Tikėjausi, kad gausis labiau meduolis, vis tik jis taip ir vadinosi, bet gavosi beveik obuolių pyragas.
Receptui reikalingus produktus susirinkti labai easy – nereikės gal net iki parduotuvės eiti:
- 200 g margarino (reikės išlydyti)
- 2 siklinės miltų
- 2 šaukštai skysto medaus (kietą irgi galima suskystinti)
- 1 stiklinė cukraus
- 4 kiaušinių
- 4 išvirtų obuolių tyrelės (supratau tai, kaip obuolienę)
- 1 šaukštelio sodos ir 1 šaukštelio kepimo miltelių (panaudojau vietoje abiejų tik gerą žiupsnį kepimo miltelių)
- 0,5+ šaukštelio cinamono
- 0,5+ šaukštelio sutrintų gvazdikėlių
Viską paprasčiausiai sumaišiau. Nesilaikydama jokios specialios tvarkos ar ritualų.
Gautą marmalą supyliau į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pašoviau į vidutiniškai įkaitintą orkaitę. Kepiau gal 15+ minučių.
Neblogas toks, skanus. Bet nu ne meduolis tai
Mane stebina tavo sugebėjimas kepti namie ir būti blogin:e vienu metu ,)
Susidvejinusi asmenybė – ne liga, o talentas ;)
Meduolis būtų, jeigu daugiau medaus būtum dėjusi ir dar, kai pati kepdavau, tai tą medų su sviestu kartu pakaitindavau – nežinau, ar tai privaloma :)
Kepiau. Labai patiko. Tas kurį kepiau 30+ minučių labiau į meduolį panašus gavosi. O gal čia obuolienės kiekis kaltas? Kiek obuolienės iš 4 obuolių gaunasi?
Kadangi obuolienės, kaip taisyklė, verdamos greičiau jau iš keturiu kibirų obuolių, nei iš keturių vienetų, tai tikrai neatspėsiu. Aš šįkart už kiekvieną obuolį dėjau po milžinišką šaukštą obuolienės. Na, kiek pakabinau vienu sėmimu, tiek vadinau šaukštu.