Pertrinta morkų sriuba

Gaminys iš mano naujosios Valgių enciklopedijos. Originalų receptą beveik atitinka. Patiks visiems vegetarams, dietininkams, skrandininkams ir kitiems daržovių valgytojams.

Kaip reta, pirmiausia tvarkingai susipjausčiau reikalingus ingredientus. 3 svogūnai. Smulkiai. Prieš tai nesidažykite.

Beveik 0,5 kg morkų. Irgi smulkiai.

Saliero šaknis, gumbas ar kaip jį bepavadinsite.

Dvi gigantiškos bulvės. Šįkart Maximoje prisižiūrėjau tokio dydžio bulvių, kad net sudvejojau ar ne iš Černobilio jas veža.

Nedidelis pundelis krapų.

Puode, svieste apkepami svogūnai. Po to sudedamos kitos daržovės – morkos, saliero šaknis, bulvės.

Apkeptos daržovės užpilamos 1 L vandens. Įdedama druskos ir pipirų. Verdame ~15 min.

Išvirus daržoves, traukiame blenderį ir darome daržovių tyrelę. Fantazijos neįjunginėkite, nes bus nebeskanu.

Prieš pat patiekiant į sriubą (jau lėkštėje) įdedame porą šaukštų grietinėlės, kurią pamiršau nufotografuoti, ir šiek tiek jau anksčiau supjaustytų krapų. Skanaus.

Besiruošdama šios sriubos gaminimui patingėjau nusirašyti receptą iš knygos. Tai nufotografavau jį. Praktiškai galiu užpatentuoti apsipirkinėjimą žiūrint ne į popierinį raštelį, o į fotoaparatą. Jei ką nors už tokį cirką apsauga išmes iš parduotuvės (parduotuvėse negalima fotografuoti), tai čia buvo ne mano idėja.

Posted in

7 responses to “Pertrinta morkų sriuba”

  1. Laura

    Kazkaip uzsimaniau tokios sriubos :) Vaziuosiu i IKI pirkti to aparaciuko trynimui ir saliero :) gal dar verta pabandyti ant virsaus dziuveseliu uzberti?

  2. Dovilė

    Sriuba gaunasi ir taip labai tiršta, kažin ar bereikia džiūvėsėlių.

    Blenderį siūlyčiau pirkti buitinės technikos parduotuvėje – didesnis pasirinkimas. Nesu tikra ar IKI apskritai jų yra.

  3. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/banzau/'>banzau</a>

    ką čia ir bepakomentuosi- belieka pačepsėt.. :) Čep čep :)

  4. Laura

    Tai bus keli dziuveseliai ant virsaus del grozio :) Pigu ir padoru blenderi radau "Senukuose". IKI galejau pasirinkti tik iš 1 :)

  5. velijura

    toks kvailas klausimas: why smulkinti ten visokius sunkiai smulkinamus svogūnus, jei juos paskui vistiek su blenderiu pertrinti reikia ? :)

  6. Dovilė

    Nepatikėsi, manęs vakar tėtis to paties paklausė, kai baigiau gaminti. Bet juk neapkepsite jūs cielo svogūno ar saliero šaknies.

    O šiaip tai neuždavinėkite sudėtingų klausimų – aš greitai pasimetu.

  7. Laura

    As nesmulkinau labai smarkiai. Tiesiog entuziastingai pervariau viska su savo super duper pjaustykle uz 19 lt :)) susitryne gerai :)

Leave a Reply