143 responses to “Obuolių pyragas su manų kruopomis”

  1. Ina

    Puikus receptelis…
    Greita :) Paprasta :) Pigu :)

    O karstas su ledais, tai mmm… :)

  2. Naglis

    Kad vietoj margarino galima ir sviesta naudot, as pavyzdziui neperneshu margarino tai :)

    Sitame pyrage svarbiausia nepadaugint nei manu nei miltu, viename komentare rase, kad jautesi manu skonis, tai ryskiai padauginta :)

    Receptas labai panasus i pateikta, tik truputi skirias:
    siaip asmeniskai as dedu 2 stiklines miltu, 2 stiklines manu, mazdaug puse stiklines cukraus (beveik visad is akies atitaikau), nes cukrus visada dedamas pagal skoni, 8 dideli obuoliai, nedaug labai sodos (cia irgi reik ziuret nepadaugint, nes jausis jos skonis).

    Miltus, cukru, manus ismaisau tolygiai su saukstu (kaip minejau miltai turi but atitaikyti tolygiai su manais 1:1). Tada supjaustau obuolius su tokia pjaustykle, bet galima ir rankom tik su ja greiciau man :) Man gaunasi tokiom juostelem kai pjaustykle pjaustau :)

    Bleka patepu aliejumi. Sumaishyta mase (miltus, cukru, manus) pabarstau su sauktu ant isteptos blekos, kad susidarytu “padas” :). Sudedu sluoksni pjaustytu obuoliu, tada vel mase apibarstau, tada vel sluoksni mazdaug taip kad iseitu: pabarstymas- obuoliu sluoknis – pabarstymas – obuoliu sluoknis – pabarstymas. Tada tiesiog sviesto pakeli su burokine tarka uztarkuoji virshun, as bunu ji palaikes kameroj, man taip lengviau tarkuojas.

    Tada tiesiog pasaunam i orkaite 200 C 30min, tada su vejeliu dar 10-15min ant 180 C.
    Ir iseina tobulas pyragas :) Kepiau ne viena karta, visada pavyko. Pats pats paprasciausias koki esu kepes :)
    Del kepimo laiko tai priklauso nuo jusu orkaites, gal pas jus su vejeliu prastai kepa tai galima ir be jo, as ji padarau is virshaus kad pyragas graziai parustu :) Ir kartais trumpew reik ta paskutini kepima daryt :) Kaip minejau 10-15min.
    Siulau sio pyrago neperkepti, nes tada jis bus sausokas ir tikrai jausis manai :)

    Tai tiek,
    Skanaus

  3. Jolka

    Tiesa sakant, viska dariau pagal recepta, ir nezinau kodel, bet man asmeniskai jis nesigavo… manai veliasi tarp dantu, cukraus man per dau tokio kiekio… daugiau tikrai nerizikuociau kept.

    1. Brrr

      Tokia pati ir mano nuomone…Kazkoks baisiai besiveliantis….Ir siaip, per saldus. I lekstute norint graziai idet, reikia pasistengt. Valgomas tik su sakute. Na, man jis tikrai ne is tu super truper…

  4. rusne

    O nereikia čia kepimo miltelių?

    1. Naglis

      na gali idet bishki iskils, bet kad kazka tokio jie labai priduotu tai ne toks pyragas, kad kelt reik :)

  5. Natali

    labai skanus ir gardus pyragas, beveik pavyko,bet issikepe. skanu gardu, labai saldu cia buvo mano minusas matyt perdaug cukraus idejau:D bet seip pyragas be priekaistu:) aciu uz recepta:)

  6. jjuodaake

    Nuostabus obuoliu pyragas, turbut jos nepavykti negali :D

  7. lin

    skanus, bet jau saldumas!

