Nu blyn, boulingas

Šian boulingas pietums vėl pasiūlė akcijinio vyno – baltojo Baron Philippe de Rothschild. Einam. Rezervavomės maistą, didžiausią stalą ir porą butelių vyno.

Prie stalo vos tilpome. Tiesa, mūsų buvo vienuolika. Maistas OK. Vynas.. Neliko.. Neliko?? Neliko! Šįkart tikrai supykome. Pradėjome skambinėti direktorei. Pasimetusi padavėja tegalėjo mums akcijine kaina pasiūlyti porą taurių kokio tai balto Čilės vyno ir butelį užsilikusio Beaujolais Nouveau. Kai kurie tik dėl Baron de Rothschild ir išsikrapštė iš biuro. Damn.

Paėmėm to Beaujolais. Geriančių liko tik septyni. Sugadino šian boulingas nuotaiką. Nepalikom arbatpinigių.

Posted in

3 responses to “Nu blyn, boulingas”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Impintinas/'>Impintinas</a>

    o kaip ten pas jus su arbatpinigiais? kiek paliekat procentais nuo sumos ar pan. Tiesiog noriu pasitikslint, nes neduok dieve per daug palieku:)

  2. Dovilė

    Tai Lietuvoje laikomasi nuomonės, kad arbatpinigiai turi sudaryti apie/iki 10 proc. nuo sumos. Ir mes taip paliekame. Žinoma, jei valgo didelė žmonių grupė, įvertini, ar paliekama arbatpinigių suma nėra per didelė ;)

    Čia, žinoma, egzistuoja subjektyvi nuomonė – ar 10 Lt arbatpinigiams daug, ar ne?

    Kai kurie taupuoliai išsisukinėja teigdami, kad per pietus arbatpinigių iš viso nereikėtų palikti. Bet juk padavėjai tą patį dirba ir per pietus, ir vakare.. Be to, arbatpinigiais parodoma, ar (kaip labai) patiko padavėjo darbas.

    Jei dažnai lankaisi toje pačioje vietoje ir palieki žmoniškus arbatpinigius, padavėjai gali įsidėmėti ir dažniaus pasistengti dėl mėgstamų klientų – gauti didesnį stalą, greičiau atnešti maistą, kartais gal net padaryti nuolaidą ar pakeisti muziką.

  3. Impintinas

    Oho! pusės net nežinojau:) nu aš visą laiką palieku dešimt procentų arbatpinigių, o kartais visai nebloga suma susidaro, kai eina daugiau žmonių ir nežiūrim ar pietūs ar ne. Nu žodžiu bile nepermoku:)

Leave a Reply