Jau šiek tiek laiko atgal buvau pasižymėjusi home made bulvių traškučių receptą Plaktuvo užrašuose. Pagaliau prisiruošiau.
Bulvės nuskutamos ir supjaustomos. Jau berašydama tekstą supratau, kad kartais elgiuosi keistai – skutimui naudojau peilį, o pjaustymui – skustuvą. Užtat kokį skustuvą! Šitą džiaugsmą man Pilietė parvežė. Ji žinojo apie mane mažą paslaptį – be daržovių skustuvo apsieiti galiu, bet, jei tai Victorinox – negaliu. Na, tarkime, kiekvienas turi savo lovemark’us ir su jais susijusias istorijas.
Tuos permatomus bulvių griežinėlius sudėjau ant kepimo popieriaus ir apibarsčiau prieskoniais. Po pirmo kepimo supratau, kad man ant jų reikia nors trupučio druskos. Kepiau mikrobangų krosnelėje – maksimalus galingumas (Jet start), 5 arba mažiau minučių. Traškūs gaudavosi, kai jau pradėdavo rudai skrusti.
Negaliu pasakyti, kad skonis geresnis nei pirktinių. Bet tikrai žinau, kad suvalgius tokį patį kiekį Estrella traškučių man pasidarydavo bloga. Nuo riebalų kiekio. Todėl praktiškai nebevalgau jokių pirktinių čipsų.
Žaidimo užteko visam vakarui. Smagiausia buvo bandyti su kokiais prieskoniais, kas gausis. O ką? O jums kas nors sakė, kad negali būti bulvių traškučių su indišku kariu?
pas mane ant mokrobangu krosneles turi buti pasiringta tai ”grill” arba paprastas pasildimo . tai ka reiketu ringtis?
O ar mikrobanginėje užten ka 5 min. ? Nereikia , net orkaitėje pakepti ?
O jei neturiu skustuves
cia tai geras, dar butu gerai namine koka kola pasidaryti :)
kokiam inde kepti ir ar sleksniuoti nu pvz: sudedi ant kepomo popiariaus ir vel kita uzdedi ir vel sluoksnioji
Skanu
Labai skanu labai noriu
Cia kazkas jusu nuotrauka “pasiskolino”: http://zinaukaip.lt/kulinarija/receptai/kaip-gaminti-naminius-bulviu-traskucius/. Norejau informuoti, nes galbut be jusu sutikimo.
Dėkui, Elena.
Ir tikrai, nebuvau šito mačiusi.