Netgi gal dar geresnis už mano anksčiau aprašytą obuolių pyragą. Nes šitas paruošiamas dar paprasčiau, greičiau ir yra ne mažiau skanus. Asmeniškai man gal netgi ir labiau patiko.
Pradedama nuo trijų puodukų (po 200 ml) su manų kruopomis, miltais ir cukrumi. Visi sumaišomi viename inde.
Gal dėl tų manų kruopų ar dar ko, jis iškepęs būna toks vietomis labai traškus. Valgau dar šiltą. Tasme, karštą. Bevalgant apima tranzas. Ir tuomet jau niekaip nebegaliu sau įrodyti, kad kažkada nemėgau obuolių pyragų.
Supjaustomi 5±1 vnt. obuolių. Jei turite labai daug laiko, bet visai neturite kuo užsiimti, galite nulupti obuolių žieveles.
Jie sumaišomi su šiek tiek vanilinio cukraus ir daug cinamono.
Kepimo forma gausiai ištepama margarinu kepimui. Be nuo seno mano naudojamo Eve, neseniai atradau parduotuvėse kokį tai Vilnių. Toks labai pigus. Pastaba: lengviau leidžiasi tepamas šiltas margarinas.
Visam pyragui margarino reikės 200 g. Šitam formos tepliojimui galima sunaudoti iki 50 g iš minėto kiekio.
Tuomet į skardą pilama 3/4 dalys manų-miltų-cukraus mišinio.
Ant viršaus – pjaustyti ir skaninti obuoliai.
Jie užberiami likusiu (1/4 dalis) kiekiu “tešlos” (manų-miltų-cukraus).
Ir sutarkuojamas burokine tarka ant viršaus margarinas. Šitas etapas šlykščiausias. Lenkia net svogūnų tarkavimą. Nes nu jau tuos riebalus rankoje gniaužti.. Pastaba: lengviau tarkuoti šaltą margariną.
Šį receptą man kažkada davė pagrindinė ofiso bumbeklė. Vieną dieną ji pasakojo apie kokį tai keistą pyragą, kuriam net ingredientų nereikia sumaišyti, kitą dieną ji tokį pyragą dar šiltą atnešė į darbą. Tai vat tą antrą dieną jai jau teko atsiųsti man receptą.
Kepamas 40-45 min. 200 C temperatūros orkaitėje. Kol gražiai geltonai apskrunda. Pirmą kartą kepiau savo mistinėje dujinėje orkaitėje. Ant žemos-vidutinės ugnies, bet tiek pat laiko. Tai bišk daugoka buvo. Antrą kartą kepiau elektrinėje orkaitėje ir būtent pagal šias laiko ir temperatūros instrukcijas. Gavosi tobulas pyragas. Persivalgiau ir to nesigailėjau.
Kepiau, gavosi superinis, ypač rekomenduojamas šiltas su skaniais karameliniais ledais ;) tik cukraus tikrai reikia dėti perpus, kiek nurodyta.
Taip norisi issikepti si pyraga, bet gaila Austrijoj manu kruopu nerandu pirkt :(
O jei vietoje manų kruopų dėti sausainių trupinius? receptukas tikrai paprastas ir labai gardžiai atrodo ;) gundausi :)
Cukraus dejau tik trecdali,obuoliai turi buti lupti ir supjaustyti kaip galima ploniau,cinamono tik siek tiek-pagardinimui,apatini sluoksni reikia daryti kuo ploniausia ir daug obuoliu ant virsaus,vel miltus ir vel obuolius,o virsutiniame sluoksnyje maziausiai miltu.Kad lengviau isivaizduotu kas niekad nedare-1/3 stiklines cukraus,stikline manu,stikline miltu,5 vid.obuoliai ir 4 vid.bananai/skonio nesugadino,tik pagerino/-viskas kaip tik issidesto isteptoje margarinu tortinio biskvito formoje 30cm skersmens. Po kepimo forma lengvai issiardo -labai graziai atrodo. Tik nereikia kepti 200 laipsniu temperaturoje-manai nespeja isbrinkti,o cukrus istirpti,pyragas tiesiog dega.Optimali temp.elektrinei orkaitei su ventiliatoriumi-175 ir kepa 1val.Paskui porai minuciu padidini iki 200-graziai paruduoja virsus.Beje visada naudoju margarina-bet kokios rusies ir visada islydau ant ugnies-daugelis margarinu labai vandeningi-pravesusiame puode ant dugno atsiskiria daug vandens-jo nereikia pilti ant pyrago.Kuo riebiau tuo geriau gausis
Vakar kepiau si pyraga. Man jis kuo puikiausiai gavosi. Nesijaute jokiu manu kruopu (as ju nemegstu tai bijojau kad ismesiu as ta pyraga) ir tikrai skaniai gavosi ir saltas skanus ir karstas su ledais. Beje kas laikotes dietu ar siaip norite numesti svorio tai nepatariu jo kepti, nes jis tikrai pakankamai riebus gaunasi.
