150 responses to “Obuolių pyragas su manų kruopomis”

  1. Raminta

    Na, as visai netycia ieskojau kokio nuajo recepto obuoliu pyragui ir visai netycia uztikau si senai bandyta, bet primirsta :) tik pasinaudojau komentatores Simonos receptu ir likau labai patenkinta. nes anksciau ir man kartais tie manai jausdavosi, o dabar ne kvapo. Manau, sutarkavus obuolius, jie geriau pasitroskina. Kaip bebutu, pabandyti tikrai verta, kad ir koki sio recepto varianta pasirinktumete ;)

    P.s. svarbiausia, mano manymu, naudoti rugstesnius obuolius, tuomet saldaus ir rugstaus skonio kontrastas padarys pyraga neatsivalgomu :)

  2. Diana777

    Na, laaaaaabai skanus gavosi . Dar ant obuolių užbarsčiau imbiero miltelių – fantastiškas skonis :)

  3. Indrė

    Na va, išbandžiau! :) Pyragą dariau su “modifikacijom”, kurių prisiskaičiau komentaruose. Ypač padėjo Editos nuoseklus aprašymas iš pirmo psl. Ačiū :)
    Bendrai paėmus, kai kas pasiteisino, kai kas gal ir ne visai. Pliusai:
    1. Obuolius tarkavau – patiko;
    2. Dėjau perpus mažiau cukraus – labai gerai;
    3. Birią masę skirsčiau į tris dalis, apačioj ir viršuj dėjau mažiau, per vidurį – daugiausiai. Irgi gerai.
    4. Ant viršaus dėjau plonai pjaustytą sviestuką. Dėl skanumo tai liux, tik pradėjus kept kažko jis bandė subėgti į duobutes, ir ėmė atsivėrinėt balti miltų ploteliai. Tai teko dar “užkaišyt” skyles. Bet padėjo, viskas gerai.
    5. Obuoliukus ėmiau labai rūgščius, “antaninius”. Pasiteisino.
    Minusai:
    1. Paklausiau patarimo kepti atsegamoje torto formoje. Tai, kaip ir bijojau, pradėjo varvėti skystis per sujungimą… Maniau, viskas išvarvės, o pyragas liks sausas… Bet nieko, drėgmės užteko, manai pakankamai išbrinko. Tik kitąkart jau kepsiu normalioj skardoj, nes užrūko virtuvė nuo svylančių riebalų…
    2. Obuolių galėjo būti dar daugiau. Čia ne minusas, o tiesiog patirties trūkumas :)

    Skanaus visiems!

  4. Jūratė

    Galiu pasakyti tik tiek, kad mano vyras nemėgsta obuolinių pyragų. Kadangi turejau daug dovanotų obuolių, nutariau pamėginti. Vyras iškart pasakė, kad nevalgys ir zyzė, kad obuolinis . Baigėsi viskas tuo, kad suvalgė 3 porcijas! :))))))) Ryt laukiu mamos svečiuose, teks kept dar viena :) Ačiū už nusikalstamai skanaus pyrago recepta! ;)

  5. Tia

    Pakankamai riebus ir jau ne toks skanus, kaip čia aprašoma…Nežinau ar norėčiau antrą kartą gaminti. Dovilės idėtas kitas ‘Obuolių pyrago’ receptas, tai tikrai labai labai skanus http://pragarovirtuve.lt/obuoliu-pyragas/323/comment-page-16/#comment-9905

  6. Žabankštėlė

    super pyragas, jau antri metai kaip jį kepu :) tik aš darau du dalykus kitaip – obuolius tarkuoju burokine tarka, ir ant viršaus gabalais pripjaustau ir išdėlioju sviesto, kad nereiktų tarkuot margarino :D ir kad dar skaniau būtų – sviestui apsilydžius pabarstau cukraus ant viršaus. Be abejo, gerą akcentą priduoda ir tarp obuolių įterptas kraušių sluoksnis :)

  7. akvile

    man kose kavosi,su sakute kabliuoju:(

  8. Eglw

    Na pabandziau ir si obuoliu pyraga ir pries tai tavo ikelta – galiu pasakyti, kad abu l. skanus greitai ir pigiai paruosiami. Liuks ;)

  9. Sime

    Galiu pasakyti tik AČIŪ!!! AČIŪ!!! AČIŪ !!!! Nuostabus skonis.. :)

  10. ruta

    Nu super pyragas. Pirma karta gyvenime meginau. Kepiau konvekcineje plytoje. sakes, kaip edam dabar – ne valgom o edam su mama ir sunum :D

  11. Akvile

    Vau, nepaprastai skanus pyragas, manu per daug tikrai nesijaucia, o su ledais tai tiesiog fantastiska! Aciu uz recepta;)

  12. viktorija:)

    Su ledais tai super!!!!Nežinau, bet kiek man teko ( o teko daug) kartų valgyti šį pyraga man labai patiko, ir nesijautė jokių neišvirusių manų:D

  13. Vygantas

    oj labai geras piragas bet tik kad as dar neragavau jo

  14. Vygantas

    bet greitai jau paragausiu

  15. Brigita

    Šiaip, bent man asmeniškai, geriausia, kad obuoliai būtų pusiau rūgštūs, kadangi pati tešla ganėtinai saldi, o jei dar su ledais patiekiama tai ojojoj. Nors, jei ir saldūs obuoliukai, galima ant paties viršaus uždėlioti šviežių spanguolių – ir vaizdas super, ir jei kam per rūgštu, galima lengvai pašalinti.

    O dėl turnyro sviestas vs. margarinas, tai… sviestas sviestas ir tik sviestas :)

    Šiaip labai paprastas (gamybos atžvilgiu) pyragas ir pagal tokius minimalius “reikalavimus”, jis nuostabus! Nesužavėtų dar nebuvo :)

  16. Lina

    Mielosios, kad visi sio pyrago sluoksniai persigertu ir nereiketu jausti manu kruopu, obuolius reikia ne pjaustyti, o sutarkuoti burokine tarka. Tada viskas bus super!

  17. rasa

    Patiko

  18. Giedre

    Sita recepta gavau is draugo, iskart pameginau ir jsi man laaaaaaab patiko. nesu gabi kulinarijoje bet sitas net man pavyko. juk viskas taip paprasta, o skonis neapsakomas. :)

  19. Auguste

    hehehe.. ir as daba kepsiu si pyraga :P klasioke mano kepe patiko labai skonis tik kad pas ja labai plonas ir kietas gavosi tai as meginsiu kelis sluoksnius daryti :)) taip pat obuolius tarkuosiu, o desiu sviesta ne margarina :)) sekmes man !!!

  20. A.

    Mano mama si pyraga taip pat laabai ilgai jau daro, tik vat ji skarda ne tik kad istepa sviestu bet irgi kaip ir ant virsaus supjausto sviesta gabaleliais, tada cukrus istirpsta :)

Leave a Reply