  8. Brigita

    Labai skanu, sita recepta man mama parode, nezinau is kur ji suzinojo, bet siandien vel nutariau ji iskept, tik kad vat pamirsau, tai internete suradau. Man be galo skanu, as tuos obuolius nuskutu ir sutarkuoju. O kaip padaziuka labai skanu naudoti karamelinius ledus :P

  9. virginijar

    Pasiūlymas po šio pyrago paragavimo – “Eksperimentai virtuvėje ir šalia jos ARBA Kaip sugriauti namus netyčia”. Parašyti, kaip sugadinti sveikatą ir nuotaiką. Garantuoju, kad dauguma skundžiasi rūgštingumo padidėjimu.

  10. Myndė

    Užkrėtė mane mergiotė tais pyragų kepimais, o kadangi aš Kaune, o ji Vilniui – taip užsimaniau vakar ko nors skanaus – teko keptis pačiam. Atsiuntė šito pyrago nuorodą. Iškepiau. Jaučiu pridėjau per daug cinamono. Ir margarino dabar kaip supratau – ant 50g. padauginau. Kepiau stiklinėj formoj (na tipo kaip būna troškiniams ar mėsos pyragams – blėtinės neturiu). Apatinis sluoksnis prikepo prie dugno nenugramdomai. Ir kai kepė – tai mačiau kad viskas verda riebaluose.. (negi tas 50g margarino padarė tokią įtaką..) Tikrai buvau storai ištepęs margarinu. Išsibuzojau visas kaip velnias. Bandysiu dar kartą. Jei ir tada nesigaus – ką nors nukilinsiu ;] o, baigė snigt.

  11. Ramune

    as tai dar kai ant virsaus sviesta sutarkuoju, viska apipilu tolygiai viena stikline pieno – tada jau tikrai viskas suslampa ir iskepa skanus slapias pyrasgas. Kai nepildavau – vietomis rasdavau sausu manu :(

  12. Justinas

    Kuku, labas :) Ačiū, kepsiu šiandien

  13. Jolita

    Nusipirkau kepimo forma irgi tuojau pat norėjosi išbandyti, ” pagooglinus” manu ir obuolių pyragas, pirmas pasirodė būtent šis, ilgai nesvarscius, pradėjau pjaustyti obuolius ir kriauses,nes vos pora obuolių turejau.Gavosi Labai skanus pyragas!super šaunus ir lengvas receptas

  14. Indrė

    Laba vakara,

    man ir daŽniausiai gaunasi šis pyragas:) Labai ačiū už receptą bei visiems už naudingus komentarus. O tiems ir toms, kurie kritikuoja, siūlyčiau nesinaudoti aklai viskuo, ką Jums siūlo ir mąstyti:) O padarius klaidas būkit savikritiški. Aš tarkim iškart pamačiau, kad man bus per daug cukraus 1:1:1, tad dėjau kiek mažiau 0,5 stiklinės. Jei kažko nemėgstu, nekeikiu dėl to recepto autoriaus, o pamąstau, kuo galėčiau pakeisti. Niekada nėra joks pyragas, keksas, kepsnys ar dar koks maistas “nesigavęs”, o jei ir yra (ko nelabai pamenu) tai tik dėl to, kad per daug prisiekspermentavau. Atsipalaiduokite ir mėgaukitės :) Sėkmės.

  15. amelija

    jau kepa pas mane orkaitej sitas pyragas…istisu keistas recepatas susigundziau paragauti:)

  16. Rima

    Labai,labai puikiai gavosi is pirmo karto.Nei jis man per saldus,nei per koloringas ir skrandzio rugstingumas nepadidejo.Na aisku jei toki kiekviena diena valgytume,tai gal ir blogai butu:-D

  17. genute

    Pavyko, labai skanus, kepsiu dar karteli :)

  18. ri

    vietoj margarino/sviesto tarkavimo – aš šaltą sviestą peiliu plonu sluoksniu atpjaunu (taip iš viršaus gana didelis gabaliukas gaunas) ir taip sluoksniuku uždengiu visą pyragą, nes tarkuoti irgi ne man :)

  19. nona

    ne obuoliai sausi, o matomai kepimo indas buvo mazokas ir gavosi per storas sluoksnis to misinio, todel jis ir gavosi sausas,nesudrekes… tokiam kiekiui reikia apie 40 cm skersmens skardukes,

1 5 6 7

Leave a Reply