Beje kepiau vieno sluoksnio ir 160 laipniu temp visa val. Paskui desimciai minuciu padidinau ant 200 kad nors biski apskrustu. Tikrai keistas kepimo budas, isvis, keistas visas pyragas, bet jei gaunasi iskepti tai labai skanus :)
[…] taip pat (rūkyta dešra/mišku) kvepiančius rūbus, prisivalgius koldūnų, išsikepus pyragą ir pažiūrėjus bene mėgstamiausią čekišką filmą apie vandenius (žr nuotr), noriu tik dar […]
sita recepta isgirdau per televizoriu. mamai pasakiau ir ji gardziai nusijuoke, nes pasak jos neimanoma yra iskepti pyraga be pieno ar vandens. taciau as vistiek issikepiau sita pyraga, ir visi liko patenkinti.
tiesa, as sviesta ant virsaus ne tarkuoju, o pjaustau.
Oi pyragas tikra pasaka, net nesitikėjau, kad taip skaniai gausis. Vakar iškepiau, tai visiems labai patiko, nors stebėjosi, kad ji kepu su manu kruopom :) Liux tikrai geras receptukas, tik as obuolius ne pjausčiau gabaliukais, o tarkavau burokine tarka ;) o visa kita dariau kaip parašyta :)
turejau obuoliu ir ieskojau naujo recepto, tai galiu pasakyti, iki tos minutes kol paragavau galvojau nesamone, kaip galima iskepti pyraga is tiek mazai produktu. visada kepu sudetingus ir reikalaujancius daug vargo, o cia paprasta ir tiesiog nerealiai skanu. aciu uz nauja receptuka :)
na ir as pagaliau iskepaiu si pyraga.Svajojau jau seniai, bet deja nusivyliau :((
Pats receptas kogero neblogas, nes kitom juk iskepa.Cia mano dujine akmens amziaus pagadino reikala.Manai ir cukrus nepakankamai istirpo, nors kepaiu ilgiau nei valanda :o
Nors pati forma gavosi ir vaizdas neblogas.Ir dar cukraus per daug, nors saldziai tikrai megstu.Valgem (nes juk gaila ismest) su ledais karsta, tai ledai siek tiek isgelbejo padeti :))
Kai turesiu nauja orkaite, pabandysiu vel.
manau, lb svarbu obuoliai, jog būtų daug sulčių, todėl geriau juos tarkuot. ir ač dedu žymiai jų daugiau:)
Aš tai net nesupratau. Kepiau visą valandą, bet arba jis man neiškepė arba tiesiog yra mano skrandžiui gerokai per reibus. Be to, kad iškrapštyt iš formos vos sugebėjau, gal pridėjau per daug obuokių nes išėjo košė su traškučiais aplink. Visai neskanu :/
Keletas gudrybių, kurias pritaikiau:
1. Mases sluoksniuoju mažesnėje skardoje :)
2. Sviestą ne tarkuoju, o supjaustau ir niekas tada ant rankų nesivelia :)
3. Kad lengviau isimt is skardos as palaukiu, kol pravės siektiek :)
4. Na, o manai…jie šiame recepte yra ir turi būti apskrudę, nes ne košę juk vedate ;)
Diewinu si pyraga, net mano vaikinas ji kepa, jis toks paprastas ir kartu labai ypatingas :)) toks traskus, mm :)
As si pyraga darau kiek kitaip: obuolius tarkuoju, sudetines dalis dedu proporcijomis 4 dalys miltu, 2 dalys manu ir 1 dalis cukraus. Sluoksniuoju taip pat, tik ant virsaus pjaustau sviesta, kad uzdengtu visa pavirsiu. Na su sviestu man kazkaip geriau. Kepam 40 minuciu 180 laipsniu orkaitej. Galima ir kiek ilgiau ;)
Šitas pyragas griauna visų pyragų kanonus, kai pirą kart išgirdau, pagalvojau- kas per nesamonė, gi nesigaus be tešlos. O VA, prašau- paprasta, skanu, smagu gaminti. Ir su margarinu nevargau, nes keliom minutėm palikau šaldiklyje :)
labai skaniai pavalgiau.
aciu.
niam
Geras puslapiukas, tikrai radau to ko ieskojau. Obuoliu pyragas labai geras. :)
Dabar jis kepa, kepa, kepa…. pažiūrėsim kur jį dėsim – į pilvelį ar paukšteliams.. :) :)….