Obuolienė

Obuolienei obuoliai ruošiami kiek ilgiau, nei obuolių sultims. T.y. iš jų reikia išpjauti sėklalizdžius, obuolius nulupti, smulkiai supjaustyti. Kai pjaustote obuolius į katilą, sluoksniais užpilinėkite cukrų. Cukraus, priminsiu, reikia, kad nesupelytų viskas labai greitai. Be to, kai kurie, pvz., mano Išrankusis, mėgsta saldžią obuolienę. Beje, jis pažadėjo ją visą suvalgyti, jei šaštadienio rytais kepsiu blynus. Tai dabar sukuosi..

Obuolius su cukrumi reikia palaikyti bent valandą. Po to kaiskite puodą. Nebijokite jį obuoliais užpildyti iki pat viršaus – suvirę obuoliai užims gal tik trečdalį buvusio tūrio. Tiesa, gali būti nepatogu maišyti. O maišyti reikės nuolat. Obuolienė svyla greitai ir smirdžiai.

Kai visa masė artės prie marmalo pavidalo, įmeskite keletą gvazdikėlių, įberkite cinamono. Pastaba: naudokite vienos rūšies obuolius, nes skirtingų rūšių obuoliai skirtingai greitai (?lėtai) suverda.

Išvirtą sukrėskite į stiklainius ir uždarykite. Ant dangtelio permanentiniu markeriu užrašykite kas tai ir kelintų metų. Nes pasidėję atsargas į saugų rūsį, vėliau galite jų ir nebepažinti.

Posted in

Leave a Reply