Netgi gal dar geresnis už mano anksčiau aprašytą obuolių pyragą. Nes šitas paruošiamas dar paprasčiau, greičiau ir yra ne mažiau skanus. Asmeniškai man gal netgi ir labiau patiko.
Pradedama nuo trijų puodukų (po 200 ml) su manų kruopomis, miltais ir cukrumi. Visi sumaišomi viename inde.
Gal dėl tų manų kruopų ar dar ko, jis iškepęs būna toks vietomis labai traškus. Valgau dar šiltą. Tasme, karštą. Bevalgant apima tranzas. Ir tuomet jau niekaip nebegaliu sau įrodyti, kad kažkada nemėgau obuolių pyragų.
Supjaustomi 5±1 vnt. obuolių. Jei turite labai daug laiko, bet visai neturite kuo užsiimti, galite nulupti obuolių žieveles.
Jie sumaišomi su šiek tiek vanilinio cukraus ir daug cinamono.
Kepimo forma gausiai ištepama margarinu kepimui. Be nuo seno mano naudojamo Eve, neseniai atradau parduotuvėse kokį tai Vilnių. Toks labai pigus. Pastaba: lengviau leidžiasi tepamas šiltas margarinas.
Visam pyragui margarino reikės 200 g. Šitam formos tepliojimui galima sunaudoti iki 50 g iš minėto kiekio.
Tuomet į skardą pilama 3/4 dalys manų-miltų-cukraus mišinio.
Ant viršaus – pjaustyti ir skaninti obuoliai.
Jie užberiami likusiu (1/4 dalis) kiekiu “tešlos” (manų-miltų-cukraus).
Ir sutarkuojamas burokine tarka ant viršaus margarinas. Šitas etapas šlykščiausias. Lenkia net svogūnų tarkavimą. Nes nu jau tuos riebalus rankoje gniaužti.. Pastaba: lengviau tarkuoti šaltą margariną.
Šį receptą man kažkada davė pagrindinė ofiso bumbeklė. Vieną dieną ji pasakojo apie kokį tai keistą pyragą, kuriam net ingredientų nereikia sumaišyti, kitą dieną ji tokį pyragą dar šiltą atnešė į darbą. Tai vat tą antrą dieną jai jau teko atsiųsti man receptą.
Kepamas 40-45 min. 200 C temperatūros orkaitėje. Kol gražiai geltonai apskrunda. Pirmą kartą kepiau savo mistinėje dujinėje orkaitėje. Ant žemos-vidutinės ugnies, bet tiek pat laiko. Tai bišk daugoka buvo. Antrą kartą kepiau elektrinėje orkaitėje ir būtent pagal šias laiko ir temperatūros instrukcijas. Gavosi tobulas pyragas. Persivalgiau ir to nesigailėjau.
liuks pyragas
Aš margariną ant viršaus užkloju plonais peiliu pjaustytais sluoksniais. Arba dar geriau būna, jei šaldiklyje sušaldau margariną ir tuomet tarkuoju.
Kadangi aš kombainų šalininkė, tai ir obuolius ir sviestą tarkuoju su kombainu. Naudoju tikrą sviestą ir jį prieš tarkuojant palaikau 10 min. šaldymo kameroje. Super greitai viskas gaunasi.
mūsų šeimai šis pyragas laaaabai patinka :) tik ant viršaus aš ne tarkuoju margariną (arba sviestą) o pjaustau labai plonai ir užkloju visą paviršių. Kartais darau dvigubą porciją ir darau du sluoksnius obuolių.
nesupratau 3 puodukai cukraus??!
Margarina esu ir tarkavusi, ir pjausciusi, bet labiausiai pasiteisines budas – surio peliukas. “Riekeles” plonos gaunasi ir panasaus dydzio skarda “apklojau” per 5 min :)