Poro šiaudeliai pertrintoms sriuboms

Kadangi retai verdu mėsą ar sriubas, kurioms galima suvirti žalią poro uodegą, paprastai palaukdavau kol ji sudžius ir, pykdama ant savęs už tokį neūkiškumą, išmesdavau.

Sriubų enciklopedijoje aptikau super puper būdą sunaudoti ir tą likutį. Tuo pačiu išsprendžiant trintų daržovinių sriubų puošybos klausimą.

Poras

Poras supjaustomas plonais šiaudeliais.

Porai miltuose

Pamiltuojame. Kukliai. Kiek prilipo, tiek užteks.

Porai kepami

Apkepame aliejuje. 30-45 sekundes. Siekiant neprarasti situacijos kontrolės, patogu apkepinėti po didelį šaukštą.

šiame etape aš dar supratau, kad nė velnio nesutaupysiu ant poro uodegos sunaudojimo, jei kepimui sunaudosiu pusę puodo aliejaus. Ir todėl nusprendžiau kepti čiut palenktos keptuvės šone. Ir dar – tai reikia daryti prieš ko nors kito, didesnio kepimą toje keptuvėje, kad ir likęs aliejus nenueitų veltui.

Ryt paklausiu tėvų, ar neturiu šaknų Suvalkijoje.

Porai sausinami

Iš aliejaus iškeltus porus nusausiname. Nuriebalinimo klasika – džiovinimas ant popierinio rankšluosčio.

Porai paruošti

Pats tas po žiupsnelį į sriubos dubenuką.

Tiesa, panašu, kad kiek perkepus, arba gal per plonai supjausčius, galima išgauti šieno skonį.

Posted in

3 responses to “Poro šiaudeliai pertrintoms sriuboms”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/editosBLOGas/'>editosBLOGas</a>

    Ot fainai!

  2. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/xnera/'>xnera</a>

    O man ir žali, ir nebūtinai šiaudeliai sueina (:

  3. Dovilė

    Ir žali kvepia gerai. Ir ne tik šiaudeliais.
    Nu bet skonis man ne visai priimtinas. Vat tik, kad dėl to ginčytis negalima ;)

Leave a Reply