Vakar su Kolege pasielgėme kaip tikros chemikės – prie kukurūzų traškučių nusipirkome padažą milteliais. Pagaminamas labai primityviai, skonio neblogo. Tiesa, šįryt Kolegei kaip tais neveikė skrandis, bet turint omenyje visą vakar mūsų įsisavintą produkciją, tai tektų ilgai pritempinėti kaltę iki kokio tai padažo.
Gaminimo instrukcija. 300 ml reagento beskonis jogurtas (beveik visas indelis, kurio šonas matomas nuotraukoje) sumaišome su raudonai margo pakelio turiniu ir gerai išmaišome. 20-čiai minučių padedame į šaldytuvą.
Ir pasirodo, tokių padažų yra dar visokių česnakinių, su krapais ir pan. Ir taip pažaisti (apsimesti, jog pati pagaminai) yra žymiai įdomiau, nei tiesiog atidaryti stiklainį.
Kalbant apie išlaidas, šito dalyko savikaina gavosi nepilni 5 Lt, kai gatavas analogas kainuoja gal 7 Lt – jei reikėtų padažu pašerti kokį šimtą žmonių, jau ir apsimokėtų. Vat tik gamykliniame stiklainyje patogiau laikyti nesuvartotą likutį.
Tik kad žinok gamyklinis jis yra baisiai neskanus…
Aš tai jį gaminu su grietine, kažkaip "lietuviškiau" :)
Jei gerai pamenu, galyklinis būna sunkesnis, tirštesnis. Šito miltelinio varianto su jogurtu suvalgiau daugiau.
dar labai skanu yra su “tekiyari” padažu pamaišyt. gal neteisingai parašiaus pavadinimą, bet jo būna prie kinietiškų padažų. pats tas skonis.