Receptas paimtas (ir ne pikta valia neišlaikytas) iš Valgių enciklopedijos.
Naudojau: 4 svogūnus, 4 nedideles raudonas paprikas (tinka ir kitų spalvų), ~200 g dėdės paruoštų raugintų kopūstų, pusę puodelio grietinės (turėjo būti 125 g grietinėlės), 4+ šaukštus balto stalo vyno, vištienos sultinį, druską, pipirus.
Svogūnai smulkiai supjaustyti ir apkepti. Nesivarginau dėl taisyklingų kubelių ar panašaus velnio – vis tiek sriuba dar bus trinama.
Iš paskos suėjo pjaustytos paprikos ir rauginti kopūstai. Dar šiek tiek pakaitinau.
Lygiagrečiai užviriau 1+ L vandens, įbėriau kelis šaukštus sultinio. Ten ir suverčiau visas apkeptas daržoves. Paviriau ~20 minučių, įberiau druskos ir pipirų.
Visą tą marmalą sutryniau smulkintuvu. Supyliau vyną ir grietinę. Recepte šiaip buvo parašyta tiršta grietinėlė, bet gi turiu talentą parduotuvėje iš lentynos užsižiopsojusi pasiimti ne tą, ką reikia, o paskui tingėti eiti dar kartą.
Vėl ant viryklės. Truputį pakaitinau, neužviriau.
Papuošta poro šiaudeliais iš ankstesnio įrašo.
Gavosi raugintų kopūstų kvapo ir morkų spalvos svogūnų sriuba. Gal ir kabinėjuosi, bet skonius atpažinau, rodos, visų pagrindinių ingredientų ir negaliu vienareikšmiai vadinti šios sriubos Paprikų sriuba. Kaip minimum – Paprikų-raugintų kopūstų sriuba.
Ir nesu tikra, ar taip ir turėjo paprikas permušti visi kiti skoniai bei kvapai, ar tik man taip gavosi, ar viskas čia normaliai, o man dėl šiomis dienomis kiek padidėjusio receptorių jautrumo, paprasčiausiai vaidenasi.
Bet įdomiai- paprikos su raugintais kopūstais… hmmm…
Kažin ar drįsiu bandyti
aš visada pagyrioms kopūstų noriu!!! bet prašau be tryntų paprikų…
Nesityčioju. Šeip ir aš experimentuoti mėgstu ;)
Ne mano išradimas. Prašau nesityčioti. Aš tik naivi ir mėgstu eksperimentuoti.
O būna kai kurie pagirioms kopūstų nori (šian ryte taxi važiuojant į darbą Administratorė kaip tik to ir užsisvajojo), tai gal sriuba gali ir atrasti savo auditoriją.