpurskiau ant popieriaus irvandeni palaikiau……… kadaryt???????????????????? ):
Kadangi ir man tas pats patarimas buvo kiles, vadinas mintis pjaustyti ploniau teisinga :)) Nes tada ne kaip bulves labiau jie kepa, o tokie plonuciai traskuciai, ir iskepa greit, apskrunda, mes dar surio megstam uzsibarstyt ir kmynu, mm :)
Juliau, tu tiesiog ant skardos patiesk to sviestinio popieriaus vadinamojo kad kepdami prie skardos neliptu, supjaustyk skustuku, prieskoniu pabarstyk ir kepk taip, as ant sviestinio popieriaus kai dedu isvis jokiais aliejais ir vandenimis netepu, ir taip graziai iskepa traskus skanus cipsiukai :)
Beja, sviestinis popierius, jei anksciau nesis susidures, buna salia foliju visu, atrodo mazdaug taip:
http://www.gosia.lt/produkty/pakowanie_sn1.jpg
arba taip jau sukarpytas: http://www.kamane.lt/lt/atgarsiai/daile/datgarsiufoto0904/jonkute6
as viska darau lygiai kaip ir tu bet vis tiek tas pats
Tikrai patiko, mano mazajai sesutei taip pat ;))*
Sveiki. Kaip tik siuo metu kepu tuos traskucius…, bet orkaiteje ir jauciu, kad visi traskuciai bus prikibe prie kepimo popieriaus, nes gavosi labai plonyciai :(
Matyt tikrai reikejo kepti mikrobangu krosnelej…gal joje nebutu taip nutike?
Vis tik yra skirtumas kur kepi, orkaiteje, ar mikrobangu krosnelej. Orkaitej man visi cipsai prikibo prie popieriaus, o mikrobandu krosnelej nors ir buvo prikibe, bet lengvai atkrapsciau:)
Dejau tik druska ir krapu. Buvo skanu:)
Labai aciu uz puiku repceta.Katik pasidariau.Biski prisvilo bet nieko.Bet labai labai skanu!apsimoka Daryt!!!;))*******
O as vegetos beriaus.;)
Mes susipjaustom ir verdam aliejuje labai skanu
Ka daryti jai traskuciai prikobo prie kepimo popieriaus?
ar labai plonai pjaustei bulves? siaip atrodo gan skaniai, turbut teks siandien juos pasigaminti… :)
Labutis, kepiau pagal tavo recepta bet man jie kazkodel nesigavo ://
o ar ju nereikiu pirma isvirti?