Pamoka: bėga džemas iš keksiukų

Bet ką aš čia dariau šiandien. Užtat insertinau džemą į keksiukus. Tasme, pripyliau tešlos dalis formelių, uždėjau po gabaliuką džemo ir viršų užpyliau vėl tešla. Kepiau vidutinėje-žemoje ugnyje.

Pamoka. Džemas išbėgo iš absoliučiai visų keksiukų. Ir avietinis (labiau uogienė), ir abrikosinis (visiškas džemas).

Šiaip tai man negaila – tegu bėga, bet plauti formą nuo to prikepusio džemo anoks malonumas. Valio dar, kad dar leidosi atmirkomas, skirtingai nuo deginto cukraus.

Posted in

11 responses to “Pamoka: bėga džemas iš keksiukų”

  1. Jurga

    anyway, vis tieks skaniai atrodo. o kur receptas? :)

  2. Traleliushke

    jetau, net pagalvojau kad mano virtuvej apsilankei,nes forma tokia pati, keksiuku vaizdas toks pats:))

  3. shiny

    mmm, išbėgęs džemas (: gal galima pvz aukštesnių formelių susirast ir tada neišsiteptų forma

  4. Traleliushke

    kad zinok nelabai iseina, maniskes formeles ir gana aukstos atrode, bet vistiek isbego, tai mastau arba kazkur arciau dugno dzema det bandysiu, arba maziau jo desiu, gal taip neisbegs :)

  5. Jurga

    o gal reiktu i visa tesla imaisyt, bet tada jau nebe tas butu:/

  6. allegra

    Lygiai tas pats ir su kondensuotu pienu, ir su medum.

  7. psy

    O vis tiek skaniai atrodo.. :)

    Įdarą galima jau po kepimo į vidų ‘sušvirkšti’. Tuo ‘piping bag’ ir kokiu smulkesniu antgaliu.

  8. kavinukas

    Bandžiau dėt arčiau dugno, tai išbėgo pro dugną… :) gerai, kad jį sulaikė popierinės formelės ir nebuvo tiesiogiai pasiekta skarda. Pamoka: džemas – jis tiesiog bėga :)

  9. jurgiote

    Dovile,

    gali parasyti recepta ju?
    o kur tokiu kepimo formu/skardu galima surasti nusipirkti? pirma karta tokia matau. nesu didele seimininke, tad tokie klausimai ir kyla .)
    Aciu is anksto uz info.
    .)

    1. Dovilė
  10. Traleliushke

    As tai skarda tokia pirkau Vilniuje, Siaures miestelyje Rimi :)

Leave a Reply