Netgi gal dar geresnis už mano anksčiau aprašytą obuolių pyragą. Nes šitas paruošiamas dar paprasčiau, greičiau ir yra ne mažiau skanus. Asmeniškai man gal netgi ir labiau patiko.
Pradedama nuo trijų puodukų (po 200 ml) su manų kruopomis, miltais ir cukrumi. Visi sumaišomi viename inde.
Gal dėl tų manų kruopų ar dar ko, jis iškepęs būna toks vietomis labai traškus. Valgau dar šiltą. Tasme, karštą. Bevalgant apima tranzas. Ir tuomet jau niekaip nebegaliu sau įrodyti, kad kažkada nemėgau obuolių pyragų.
Supjaustomi 5±1 vnt. obuolių. Jei turite labai daug laiko, bet visai neturite kuo užsiimti, galite nulupti obuolių žieveles.
Jie sumaišomi su šiek tiek vanilinio cukraus ir daug cinamono.
Kepimo forma gausiai ištepama margarinu kepimui. Be nuo seno mano naudojamo Eve, neseniai atradau parduotuvėse kokį tai Vilnių. Toks labai pigus. Pastaba: lengviau leidžiasi tepamas šiltas margarinas.
Visam pyragui margarino reikės 200 g. Šitam formos tepliojimui galima sunaudoti iki 50 g iš minėto kiekio.
Tuomet į skardą pilama 3/4 dalys manų-miltų-cukraus mišinio.
Ant viršaus – pjaustyti ir skaninti obuoliai.
Jie užberiami likusiu (1/4 dalis) kiekiu “tešlos” (manų-miltų-cukraus).
Ir sutarkuojamas burokine tarka ant viršaus margarinas. Šitas etapas šlykščiausias. Lenkia net svogūnų tarkavimą. Nes nu jau tuos riebalus rankoje gniaužti.. Pastaba: lengviau tarkuoti šaltą margariną.
Šį receptą man kažkada davė pagrindinė ofiso bumbeklė. Vieną dieną ji pasakojo apie kokį tai keistą pyragą, kuriam net ingredientų nereikia sumaišyti, kitą dieną ji tokį pyragą dar šiltą atnešė į darbą. Tai vat tą antrą dieną jai jau teko atsiųsti man receptą.
Kepamas 40-45 min. 200 C temperatūros orkaitėje. Kol gražiai geltonai apskrunda. Pirmą kartą kepiau savo mistinėje dujinėje orkaitėje. Ant žemos-vidutinės ugnies, bet tiek pat laiko. Tai bišk daugoka buvo. Antrą kartą kepiau elektrinėje orkaitėje ir būtent pagal šias laiko ir temperatūros instrukcijas. Gavosi tobulas pyragas. Persivalgiau ir to nesigailėjau.
As obuoliu neturejau, tai sugalvojau, kad ir be ju bus gerai. Tesla ta pati, ant virsaus supjausciau sviesto, kad viska padengtu. Tada ant virsaus dejau grietines ir cukraus (kad karamele gautusi) ir uzpyliau puse stiklines vandens (cie vietoj sulciu is obuoliu), kad issitroskintu miltai su manais ir istirptu cukrus. Dar viskas orkaitej, bet jau ragavau is viduriuko. Minkstos sviestines teslos skonis su karamele ant virsaus. Bus gerai ir be ledu ar obuoliu. Su kava kaip tik:)
labai skanus pyragelis,ir dabar ji valgau.tik kad man jis labai trapus jau gaunasi,net is skardos negaliu issimti nesutrupinusi,gal ka ne taip darau.
bet seip tai niam niam
niam niam.. isgelbejai, kai sugalvojau kepti taip pamegta lengva obuoliu pyraga (http://pragarovirtuve.lt/obuoliu-pyragas/323/) ir staiga suvokiau, kad per mazai miltu namie..
katik ir as issikepiau,labai skanus,o dar su pienu,tai pasaka :) jokie manai tarp dantu nesitrina,viska dariau kaip nurodyta,tik naudojau sviesta ir su vienu sluoksniu,nes skarda didoka:) ir obuoliu nebarsciau su cinamonu,nes jie man nepatinka,gavosi puikiai ir ne per saldu.liux. pigu,greita ir skanu;)
puikus naktipieciai:D
sendien kepiau,gavosi puikiai jei…jei ne tas saldumas..jei buciau perskaiciusi dauguma komentaru tai tikrai buciau dejusi DAUG maziau cukraus.bet siaip visai fainai gavosi,kol itikinau mama,kad nereikia jikiu kiausiniu ir pan.
Situo pyragu pavaisino drauge, bet vietoj obuoliu buvo idejusi bananu, tai galvojau kartu su lekste visa ta pyraga suvalgysiu..jau toks nerealiai skanus..mmm :)
pabandysiu per sventes ir savo seimyna nustebinti situo gardumynu :)
Su bananais skamba įdomiai. Gal irgi pabandysiu.
Mielieji, ka tik isbandziau si recepta NEPATIKESIT, pavyko. Tai mano pirmas bandymas issikept pyraga Barake(visada kepdavaus viedarus). griskime pre temos taigi pyrago isvaizda nenusakomai apgailetina, taciau nespreskime apie knyga is virselio, paragavus supratau, kad viedaru daugiau nebevalgysiu. skonis iskalbingiau uz 1000 zodziu. kaimynai is kvapo nusprende kad atsidare kepykla todel pradejo guzeti i virtuve taip jo ir neparagavau. puotavome iki paryciu, turiu baigti balto kiaule tampo uz ranku.
man sis pyragas superinis, tik pasakysiu kad ji mano mociute kepa kitaip truputi, ji ima puse stiklines gero alyvuogiu aliejaus ir puse pakelio sviesto.pasildo alieju tiek, kad jame istirptu sviestas. tada lb gerai sukimba viskas. be to alyvu aliejus tikrai sveikiau nei koks margarinas.
Gal visai ir skaniai atrodo:) Reiks pabandyt pasigamint:)
Gaminu dabar, bet nežinau kas gausis, nes mamius nupirko margarino delmah, o jis toks sūrokas. :D
na ka zinau,katik iskepiau sita pyraga tai man visiskai neskanus,esu valgiusi daug skanesniu… daugiau nekepsiu tokios nesamones isvis.
Dėl SVIESTO tarkavimo – manau, kad lygiai taip pat gerai tą šaltą sviestą tiesiog supjaustyti riekutėmis ir išdėlioti ant viso pyrago paviršiaus. Aš taip išvengiau bjauraus riebalų gniaužymo rankoje ir beviltiškai riebaluotos “tarkos”. Kepu, žiūrėsiu, kas iš to bus.
Jau kepu! Tik dar i miltus/cukru/manus idejau aguonu.
Namai kvepia ir laukiu nesulaukiu paragaut jau :}
puse bandysiu su obuoliais puse su bananais+riesutais graikishkais :D
Obuolius galima ne paustyti, o tarkuoti burokine tarka, irgi gerai gaunasi :)
ka tik iskepiau .Super :) Labai skanus .Niekad nemegau obuoliu pyraga.
Man laabai patiko. Paprastas, greitas ir skanus:)
Man labai patinka kaip Jus aprasot visa darbo eiga. :) tai viska suprantu, ne taip kaip kitur. Dekoju, butinai pabandysiu ka nors issikepti pagal Jusu receptus :)