16 responses to “Pomidorų sriuba pagal Kolūkietę”

  1. manoakys

    xmm manęs nėra dar sužavėjus pomidorienė su ryžiais. Žinoma, esu ją valgęs tik viešo maitinimo įstaigose :)

    O vat gaspacho (ispaniški šaltibarščiai :) tai yra gėris. Reiks kada pasigamint, kai tik blenderį netingėsiu valyt :)

  2. shiny

    as valgiau labai skania pomidorine sriuba kazkokioj valgykloj Lenkijoj, kai su turistiniu autobusu vaziavom per ta nuostabia shali. Bet man atrodo ten su makaronais buvo.. nebeatsimenu (: prisimenu tik kad porcija buvo milzhinishka

  3. velijura

    aha pritariu manoakys, kad pomidorienė su ryžiais nu ką aš žinau, skanu, bet neteisinga kažkaip :)
    aš einamuoju momentu užsikabliavau ant pomidorų sriubos pagal oliverio receptą iš tos pačios knygos, kur ir tu turi :) tik balinu ne su grietine+kiaušų tryniai+vyno actas mišiniu (keistai ten man tryniai atrodo), o paprasčiausiai su grietine :) ir vistiek puodo turinys dingsta greitai :) mums su d. labai labai skani ši sriuba.

  4. Blogorama #433 : nežinau.lt

    [...] Kolūkinės sriubos formatas. Tarybiniais laikais maistas tikriausiai buvo sveikesnis ten, deficitiškesnis, bet faktas, kad sriubos turi būti tirštos yra visiškai kapitalistinis išradimas. Anuomet ir kirvis puode buvo sriuba. [...]

  5. Rytka

    Itariu, kad Pragaro virtuve dare isvaziuojamaji maistuko gaminima pas tevus – puodai nematytis ir vyrikle kitokia :)
    O siaip, raudonas sultinys su ryziais yra sultinys su ryziais, o ne sriuba.

  6. Dovilė

    Yep, pas tėvus. Kartais turiu tokį malonumą – pasinaudoti žmoniška virtuve.

  7. jule

    Ech.. siais laikais prabangi ta sriuba pomidorine.. pomidoru tai nezmoniskos kainos. as tai darau pomidoru sultys plius koks nors pakepintas farshas plius paprika plius svogunai, ir viska sutrinu su blenderiu. gaunasi labai skanu. tik vat savikaina labai didele.. :/

  8. Eligija

    Verdu pomidorų sriubą taip:

    kokį pusantro kilo pomidorų nuplikau verdančiu vandeniu, nulupu.
    pakepinu česnako skilteles alyvų aliejuje, tada jas išimu, pakepinu tame aliejuje smulkintus svogūnus, pomidorus supjaustau labai mažais kubeliais, sudedu į kepinamus svogūnus ir troškinu.
    patroškinusi tą masę užpilu vištienos sultiniu (namie gamintu), žiūriu, kad sriuba būtų ne per skysta, truputį paverdu ir tada pusę pomidorų masės pertrinu blenderiu (kodėl pusę? jei visus pertrinčiau, sriuba būtų bespalvė ir kartoka dėl susitrynusių sėklyčių), dedu prieskonius (čili pipiriukų, juodųjų pipirų, druskos, raudonėlio, daug baziliko, smulkiai pjaustyto česnako), paverdu ir galų gale į sriubą įverčiu smulkiai pjaustytų apskrudintų lašinukų (skrudinti lašinukai būtini, ištirpusius riebalus beveik visus išpilu lauk, gal kokius du šaukštus sriubon supilu, kad rimtesnė sriuba būtų). Lašinukai turi būti labai gerai apskrudę, rudi :)
    patarimas – nepagailėkite čili ir baziliko. skonis – super, ypač iš naminių pomidorų.

  9. Dovilė

    Senokai jau buvo, kad, skaitydama receptą be paveiksliukų, užsimanyčiau jį išbandyti :) Užrašomas į eilę. Dėkui.

  10. Eligija

    Būtinai pabandyk. Man ji pati skaniausia :) Tik žiūrėk, kad tokia aštroka būtų. O su itališka brusketa tai iš viso fantastiška…

  11. justukas

    Pomidoriene– apsim.. is laimes”

    Taigi mieli tautieciai jums reikes:
    6 pomidoru dideliu raudonu- ne fioletiniu
    2 svogunu galvu baltu – ne zaliu
    2 bulbikiu
    Jautienos farso -kiekis pagal nora ir mesos edimo lygi
    Prieskoniu : druskos, kario, mairuno ir tt..

