Pati skaniausia pica

Ryšium su tuo, kad šiandien pusę dienos tvarkiau namus, pasijutau nusipelniusi picos ir alaus. Alaus negaminu – perku parduotuvėje. O kaip gaminu picą – parašysiu.

Apie pačią skaniausią pasaulyje picą kartą jau rašiau. Bet, kadangi 1) nuo kuklumo nemirsiu, 2) dovanų gautas fotoaparatas suteikia galimybę iliustruoti picos gaminimo procesą, tai trumpai aprašau dar kartą.

Pagrindui naudoju Malsenos miltų mišinį picai. Maždaug trečdalį jo suverčiu į dubenį.

Miltus užpilu paprastu saulėgrąžų aliejumi ir vandeniu. Aliejaus negailiu, nes kitaip tešla labai lips prie rankų. Tiesa, tai dar nereiškia, kad jo galima pilti tiek pat kaip ir vandens. Išminkau iki vientisos masės.

Tešlą iškočioju. Kloju į skardą. Jei tešlą į skardą dėsite jau su visais ingredientais, pasililkite laiko grindų plovimui.

Pagrindą ištepu majonezo ir pomidorų padažo mišiniu. Juos sumaišyti tikrai patogu atskiroje lėkštutėje. Bet, jei tai padarysite tiesiai ant tešlos, neteks plauti dar vienos lėkštutės.

Puslankiais supjaustau svogūną. Papuošiu juo picą.

Pasiruošiu faršą. Labiausiai tinka jautienos. Bet kadangi šian apsipirkinėjau artimiausioje IKI, kurioje kaskart ko nors nebūna, o šikart nebuvo jautienos faršo, tai teko apsieiti su kiaulienos faršu. Paėmiau beveik 300 g.

Faršui naudoju turbo prieskonių mišinį, kurį sudaro raudonoji paprika, čili, uoginė paprika, kmynai, kvepiantieji pipirai, kalendra, muskatas. Visa tai sudedama į dar kepamą faršą.

Faršas tolygiai paskirstomas ant picos.

Ant viršaus dedami supjaustyti pievagrybiai. Jei pridėsite per daug, pica gali gautis labai vandeninga – kepdami pievagrybiai išskiria skystį.

Sutarkuojamas ir sudedamas sūris. Naudoju Picarela. Užtenka sutarkuoti burokine tarka, smulkiau nėra reikalo – lydosi gerai.

Eilė bazilikui. Galima naudoti ir daugiau žolių – čiobrelių, rozmarinų, kt.

Ingredientai iš stiklainių.

Konservuoti svogūnėliai.

Aštrūs pipirai. Paprastai picerijose konservuotus pipirus ant picos deda “cielus”. Kadangi tokiais atvejais visada juos supjaustau pati, tai gamindama picą namuose, susipjaustau iš anksto.

Maži, aštrūs, truputį sūrūs pipiriukai.

Dideli, žali pipirai. Kartais ant stiklainio etiketės rašoma, jog jie aštrūs. Netikėkite! Tekstą etiketėms kūręs asmuo buvo akivaizdžiai nesusipažinės su pačiu produktu.

Ir pabaigai – truputis kečupo. Jei turite adžikos, arba pomidorų padažo su daržovių gabaliukais, – puikiai tinka.

Kepu orkaitėje ant mažos ugnies gal 20 min.

Skaniausia su alumi ;)

Posted in

13 responses to “Pati skaniausia pica”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/paskalis/'>paskalis</a>

    uzsimaniau ir as

  2. Dovilė

    Komentaras per 4 minutes nuo įrašo publikavimo – rekordas. Taip dar nėra buvę ir tikriausiai daugiau nebus ;)

  3. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/merhaba1/'>merhaba1</a>

    aštru :)

    aš nedėčiau tų visų paprikų – nemėgstu aštrių patiekalų. ir vis tik pica – tai jau kūrybos ir fantazijos reikalas :)

  4. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Forelle/'>Forelle</a>

    Gal ir man reiks šiandien iškept picos, tešlos dar šaldiklį turiu, taip jau susiviliojau :) Man irgi patinka aštrios, su daug pipirų, tik vietoj to žalio, mes naudojam marinuotą jalepeno pipirą ir padą tepam alyvuogių aliejumi, po to pomidotų padažu, o paskui sūriu pabarstom… Jau seilė tįsta…

  5. Dovilė

    Man konservuoti jelapeno pipirai per sūrūs.

    Kiekviena šeimininkė daro savaip ;)

  6. Anonymous

    mmm…as noreciau paragauti… :)

  7. Anonymous

    o kam tas majonezas? Fui fui fui, italai picu kepejai verkia ;_;

  8. Anonymous

    O as picos pgrinda darau sunkiau…Bet skaniau: mieles, vanduo, cukrus, druska, miltai… Tesla buna pasklidusi po didesne virtuves dali nei darant tavo metodu, bet rezultatas dziugina labiau :)

  9. gedas

    nors neragavau, bet turetu buti skanu ypac su pipirais.

  10. Audrius

    ka gi, jau koki trecia karta :)

    skaniausia is tiesu! )

  11. Gedas

    Kažkaip keistai gaminat… o dar kiaulienos faršas, jau geriau daktariškos dešros kokios…pigiau ir skaniau, kalbant apie picą ir panašiai… O malta kiaulė tik kotletam ir sriubom tinka… na čia mano nuomonė :)

  12. Povilas

    dazniausiai daroma klaida kepant picas yra ta kad suris barstomas gale ant mesos ir kitu priedu.. tada sie produktai neapskrunda. Suri reikia barstyti ant istepto pado o tada reikia krauti kitus produktus tarp ju ir svogunus

  13. Diana

    Kepu jau n kartu pagal si recepta, kai tik uzsimanau picos, is karto ieskau sio recepto, nors turiu jau ir atsispausdinusi ir i stalciu pasidejusi, bet internete greiciau:)Ypac suvilioja iliustruotas ir nuotaikingas gamybos proceso aprasymas.
    Ir pabaigai,- man irgi skaniausia su alum:)Sekmes:)

Leave a Reply