Vienas iš dalykų, kuriuos ruošiuosi kada nors išbandyti – naminiai ledai. Pati nesuvokiu, kuo jie mane traukia, bet kaskart perskaičius kokį receptą vis sujaudina iš naujo. Vieną tokių receptų šiandien pristato Rūta. Skirta geriausio deserto konkursui su ManoKnyga.lt.
.

Naudosim:
- 180 g cukraus,
- 1 šaukštelis vanilininio cukraus,
- 250 ml pieno,
- 6 kiaušinių tryniai,
- 500 ml grietinėlės,
- pagardus (tai gali būti tas, ką labiausiai mėgstat. Aš naudojau tai, kas buvo po ranka: Fortūnos saldainiai, zefyrai, serbentai..).
Gaminsim taip:
Pieną, cukrų, vanilinį cukrų supilam į puodą ir užverdam. Kol verda, darbuojamės toliau: atskiriam kiaušinių trynius ir baltymus. Naudosim tik trynius, tuo tarpu baltymus bus galima sėkmingai panaudoti išsikepant morengiukus (ką vėliau padariau). Taigi, tryniai išplakami ir plakant toliau pilamas pienas. Visą masę supilam atgal į puodą ir verdam esant silpnai ugniai, kol susidaro skystos grietinės masė. Na, o vėliau įmaišom grietinėlę ir paliekam šiek tiek atvėsti.
Kai tai atsitinka, dedam pagardus. Aš dėjau pasmulkintus Fortūnos saldainius, zefyrus ir serbentus. Viskas. Supilam visą šitą gėrį į kokį indą (naudojau paprastą plastmasinį) ir dedam į šaldiklį.
Ledus gaminau vakare, kitos dienos popietę jau galėjau mėgautis šiuo šaltu ir gaiviu ledų desertu. Manyčiau, juos sėkmingai galima naudoti tiek prie pyrago, tiek vienus. Smagu ir tai, kad priedai gali būti tokie, kokių tik širdis geidžia.
Darbo gal ir atrodo daug, bet tikrai verta. Skanaus!
Jes, pagaliau suprantamas ir aiskus ledu receptas – tik gaila proceso nuotrauku nera :(
Aš irgi labai noriu pasigaminti naminių ledų. Kol kas receptų skaitymas baigiasi ties sakiniu “paimkite ledų mašiną”. Ar šitie ledai sušalę nebūna labai kieti?
Dar nebandziau, bet turiu net keleta receptu kurie siulo issigelbejima neturinties ledu masinos. Tereikia ledu mase mazdaug kas valanda isimti is saldiklio ir sutrinti blenderiu. Pakartoti keleta kartu. Antraip mano galva isties tebus ledo gabalas, o ne ledai.. Na bet nebandziau – nezinau.
Rytka, taip. Proceso nuotraukų, deja, nėra. Pagalvojau, kad jis ne toks įdomus, kad būtų jų vertas. Klydau turbūt :)
dėl ledų kietumo: kieti nebuvo. Iš karto ištraukus iš šaldymo kameros galbūt taip, kietoki, bet užtenka poros minučių ir viskas būna puikiai. Su blenderiu nepertryniau, ir su mikseriu neperplakinėjau, nors girdėjau, kad taip daroma. Kaip bebūtų, viskas pavyksta gerai ir be to. Nors sako tobulumui ribų nėra.
[…] Naminiai vaniliniai ledai – Rūta […]
Tiesiog puiku!!!
Tik pagyrimai, daugiau nera ka pridurti.
Siai ne i tema bet labai noreciau pamatyt vyriski kuris pasirasineja “Mielasis” :-D
skaniai atrodo..
na nesu bandziusi ledu gamint,tai ir bijau.jei kas kitas galetu pademonstruot,pasigaminciau ir pati…
cool iš visų interneto receptu šis labiausiai patiko būtiniai ryt pasigaminsiu
norėčiau pasigaminti, jau vien parašius ko reikia atrodo bus skanu :)
O kai ledus valgei nebuvo tokiu kaip vandens kristaleliu? Nesijaute burnoje? Nes kiek esu pats ledus gamintis tai visada toks vandens jausmas siek tiek burnoje buna. Nors i ledus ne laso vandens nededu
seip pamirso pamineti kad jokiu butu mases negalime perkaitinti daugaiu nei 62 laipsniai pagal celsiju reiktu isigyti virtuvini termomtra ir sekti, nes kiausinio baltymas aukstesneje temperaturoje nei 62 laipsniai susitraukia ir gaunasi ledai su ishvirusiu kiausinio baltimu , skanaus ;)
Gytautai, recepte rašoma, jog naudojami tik tryniai, tad baltymas neturėtų turėt įtakos, nebent atskiriant daug jo liko.
esu valgus skanesnu ledu.bet sitie ir neblogi
absoliuti nesėkmė :(((gavosi kiaušinienė :((( kodėl???? produktai buvo švieži :(
Pasirodo vakar visai be reikalo puoliau į paniką ir gerai kad neišmečiau, o įdėjau stingdyt, gavosi nuostabūs ledai, pasirodo pirmą kartą darydama nesupratau, kad jie atrodo tai kaip ir turi atrodyti.
kazkada mokejau gamint reikejo sito recepto ,kad vel prisiminciau kaip :D
O jeigu man beverdant jau visa mase susidare kazkokie gumuliukai? Tai as netikus ledu gamintoja ar kas cia negerai? :(