Obuolių sultys

Jei jau turite per daug obuolių ir norite išsispausti sulčių, geriausia pasieškoti kokios vietos, kur pramoniniu būdu jums viską išspaus ir namo galėsite atsivežti sultis bidonuose.

Jei tokios vietos neradote internete ir nerekomendavo jokie pažįstami, gerai apžiūrėkite savo turimą sulčiaspaudę. Jei ji yra visiška buitinė, skirta mažiems ir labai mažiems kiekiams, t.y. tirščiai ne išeina per atskirą angą lauk, o kaupiasi jos viduje, tam skirtoje erdvėje, geriau išvežkite tuos obuolius į mišką ir nesigadinkite nervų. Atidarinėti ir valyti sulčiaspaudę kas pusę litro – mazochizmas.

Jei jūsų sulčiaspaudė turi du išėjimo galus – vieną sultims, kitą – tirščiams, galite bandyti žaisti. Apžiūrėkite kokio pločio obuolių įėjimo anga. Jei į ją galėsite kišti obuolius tik mažomis skiltelėmis, žr. ankstesnį pasiūlymą – miškas. Jei dar turite vilties, imkite šepetį, kibirą, draugą ir pirmyn – šveisti obuolių. Jei sulčiaspaudė yra ne itin jautri, galite obuolių nei lupti, nei sėklas išpjovinėti. Perpjaukite tik tiek, kad tilptų į sulčiaspaudę.

Taip pat turėkite didelį katilą – sultis, norint išlaikyti ilgesnį laiką, reikia pavirinti. Tikriausiai tai vadinama pasterizavimu. Dar į jas reikėtų įdėti cukraus. Sako, tada mažesnė dalis darbo supelyja. Virindami sultis, jų neužvirkite. Tuomet suverda visi vitaminai.

Oi, vos nepamiršau dar vieno svarbaus dalyko, kurį pati sužinojau jau baigusi šitą eksperimantą, – sultis, prieš verdant, pasirodo, reikia nukošti. Geriausia tai daryti per merlę. Jei neturite, nukoškite bent jau per smulkų kiaurasamtį – nieko smagaus pusė stiklainio obuolių marmalo.

Jei po viso šito cirko jūsų tapkės liko prilipę virtuvėje, vadinasi kažkuris iš maišų, į kuriuos vertėte obuolių išspaudas, buvo kiauras.

Posted in

Leave a Reply