Netgi gal dar geresnis už mano anksčiau aprašytą obuolių pyragą. Nes šitas paruošiamas dar paprasčiau, greičiau ir yra ne mažiau skanus. Asmeniškai man gal netgi ir labiau patiko.
Pradedama nuo trijų puodukų (po 200 ml) su manų kruopomis, miltais ir cukrumi. Visi sumaišomi viename inde.
Gal dėl tų manų kruopų ar dar ko, jis iškepęs būna toks vietomis labai traškus. Valgau dar šiltą. Tasme, karštą. Bevalgant apima tranzas. Ir tuomet jau niekaip nebegaliu sau įrodyti, kad kažkada nemėgau obuolių pyragų.
Supjaustomi 5±1 vnt. obuolių. Jei turite labai daug laiko, bet visai neturite kuo užsiimti, galite nulupti obuolių žieveles.
Jie sumaišomi su šiek tiek vanilinio cukraus ir daug cinamono.
Kepimo forma gausiai ištepama margarinu kepimui. Be nuo seno mano naudojamo Eve, neseniai atradau parduotuvėse kokį tai Vilnių. Toks labai pigus. Pastaba: lengviau leidžiasi tepamas šiltas margarinas.
Visam pyragui margarino reikės 200 g. Šitam formos tepliojimui galima sunaudoti iki 50 g iš minėto kiekio.
Tuomet į skardą pilama 3/4 dalys manų-miltų-cukraus mišinio.
Ant viršaus – pjaustyti ir skaninti obuoliai.
Jie užberiami likusiu (1/4 dalis) kiekiu “tešlos” (manų-miltų-cukraus).
Ir sutarkuojamas burokine tarka ant viršaus margarinas. Šitas etapas šlykščiausias. Lenkia net svogūnų tarkavimą. Nes nu jau tuos riebalus rankoje gniaužti.. Pastaba: lengviau tarkuoti šaltą margariną.
Šį receptą man kažkada davė pagrindinė ofiso bumbeklė. Vieną dieną ji pasakojo apie kokį tai keistą pyragą, kuriam net ingredientų nereikia sumaišyti, kitą dieną ji tokį pyragą dar šiltą atnešė į darbą. Tai vat tą antrą dieną jai jau teko atsiųsti man receptą.
Kepamas 40-45 min. 200 C temperatūros orkaitėje. Kol gražiai geltonai apskrunda. Pirmą kartą kepiau savo mistinėje dujinėje orkaitėje. Ant žemos-vidutinės ugnies, bet tiek pat laiko. Tai bišk daugoka buvo. Antrą kartą kepiau elektrinėje orkaitėje ir būtent pagal šias laiko ir temperatūros instrukcijas. Gavosi tobulas pyragas. Persivalgiau ir to nesigailėjau.
Puikus receptelis…
Greita :) Paprasta :) Pigu :)
O karstas su ledais, tai mmm… :)
Kad vietoj margarino galima ir sviesta naudot, as pavyzdziui neperneshu margarino tai :)
Sitame pyrage svarbiausia nepadaugint nei manu nei miltu, viename komentare rase, kad jautesi manu skonis, tai ryskiai padauginta :)
Receptas labai panasus i pateikta, tik truputi skirias:
siaip asmeniskai as dedu 2 stiklines miltu, 2 stiklines manu, mazdaug puse stiklines cukraus (beveik visad is akies atitaikau), nes cukrus visada dedamas pagal skoni, 8 dideli obuoliai, nedaug labai sodos (cia irgi reik ziuret nepadaugint, nes jausis jos skonis).
Miltus, cukru, manus ismaisau tolygiai su saukstu (kaip minejau miltai turi but atitaikyti tolygiai su manais 1:1). Tada supjaustau obuolius su tokia pjaustykle, bet galima ir rankom tik su ja greiciau man :) Man gaunasi tokiom juostelem kai pjaustykle pjaustau :)
Bleka patepu aliejumi. Sumaishyta mase (miltus, cukru, manus) pabarstau su sauktu ant isteptos blekos, kad susidarytu “padas” :). Sudedu sluoksni pjaustytu obuoliu, tada vel mase apibarstau, tada vel sluoksni mazdaug taip kad iseitu: pabarstymas- obuoliu sluoknis – pabarstymas – obuoliu sluoknis – pabarstymas. Tada tiesiog sviesto pakeli su burokine tarka uztarkuoji virshun, as bunu ji palaikes kameroj, man taip lengviau tarkuojas.
Tada tiesiog pasaunam i orkaite 200 C 30min, tada su vejeliu dar 10-15min ant 180 C.
Ir iseina tobulas pyragas :) Kepiau ne viena karta, visada pavyko. Pats pats paprasciausias koki esu kepes :)
Del kepimo laiko tai priklauso nuo jusu orkaites, gal pas jus su vejeliu prastai kepa tai galima ir be jo, as ji padarau is virshaus kad pyragas graziai parustu :) Ir kartais trumpew reik ta paskutini kepima daryt :) Kaip minejau 10-15min.
Siulau sio pyrago neperkepti, nes tada jis bus sausokas ir tikrai jausis manai :)
Tai tiek,
Skanaus
Tiesa sakant, viska dariau pagal recepta, ir nezinau kodel, bet man asmeniskai jis nesigavo… manai veliasi tarp dantu, cukraus man per dau tokio kiekio… daugiau tikrai nerizikuociau kept.
