Turėjau kiek per daug obuolių, tai savo penktadieninei kompanijai nusprendžiau iškepti obuolių pyragą. Dariau pagal mikrobanginį persikų pyrago receptą. Šįkart net kepimo miltelių nepadauginau. Visi ragavę, patvirtino, kad pavyko skaniai.
O pamoka yra labai skirtingo dydžio obuolių naudojime. Vieni mano turėti obuoliai buvo kaip ir vidutinio dydžio, o kiti – mažiukai, ne didesni už graikinius riešutus. Man visai neatrodė blogis sudėti tų mažiukų skilteles ratu viduryje, o didesnių – išoriniame rate. Vat, kai pyragas iškepė, pamačiau, kodėl ateityje obuolius sumaišysiu.
Keldamasis pyragas lūžo už mažesnių obuolių skiltelių apskritimo. Iš esmės tai nėra kažin koks blogis – pyragas vis tiek iškepė, skoniui nepakenkė. Bet gi gražiau būtų buvę be to lūžio.
Hmm… Aš tai kepiau nekartą su persikais ant viršaus. Prieš keletą dienų per saviškį gimtadienį drauges (afganę, indę, italę) juo vaišinau. Tai italei taip patiko, kad užsinorėjo jinai savam gimtadieniui skanėsto. Ką gi, iškepė puikiai ten pas ją. Tad padariau išvadas, kad maniškė orkaitė neveikia kaip jai derėtų.
Reiks ir man kada pabandyt su obuoliukais… arba su kokiomis slyvomis. :)
Kadangi jokio lūžio nuotraukoj neižiūriu tai man labai gražiai atrodo kai taip meniškai sudelioti tie skirtingi obuoliai (:
Man irgi gražiau su tais mažučiais – dekoracija savotiška.
o kame reikalas kad visiškai neberodo paveiksliukų? :(
Tikrink savo internetą – man paveiksliukus rodo.
pyragas verčiantis varvinti seiles :)