493 responses to “Obuolių pyragas”

  1. Anonymous

    Na, kvailas klausimas ir man atrodo, as jau zinau atsakyma:), bet gal vis delto imanoma toki pyraga issikepti keptuveje ant plytos, o ne orkaiteje?Aciu.

    1. lol

      nu manau nelabai :D nes orkaiteje kaista is visu pusiu o ant plytos tik dugnas :D

  2. Dovilė

    Negaliu kategoriškai teigti, jog neįmanoma, nes nesu bandžiusi, bet manau, jog.. deja..

  3. Anonymous

    NEMOKAMAI išplėskite savo blog'o skatytojų ratą: http://********.net :)

  4. Eglute

    Susiruosiau daryt si pyrageli, ir obuoliu nusipirkau netgi. Uzbegau i puslapi pasitikrint recepto. Nustebau — visiskai be kiausiniu si tesla???

  5. Dovilė

    Mea maxima culpa. Taip ir būna, kai rašydama nebežiūriu į receptą, o tik į nutoraukas..
    Tešlai priklauso 2 kiaušiniai. Jie įmaišomi po to, kai išsukamas sviestas su cukrumi.
    Ačiū už pastabą, papildysiu įrašą.

  6. Eglute

    As nuejau i tavo ansktesni aprasyma, i kuri duota nuoroda (“aprasinejau”), tai radau tuos 2 kiausinukus:). Jau issikepiau ir prisikirtom — aciu uz recepta, patiko — paprastas receptas ir laiko sanaudos nedideles:)

  7. Eziukas

    Ka tik prasikepiau si pyraguti. Mmmmm, gardumelis! Tik gaila, kad kol kas tenka ji kepti su lenkiskais obuoliais, kurie neturi nei rugsteles, nei aromato :-( Bet va man iskilo toks klausimas, ar butina zaisti su tais sluoksniais? Ar neiseitu tas pats tiesiog imaisius obuolius i tesla ir viska suvertus i kepimo forma?

  8. Dovilė

    Į pačią tešlą obuolių maišiusi nesu. Ir spėju, jog apatiniam sluoksniui esant iš grynos teškos, t.y. be įmaišytų obuolių, jis gaunasi ne toks trapus, dėl ko jį lengviau iškelti iš skardos ir patogiau pjaustyti.
    Bet vietoje dviejų plonų, vieną storesnį obuolių sluoksnį dariau porą kartų. Su tuo vienu sluoksniu skonis praktiškai toks pat gaunasi, tiesiog man du – gražiau ir obuoliai tolygiau pasiskirsto pyrago gabalėlyje.

  9. Eziukas

    O aš nepasakyčiau, kad man ir sluoksniais dedant labai gerai iš skardos išsikelia. Ir tų dviejų sluoksnių iškepus visai nesimato. Turiu įtarimą, kad: 1) padariau šiek tiek per skystą tešlą ir dėl to sluoksniai neišsilaikė, tešla pasiskirtė tarp obuoliukų ir dėl to atrodo lyg būtų viena bendra masė, nors iškilo gerai 2) skarda buvo šiek tiek per didelė šiam tešlos kiekiui ir tešlos sluoksniai buvo pernelyg ploni kad išlaikytų sluoksniuotą struktūrą.
    Na bet rezultatu esu visiškai patenkinta, skonis – NIAM NIAM!

  10. Gile

    Aš tai, kai obuolių pyragą kepu, tai jokių sluoksnių nedarau – sumetu viską, išmaišau, iškepu… puikiai gaunasi

  11. Mantas

    Na, as dariau pagal foto:) o i tesla visko dejau..nes perskaiciau begales receptu….tai issirinkti sunku. gavosi labai gerai, gal siek tiek persaldu, bet smaliziams patiktu:) pirmas blynas man buvo neprisviles. o ir isvaizda labai panasi i sita..

  12. Rita

    labai skanus pyragas, jau išbandytas. Dėjau rūgščius obuolius, liuxs.

  13. zavinta

    Na as ir issikepiau katik sio pyrago kvepia skaniai manau ir skonis skanus nes tesla tai labai skani ;-)

  14. vilija

    laaabai skanus pyragas!!!
    aciu, kad pasidalinai receptuku :)

  15. ruta

    jai neturi konditerinio svirksto galima padaryti taip:
    pasiimti maiseli i ji ideti teslos usristi o galiuka viena nukirpti o tada reikia spausti

  16. Dovilė

    Esu bandžiusi tai daryti su maišeliu. Skystai tešlai tvirtas maišelis turėtų tikti, bet mano atveju pasitaikė potirštė tešla, kuri visai nenorėjo tvarkingai spaustis pro mažą skylutę ir greitai visas maišelis suėjo velniop taip ir neatlikus darbo.

  17. Gita

    noriu paklausti ar butina kepimo popierius?

  18. Dovilė

    Iškeps ir be kepimo popieriaus. Bet tuomet randasi papildomas galvosūkis dėl pyrago išėmimo iš skardos jo nesulaužant.

  19. Gita

    ar butina kepimo milteliai, ar juos galima pakeisti i ka kita?

  20. Dovilė

    Kepimo milteliai naudojami tam, kad tešla išsikeltų. Vietoje jų galima naudoti grietine nugesintą sodą. Tokiu atveju reikėtų dideliame šaukšte grietinės išmaišyti ne daugiau kaip pusę mažo šaukštelio valgomosios sodos.

1 2 3 25

Leave a Reply