Tokia pati ir mano nuomone…Kazkoks baisiai besiveliantis….Ir siaip, per saldus. I lekstute norint graziai idet, reikia pasistengt. Valgomas tik su sakute. Na, man jis tikrai ne is tu super truper…
O nereikia čia kepimo miltelių?
na gali idet bishki iskils, bet kad kazka tokio jie labai priduotu tai ne toks pyragas, kad kelt reik :)
labai skanus ir gardus pyragas, beveik pavyko,bet issikepe. skanu gardu, labai saldu cia buvo mano minusas matyt perdaug cukraus idejau:D bet seip pyragas be priekaistu:) aciu uz recepta:)
Nuostabus obuoliu pyragas, turbut jos nepavykti negali :D
skanus, bet jau saldumas!
Labai skanu, sita recepta man mama parode, nezinau is kur ji suzinojo, bet siandien vel nutariau ji iskept, tik kad vat pamirsau, tai internete suradau. Man be galo skanu, as tuos obuolius nuskutu ir sutarkuoju. O kaip padaziuka labai skanu naudoti karamelinius ledus :P
Pasiūlymas po šio pyrago paragavimo – “Eksperimentai virtuvėje ir šalia jos ARBA Kaip sugriauti namus netyčia”. Parašyti, kaip sugadinti sveikatą ir nuotaiką. Garantuoju, kad dauguma skundžiasi rūgštingumo padidėjimu.
Užkrėtė mane mergiotė tais pyragų kepimais, o kadangi aš Kaune, o ji Vilniui – taip užsimaniau vakar ko nors skanaus – teko keptis pačiam. Atsiuntė šito pyrago nuorodą. Iškepiau. Jaučiu pridėjau per daug cinamono. Ir margarino dabar kaip supratau – ant 50g. padauginau. Kepiau stiklinėj formoj (na tipo kaip būna troškiniams ar mėsos pyragams – blėtinės neturiu). Apatinis sluoksnis prikepo prie dugno nenugramdomai. Ir kai kepė – tai mačiau kad viskas verda riebaluose.. (negi tas 50g margarino padarė tokią įtaką..) Tikrai buvau storai ištepęs margarinu. Išsibuzojau visas kaip velnias. Bandysiu dar kartą. Jei ir tada nesigaus – ką nors nukilinsiu ;] o, baigė snigt.
as tai dar kai ant virsaus sviesta sutarkuoju, viska apipilu tolygiai viena stikline pieno – tada jau tikrai viskas suslampa ir iskepa skanus slapias pyrasgas. Kai nepildavau – vietomis rasdavau sausu manu :(
Kuku, labas :) Ačiū, kepsiu šiandien
Sveikas :)
Čia mano mėgstamiausias pyragas pastaruoju metu. Nesvietiškai paprastas, greitas ir skanus.
Skanaus!
Nusipirkau kepimo forma irgi tuojau pat norėjosi išbandyti, ” pagooglinus” manu ir obuolių pyragas, pirmas pasirodė būtent šis, ilgai nesvarscius, pradėjau pjaustyti obuolius ir kriauses,nes vos pora obuolių turejau.Gavosi Labai skanus pyragas!super šaunus ir lengvas receptas
Laba vakara,
man ir daŽniausiai gaunasi šis pyragas:) Labai ačiū už receptą bei visiems už naudingus komentarus. O tiems ir toms, kurie kritikuoja, siūlyčiau nesinaudoti aklai viskuo, ką Jums siūlo ir mąstyti:) O padarius klaidas būkit savikritiški. Aš tarkim iškart pamačiau, kad man bus per daug cukraus 1:1:1, tad dėjau kiek mažiau 0,5 stiklinės. Jei kažko nemėgstu, nekeikiu dėl to recepto autoriaus, o pamąstau, kuo galėčiau pakeisti. Niekada nėra joks pyragas, keksas, kepsnys ar dar koks maistas “nesigavęs”, o jei ir yra (ko nelabai pamenu) tai tik dėl to, kad per daug prisiekspermentavau. Atsipalaiduokite ir mėgaukitės :) Sėkmės.
jau kepa pas mane orkaitej sitas pyragas…istisu keistas recepatas susigundziau paragauti:)
Labai,labai puikiai gavosi is pirmo karto.Nei jis man per saldus,nei per koloringas ir skrandzio rugstingumas nepadidejo.Na aisku jei toki kiekviena diena valgytume,tai gal ir blogai butu:-D
Pavyko, labai skanus, kepsiu dar karteli :)
vietoj margarino/sviesto tarkavimo – aš šaltą sviestą peiliu plonu sluoksniu atpjaunu (taip iš viršaus gana didelis gabaliukas gaunas) ir taip sluoksniuku uždengiu visą pyragą, nes tarkuoti irgi ne man :)
ne obuoliai sausi, o matomai kepimo indas buvo mazokas ir gavosi per storas sluoksnis to misinio, todel jis ir gavosi sausas,nesudrekes… tokiam kiekiui reikia apie 40 cm skersmens skardukes,
Nerealus pyragas gavosi,mano seima ivertino gerai,o ypac mano sunus,jis dievina obuoliu pyraga. Aciu jums uz si recepta ;)