Picos kepimo forma

Kadangi nekankinu artimųjų, t.y. turiu aiškius pomėgius ir juos deklaruoju, tai gavau iš Mergų jau ne kosmetikos parduotuvės ar knygyno, bet virtuvės reikmenų parduotuvės dovanų čekį.

Prasinešiau šian toje parduotuvėje ir atnaujinau virtuvės rakandus. Ta proga leidau sau įsigyti ir tokį labai riboto pritaikymo daiktą – kepimo formą picai.

Jau ir išbandžiau tą reikalą. Veikia. Iškepimo skirtumo nuo paprastos blėkos dar nepastebėjau, bet kas tikrai tikrai gerai gerai – picos išėmimas galimas jai tiesiog iščiuožiant iš formos į lėkštę. Jos kraštai žemi ir nuolaidūs. Dar įdomu tai, kad jos dugnas yra su skylutėmis, kaip duršliko. Gal dėl to turėtų padas greičiau iškepti.

Posted in

7 responses to “Picos kepimo forma”

  1. Eglė

    Dovile, ar gali išduoti paslaptį, kurią parduotuvę čia taip nusiaubei? Ir kokio gėrio ten dar yra? :)

  2. astu

    O aš kai kepiau picą, tai skardą išklojau kepimo popieriumi. Taip pat puikiai išsiima pica

  3. Eglė

    Tiesa, aš irgi ne per seniausiai kepiau, tačiau skardą pabarsčiau tik miltais. Iškepė kuo puikiausiai, tačiau va, su išėmimu, sudėtingesnis reikalas, tačiau pakišus ploną plačią lentelę pica išsima puikiai.

    http://zaidimuaikstele.blogspot.com/2008/12/poventinis-etadienis-ir-picos.html

  4. Dovilė

    to Eglė:
    Žanoje (http://www.zana.lt/)

    to astu:
    Išsiima ir be kepimo popieriaus. Bet, esant žemiems kraštukams, picos nereikia kelti, ji iščiuožia nesusilenkdama.

  5. Kriste

    Laukiam picos ;))

  6. paulius / g-taskas

    Aha, speciali picos forma yra būtina – nemažiau negu specialus puodas ir kiaurasamtis spagečiams. Kitaip tariant, buržuazinis išmislas ir ne kitaip :)

  7. Koncesija

    Senei jau nevalgiau picos mmm

Leave a Reply