150 responses to “Obuolių pyragas su manų kruopomis”

  1. Jorūnė

    Jei neturit/nenorit/nepatinka naudot manų, galima avižinius dribsnius (košei tinkamus) naudot. Šimtą metų nesu darius, tai proporcijų negaliu palygint, bet, kiek pamenu, tai panašiai būdavo su sviestu ant viršaus.

  2. Sapnininkas

    labai “gardzios” nuotraukos, todel si pyraga butinai pagaminsiu :)

  3. JR

    ką tik iš virtuvės…. na žinot…. kas jau kas, bet pyragas tai nesigavo…..:((
    gavosi koks tai nesvietiškai saldus iš skardos šiaip ne taip išgramdytas obuolių trupiniuotis…. dar dabar burnoj saldu ir traška manai su cukrum…. o ir instrukcijų lyg ir prisilaikiau….

  4. Dovilė

    Jis ir turi būti gana trapus – juk ne vientisos tešlos gabalas. Pati jį pjausčiau ir į lėkštes dėjau tiesiai iš skardos.

  5. Traleliushke

    Tai man irgi, man irgi visas tas gavos – saldus, prilipes ir tarp dantu traskantis neistirpes cukrus :(

  6. Varnalesha

    As irgi kepiau pyraga pagal si recepta ir viskas gavosi puikiai! Visiskai neprilipo, nes skarda tiesiog storai istepiau margarinu. O vat del cukraus kiekio tai suabejojau ir dejau nepilna stikline. Bet vis tiek buvo mano gomuriui per saldu. Reiks kita karta idet tik puse stiklines. O tas traskumas tai niam niam :))) Valgeme keturiese – visiems patiko :)

  7. JR

    na reiks gal dar karteli pabandyt – tik si karta desiu maziau cukraus, daugiau sviesto ir obuoliu ir gal kaip nors isgausiu tai, ka matome Doviles pyrago nuotraukoje..

  8. Dovilė

    Man dar žiūrint į komentarus, kyla mintis apie skirtingus pomėgius. Tasme, vieni gal nori vientisos tešlos, minkšto, drėgno pyrago, kai tuo tarpu kitiems labai patinka sausa ir traški kruopinė tešla su obuolių sluoksniu.

    Kad manų košės mėgėjai neaugintų nepagrįstų lūkesčių, pasakau, kad tris kartus kepusi pati ir dar ragavusi bendradarbės kepto, košės jame neradau. Jis yra sausas ir traškus. Drėgmės jame yra tik tiek, kiek duoda obuoliai.

  9. aura

    sita pyraga kazkada laidoje “Gustavo enciklopedija” kepe zinoma pats Gustavas… Norint, kad jis butu ne toks sausas ir trapus obuolius geriausia tarkuoti ir daryti ne viena, o du sluoksnius. Sviesto ar margarino tarkuoti nebutina, supjauscus taip pat sekmingai susigeria kur reikia. Turbut pats paprasciausias, bet tikrai neprasciausias obuoliu pyagas. Skanaus visiems

  10. kvanksht

    genialus pyragas, pigus, paprastas ir skanus, as jau antra kart kepu, obuolius tarkuoju ir dedu 3-4 sluoksniais.

  11. Dovilė

    Dar pasisakysiu. Jis man taip labai patinka šiltas, kad valgydama kitą dieną pasišildau mikrobangėje.

  12. yzzy

    Dovile, o kodel tu taip retai rasai?

  13. Dovilė

    Trumpai sakant, tingiu.

  14. Giedrius

    Pabandziau si recepta,tai cukraus totaliai per daug man,bandysiu daryti dar karta su maziaus cukraus ir daugiau obuoliu :)

  15. Elze

    Laikau rankoje kaip tik ka tik issikepto sio pyrago. Reziume – virsutinis miltu cukraus ir manu sluosnis beveik neiskepe :( traskus tai traskus, bet kaip ir kazkas cia sake, tas traskumas – nesubrinke manai, cukrus ir gal miltai… ech…. siaip saldu, kvepia cinamonu, keptais obuoliais ir tai atperka tas manu kruopas ir cukraus kristalelius :) bandysiu dar karta, kad geriau gautusi. Skanaus

  16. Akimirkoje

    Bandom. :D Cukraus pritrūkau, bet gal kaip nors….

  17. MIndaugas

    Kepiau kelis kartus, dar prieš įrašą. Pirmą kartą buvo persaldu, tai antrą kartą dėjau per pus mažiau cukraus, vistiek persaldu :D nzn, tradicinis obuolių pyragas man labiau patinka ;]

  18. Pyragų nekepėja

    pirmą kartą keptas nelabai pavyko: birūs miltai, jautėsi manai ir cukrus, kaip ir daugeliui čia :) gal sviesto ant viršaus pagailėjau. antrąsyk procesą patobulinau: dėjau keliais sluoksniais ir obuolius sutarkavau (3 sluoksniai miltų ir 2 obuolių) – išėjo puikiai, tešla sulipo ir perkepė.

  19. julita

    daug kartu isbandziau kol pavyko sitas pyragas,reikia labai tiksliai,tai sviesto per mazai-per daug.zodziu yra vargo kol igundi,o as sviesta tarkuoju,bet pries tai tarka pakisu po kranu,kad butu slapia ir imu sviesti kalade,bet kur imu su rankom tai palieku popieriu.tada nekimba prie ranku,o ta popieriuje likusi gabaliuka-naudiju skardai itepti.o kai suslapini tarka su vandeniu-nekimba sviestas ir labai graziai susito kam per saldu-tiesiog cukraus maziau reikia deti,as taip darau.arkuoja ;)ir dabar kepu as ji,laukiu nesulaukiu kada bus.

  20. Iv.

    aš tuo kepinių margarinu taip jau visai baisiuosi. kartą sesutė man jo paėmė, manė, kad va man geriau bus, kokis tai specialus. sausainukus kepiau, tai gavos klaikiai trapūs. pažiūrėjau- tam kepinių margarine buvo kone dvigubai daugiau kalorijų, negu įprastam, kas turbūt reiškia didesnį riebumą ar ką. tą pabaigiau maišydama su normaliu ir pažadu daugiau nebepirkti.

Leave a Reply to Traleliushke Click here to cancel reply.