    Pomidorams nuplikom skura karstu vandeniu ir negailestingai nulupam skura. Supjaustom ir metam i dideli metalini keptuvi su alyvuogiu aliejum tegul troskinasi . (Kam kisene neisnesa alyvuogiu aliejaus gali naudoti pakaitala) Butinai troskint reik keptuvei ir butinai ant karstos ugnies . Ir maisyt!
    i ta kruvina mase tada reik idet: prikapotu cesnako galvuciu, petrazoliu ar mairuno, druskos , tabasco padazo keturis lasus ir kario prieskoniu sauksta svystelt. Ir butinai sauksta cukraus nes cukrus sustiprina pomiku skoni.!
    Isverdam dvi dideles bulves galvas, is ju sutrinam bulviu kose ir metam i Major puoda kur desim viska kita.

    viska ismaisiu kreciam i puoda turetu gautis toks tirstumas kaip pomidoru padazas sodzius” :D nu ne skysta! jei skysta per trumpai kepet!
    Tada! Imam jautienos farsa dedam i keptuve ir gerai maisom lai spirga !!! maisom maisom tada beriam gerai druskes, kardamono ir mairuno jei turit nepamaisys!kai mesa apskrenda kreciam ja i puoda su raudonu padazinsku. Tada greit i ta pacia keptuve teskiam sukapotas svogunus galvikes druskytes ir kario.
    viskas sukepa sucirka suteskiam svogunus i ta Major puoda su viskuo.
    Ismaisom ismaisom turi but tirstoka!!!
    Tada!
    Pilam srebala i dubeni ir patiekiam pagal skoni kas su kuo megsta:
    1. Su fetos surio gabaliukais ir cesnaku bei orkaitei paskrudinta bandziuke.
    2. Su virtu kiausiu ir skrudinta juoda duona
    ( cia tiks herakliams kokiems tai :D)
    3. Su tarkuotu suriu bet nuobodu baisiai :D

    Ir isvis tai kai gaminsit zaiskit ir viskas iseis unfucking nice :D everything nice :D yes yes

  12. Polina

    Mano pomidorinė sriuba
    Imu puodą ir pilu vandens apie 2 l, beriu ryžius, dedu 2 jautienos kubelius, 2 vid.dydzio bulves susmulkinu kubeliais ir verdu. Tuomet ikaitintame aliejuje pakepinu morka ir svoguna. Kai suminksteja morka su svogunu sudedu kubeliais pjaustytus 2 didelius pomidorus ir dar viska pakepinu kol pomidorai išsileis. Tuomet supilu i puoda kur verda ryžiai. Kai puode užverda tuomet pilu pomidoru sulciu is pokeliu ir viska paverdu kokias 5 min. Baigiantis virti dedu prieskonius, druskos, petražoles ir būtinai ipilu 9% acto. (Actas priklauso kiek yra vandens: kartais sauksta, kartais net ir 3 saukstus. dar priklauso kokios pomidoru sultys)
    Skanaus.
    P.S. kas mėgsta sake labai skanu, o man taip pat patinka

  13. Pomidorienė « pragaro virtuvė

    [...] įrodymą, kad atidžiai skaitau visus komentarus bloge. Vėl gaminau pagal skaitytojo parašytą receptą. Šįkart tai buvo pomidorinis [...]

  14. Jurga

    Kad tirstesne si sriuba butu, reikia pries pabaiga supilti grietine sumaisyta su miltais. Skanu, kai idedi cesnako smulkinto ir raudonelio. Ir visgi skaniau su smulkiais makaronais, atskirai isvirtais, nei su ryziais.

  15. Fata

    Pas mumi pomidoru sriuba daroma tep:
    Isverdamas sultinys, tada sudedama mirkyta 5 grudu kose (paprastai dedu sauja 5 grudu koses + sauja dziovintu skaldytu zirniu). Dar i sriubyte dedu pora morku, 4 bulves ir saujele mieziniu kruopu. Kai darzoves suminksteja – pora supjaustytu pomidoru. Skanu ir trinta ir netrinta ;)
    P.S. labai pagerina reikala dziovintos gelsves ir dasiai ;)

  16. ALGIRDAS

    NA IR MOKSLINCIOS GEDA, SAVO KALBOS NEMOKAT O SAKOTE TAUTIECIAI

Leave a Reply